Home » Life & Style » Îngrijirea părului vopsit. Ce e bine să facem pentru a păstra culoarea dorită și ce greșeli trebuie să evităm

Îngrijirea părului vopsit. Ce e bine să facem pentru a păstra culoarea dorită și ce greșeli trebuie să evităm

Nechifor Ioana / 13.01.2021, 15:50
Îngrijirea părului vopsit. Ce e bine să facem pentru a păstra culoarea dorită și ce greșeli trebuie să evităm

Îngrijirea părului vopsit are la bază produse specifice pentru o podoabă capilară care a fost supusă unei intervenții chimice. Indiferent dacă a fost decolorat sau a fost doar vopsit, acest păr are nevoie de un ritual special care diferă de cel pentru părul natural. Pentru a menține culoarea pe care ne-o dorim este important să ținem cont de anumite lucruri esențiale în acest sens.

Sfaturi prețioase pentru îngrijirea părului vopsit

Îngrijirea părului vopsit este necesară pentru a avea pe termen îndelungat un păr frumos și sănătos, dar și culoarea dorită. Este important de înțeles faptul că după o vizită la salon, în care obținem o anumită nuanță, trebuie apoi să continuăm cu produse corespunzătoare care să mențină acele reflexe în păr.

Bineînțeles, este esențial să folosim acum produse pentru îngrijirea părului vopsit. Podoaba capilară a trecut printr-o intervenție chimică, deci este necesar să apelăm la anumite produse de care părul natural nu are nevoie însă.

Așadar, culoarea dorită se obține la salon printr-o tehnică corespunzătoare, însă în continuare ne revine treaba nouă pentru a-l îngriji acasă astfel încât să și păstrăm vreme lungă acea nuanță.

Hairstylistul Sorin Stratulat a pregătit un ghid cu pașii corespunzători pentru îngrijirea părului vopsit. Cum e bine să ne întreținem podoaba capilară și ce greșeli trebuie să evităm aflați în materialul următor.

Este foarte important să știm ce facem cu părul vopsit, mai ales dacă ne dorim să-i păstrăm sănătatea și să păstrăm cât mai mult reflexele pe care ni le-am făcut în păr, atrage atenția Sorin Stratulat prin intermediul unui video postat pe canalul său de Youtube.

Păr colorat închis
Păr colorat închis

Părul colorat închis. Cum e bine să-l îngrijești

Cele mai norocoase sunt femeile cu părul colorat închis. Spunem asta pentru că în cazul lor este suficient să folosească doar câteva produse de îngijire spre deosebire de părul colorat deschis care presupune o gamă mult mai largă.

Părul colorat trebuie îngrijit diferit față de celelalte tipuri de păr datorită faptului că am intervenit pe el chimic și atunci este nevoie de o nouă abordare în rutina de îngrijire, spune Sorin Stratulat.

Pentru părul vopsit închis, asta înseamnă o bază până în 7, avem nevoie de cele mai multe ori doar de un șampon și o mască în funcție de tipul nostru de păr. Păr fin, gros.

În cazul în care obișnuim să-l coafăm, putem folosi un serum și o protecție termică (dacă folosim căldură).

În cazul persoanelor care au părul vopsit în nuanțe de șaten, maro, ciocolatiu și care vor să își păstreze reflexele, au la îndemână anumite modalități prin care pot face asta.

Așadar, dacă vor să își păstreze reflexele reci ale culorii respective, hairstylistul Sorin Stratulat propune două soluții.

  • Tuș cromatic. Din acesta se iau 10 picături și se adaugă în masca cromatică și apoi se distribuie pe tot părul. E un pigment verde care neutralizează nuanțele nedorite de portocaliu din părul tău.
    După ce a fost spălat părul cu șampon, se stă cu masca aproximativ 10 min, apoi se clătește părul. Se poate folosi produsul din a doua săptămână în care te-ai vopsit.
  • A doua variantă este folosirea unui șampon verde. Se poate folosi la spălare. Dar e bine să aveți mare grijă, pentru că de cele mai multe ori acest tip de șampoane usucă părul. Sfatul ar fi să-l folosiți pe acesta doar la a doua șamponare. Sau să combinați jumătate șampon de hidratare cu jumătate șampon de pigmentare la ambele spălări.
  • Dacă vreți un efect mai puternic, puteți să stați cu spuma celui de-al doilea șampon în păr timp de 10 minute și atunci puterea de neutralizare este mai mare. Astfel reușim să corectăm reflexele nedorite de portocaliu sau roșcate.
Hairstylist Sorin Stratulat
Hairstylist Sorin Stratulat

Părul vopsit deschis sau părul blond. De ce e bine să ținem cont

Indiferent ce facem părul blond devine galben. Aceasta este una dintre situațiile cu care se confruntă femeile care au decis să își vopsească astfel culoarea podoabei capilare.

Problema nu constă de fapt în neutralizarea și pigmentarea culorii, ci la modul în care a fost făcută culoarea. Dacă părul a fost deschis doar până la galben, tot galben va rămâne, avertizează hairstylistul Sorin Stratulat.

Deci este foarte importantă tehnica folosită.

Dacă vă doriți spre exemplu un balayage cenușiu, trebuie să decolorați părul până în punctul respectiv. Însă în cele mai multe cazuri pentru a ajunge la acest stadiu nu este suficientă o singură decolorare, ci este nevoie de o decolorare treptată până se elimină tot pigmentul galben, portocaliu și abia după aceea puteți veni cu întreținerea culorii respective, recomandă specialistul.

Ce e bine să știi în cazul părului blond

Din vopsea de păr, părul nu o să iasă blond, doar în situația în care părul natural este blond.

Dacă vreți păr blond foarte deschis, părul trebuie decolorat pentru a elimina pigmentul și apoi pus reflexul pe care îl doriți.

Trucuri pentru a neutraliza pigmentul galben

Dacă aveți în păr pigment de galben, puteți utiliza șamponul mov special pentru această problemă. Pentru a nu usca părul, puteți fie să-l combinați cu șamponul de hidratare atunci când vă spălați, fie să folosiți o mască de hidratare foarte bună.

Când folosiți șampon de acest gen, nu frecați părul foarte rău! Pentru că dacă veți proceda astfel firul de păr se va sensibiliza. Lăsați spuma șamponului să acționeze asupra podoabei capilare și este suficient.

Vă recomand să folosiți un produs care păstrează integritatea podoabei capilare (bond builder). Se folosesc în saloane, dar se găsesc și pentru îngrijirea părului acasă, Sorin Stratulat.

Balayage
Balayage

Sfaturi pentru îngrijirea părului cu șuvite, balayage, ombre

Dacă ți-ai decolorat părul sau ai șuvițe, balayage, ombree, este momentul să treci la un ritual special de îngijire al podoabei capilare.

Părul colorat are nevoie de hidratare. Este nevoie de produse specifice(șampon, mască), care să aducă hidratare în părul supus unui proces chimic. Așadar este necesar un produs cu ingrediente care luptă împotriva oxidării.

Pe perioada verii, este bine să folosiți o mască cu protecție UV, care protejează părul, rehidratează și luptă împotriva fotodegradării produse de expunerea la soare și de razele ultraviolete care sunt și dacă afară este înnorat.

Ce să nu facem ca să păstrăm culoarea dorită

Hairstylistul vine cu recomandări importante pentru a păstra reflexele dorite în culoarea podoabei capilare.

Sunt câteva sfaturi esențiale de care e bine să țină cont persoanele care au părul vopsit și își doresc să rămân cu acea nuanță.

  • Nu vă expuneți la soare dacă nu aveți părul acoperit.
  • Nu folosiți șampoane care curăță atât de bine părul încât scărție, pentru că acelea vor scoate pigmentul dorit din păr.
  • Șampoanele dermato cosmetice sunt foarte bune pentru pielea capului, dar elimină culoarea din firul de păr. Pe lungimea firului de păr, înainte să folosiți acest tip de șampon, este bine să utilizați un ulei pe lungimi pentru a crea o foliculă protectoare pe parcursul spălării.