Home » Știri » Știri externe » Top 7 cele mai frumoase orașe din Germania. FOTO

Top 7 cele mai frumoase orașe din Germania. FOTO

Manolică Anca / 24.05.2021, 11:16
Top 7 cele mai frumoase orașe din Germania. FOTO

Germania este una din destinațiile turistice populare din lume, atrăgând anual zeci de mii de călători dornici să descopere istoria şi cultura marilor oraşe. Însă, pe lângă acestea, cele mai cunoscute, țara mai are multe alte „diamante” nedescoperite, de la oraşe medievale, încărcate de istorie, la adevărate oaze naturale de linişte. Iată top 7 cele mai frumoase orașe din Germania.

1. Cele mai frumoase orașe din Germania. Quedlingburg, Saxonia Anhalt

Situat la nord de munţii Harz, Quiedlinburg este un oraş pitoresc extrem de frumos. O combinație rară de comori istorice și artistice antice, medievale și moderne îl fac un „must” pentru vizitatori. Castelul botezat după numele oraşului veghează asupra tuturor clădiri, unele numărându-se printre cele mai bine păstrate comori arhitecturale renascentiste din Europa.

Cele mai frumoase orașe din Germania. Quedlingburg
Cele mai frumoase orașe din Germania. Quedlingburg

Situat la o oră de legendarul Vârf Brocken, înconjurat de păduri luxuriante, verzi, facilități numeroase de sporturi de iarnă, campinguri nelimitate pe timp de vară, trasee, facilități de înot și scăldat și vederi fantastice de munte, făcute accesibile de căile ferate cu aburi cu ecartament îngust, Quedlinburg se aruncă ușor în bariera timpului dintre primele urme ale istoriei germane și secolul XXI.

2. Cele mai frumoase orașe din Germania. Monschau, Renania de Nord-Westfalia

Monschau
Monschau

Monschau este un orășel stațiune din vestul Germaniei, regiunea Eifel. Este un loc în care timpul pare să fi stat în loc de peste trei secole. Este centrul cultural al zonei Eifel și o bază excelentă pentru explorarea sălbăticiei fascinante a Eifel. Străzile pavate cu piatră, casele frumoase cu fațade din lemn și zidurile medievale îl fac locul perfect pentru o vacanță liniștită și odihnitoare.

3. Görlitz, Saxonia

Görlitz
Görlitz

Pe lista cu cele mai frumoase oraşe din Germania nu avea cum să nu fie trecut şi Görlitz. Cu clădiri minunate care îmbină perfect arhitectura gotică cu cea barocă şi cea renascentistă, oraşul este un adevărat centru cinematografic. Un Hollywood, doar că mai frumos, pentru că aici este totul autentic. Görlitz se numără printre puţinele oraşe din Germania care nu au fost distruse în timpul Celui de-Al Doilea Război Mondial.

4. Cele mai frumoase orașe din Germania. Rothenburg ob der Tauber, Bavaria

Rothenburg ob der Tauber este unul dintre acele orașe care încântă la prima vedere. Mai presus de toate, orașul vechi medieval bine conservat oferă o adevărată călătorie în timp turiştilor care iau la pas străduţele. Monumente impresionante și case decorate cu lemn printre zidurile vechi al orașului, le-au făcut un simbol al Germaniei medievale.

Cele mai frumoase orașe din Germania. Rothenburg ob der Tauber
Cele mai frumoase orașe din Germania. Rothenburg ob der Tauber

Dacă treci printr-una dintre porțile impozante ale orașului care au servit odată pentru a apăra Rothenburg, se pare că te-ai aruncat într-o altă lume. Cele mai impresionante și, de asemenea, cele mai importante din punct de vedere istoric sunt Burgtor, Galgentor și Turnul Markus.

5. Freiburg, Baden-Württemberg

Freiburg, Baden-Württemberg
Freiburg, Baden-Württemberg

Situat la marginea Pădurii Negre, Freiburg este unul din cele mai însorite şi călduroase oraşe germane. Este foarte cunoscut pentru Bächle, şanţurile înguste de pe marginea străzilor care împânzesc oraşul vechi. Conform superstiţiilor locale, oricine păşeşte din greşeală într-unul din aceste şănţuleţe se va căsători cu un localnic.

6. Cele mai frumoase orașe din Germania. Trier, Renania-Palatinat

Trier, Renania-Palatinat 
Trier, Renania-Palatinat

Situat pe malurile râului Moselle, un afluent stâng al Rinului, Trier este un oraș foarte bogat din punct de vedere istoric, aflat la o distanță foarte mică de granița cu Luxemburg. Orașul datează din primul secol de dinainte de era noastră.

Așezat cu mândrie în uimitoarea regiune viticolă Moselle, Trierul este bogat cu o arhitectură uimitoare, fundaluri frumoase de dealuri acoperite de struguri și istorie care se scurge din fiecare colț de stradă.

7. Celle, Saxonia Inferioară

Celle
Celle

Celle este cel mai mare oraş dintre Hanover şi Hamburg. Acesta dispune de cel mai mare ansamblu de clădiri coezive din lume din centrul vechi istoric, un pitoresc castel, cu un teatru și muzee atât clasice, cât și foarte moderne. O zonă pitorească, cu case cu faţade de lemn, se află în apropierea unei populare rute turistice, Deutsche Fachwerkstrasse.