Home » Când, unde, cum » Omul care își putea roti capul la 180 de grade. Imaginile incredibile au făcut înconjurul lumii

Omul care își putea roti capul la 180 de grade. Imaginile incredibile au făcut înconjurul lumii

Manolică Anca / 06.08.2021, 11:23
Omul care își putea roti capul la 180 de grade. Imaginile incredibile au făcut înconjurul lumii

Rotirea capului spre stânga sau spre dreapta la 90 de grade este un lucru absolut normal, pe care îl poate face toată lumea. Ceea ce trece de 90 de grade ajunge să fie înspăimântător și de neimaginat, însă Martin Laurello este omul care a reușit să depășească cu mult această cifră, el își putea roti capul la 180 de grade. Iată imagini incredibile cu el.

Omul care își putea roti capul la 180 de grade

Pentru a pune puțin acest lucru în perspectivă, bufnița își poate roti capul uimitor, la 270 de grade. Sigur ai simțit un fior în corp dacă ai avut ocazia să vezi o bufniță făcând asta. Însă, mai ciudat și înspăimântător trebuie să fie să vezi un om întorcându-și capul mai mult decât este normal, la 90 de grade.

Ei bine, în trecut, a existat un om care își putea roti capul la 180 de grade. Este vorba despre Martin Laurello, supranumit și Bufnița Umană. El putea să își învârtă capul și să se uite în spatele lui, cu corpul încă orientat în față. Și asta fără să se rănească. Practic, el era singurul om de la acea vreme care putea să își vadă spatele fără a fi nevoie să se uite în oglindă.

A ajuns să joace în marile spectacole din America

Pe numele său inițial Martin Emmerling, bărbatul s-a năsscut în mai 1885, la Nürnberg, Germania. Văzând câtă lume era curioasă și interesată de abilitatea sa inedită, el a decis să se alăture circului.

Martin Laurello, omul care își putea roti capul la 180 de grade
Martin Laurello, omul care își putea roti capul la 180 de grade

Mutat în America, în 1921, alături de mulți oameni de spectacol europeni și acrobați, el a început să colinde tot continentul nord-americat. Astfel, a ajuns pe cele mai mari scene de la acele vremuri. Deși era o apariție bizar, el de fapt era absolut normal, îngrijit și mereu aranjat.

Talentul său provenea de la un defect fizic

Această flexibilitate ieșită din comun avea la bază un defect fizic. Martin Laurello s-a născut cu coloana vertebrală ușor curbată, lucru care i-a dat o flexibilitate extraodinară în zona gâtului. El putea fără nicio problema să își rotească capul la 180 de grade.

Practic, coloana sa era sub forma unui semn de întrebare. Când a fost întrebat cum a reușit să întoarcă capul atât de mult, Martin a spus că a practicat timp de trei ani, răsucind încet și rotindu-și capul din ce în ce mai mult. Mai mult, el a mers până la dislocarea unor vertebre în mod intenționat, pentru a întoarce capul cât mai mult și pentru a-și putea face show-ul perfect.

Însă, în ciuda faptului că putea înghiți lichide cu capul întors, el nu putea respira în timp de privea „în spate”. Astfel că, nu putea sta prea mult în acea poziție nefirească. În video de mai jos se poate vedea o demonstrați televizată a acestuia.

Nu se știu foarte multe detalii personale despre omul care își putea roti capul la 180 de grade

Despre viața privată a acestuia nu se știu foarte multe. S-a căsătorit de două ori și a avut trei fii din acele căsătorii. El și-a abandonat a doua soție și copii în 1931 în Baltimore, MD, aceasta făcând plângere la poliție printr-o telegramă.

El a fost găsit pe o scenă când a apărut poliția să îl aresteze. Au fost șocați când l-au văzut uitându-se la ei cu corpul îndreptat spre cealaltă direcție. A murit în urma unui infarct în 1955, la vârsta de 70 de ani.