Home » Când, unde, cum » Pe ce dată se deschide Târgul de Crăciun din București

Pe ce dată se deschide Târgul de Crăciun din București

Cojocaru Cristian / 10.11.2021, 11:53
Pe ce dată se deschide Târgul de Crăciun din București

Crăciunul este tot mai aproape și românii se pregătesc deja de sărbătorile de iarnă. Află pe ce dată se deschide Târgul de Crăciun din București, dar și cel de la Sibiu.

Perioada în care va avea loc Târgul de Crăciun din București

Atât adulții cât și copiii așteaptă cu nerăbdare sărbătorile de iarnă. Ca în fiecare an, în mai multe orașe din țară sunt organizate celebrele târguri de Crăciun. În acest an, Târgul de Crăciun din București își redeschide porțile, având în vedere că anul trecut nu a putut avea loc din cauza contextului pandemic. Totuși, în acest an, Târgul de Crăciun va avea loc în Piața Universității și nu unde a fost până acum, în Piața Constituției.

Autoritățile au anunțat că vor fi luate toate măsurile de siguranță și totodată vor ține cont de acestea. Așadar, la Târgul de Crăciun din acest an vor avea acces doar persoanele care vor deține un certificat verde, astfel că cei vaccinați sau cei care au trecut prin boală vor putea participa la târgul de poveste al iernii.

”În desfășurarea evenimentului Bucharest Christmas Market, organizatorul va ține cont de evoluția pandemiei și de toate reglementările aferente impuse de autoritățile abilitate în vederea prevenirii contaminării cu virusul SARS-CoV-2”, se arată pe pagina evenimentului.

Evenimentul va avea loc în perioada 26 noiembrie – 26 decembrie și este organizat de către Primăria Capitalei. Evenimentul se numește Bucharest Christmas Market și mai multe informații se regăsesc pe pagina oficială de Facebook a evenimentului pentru cei care doresc să afle detalii despre acesta.

”Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, organizează între 26 noiembrie – 26 decembrie 2021, în Piața Universității evenimentul dedicat sărbătorilor de iarnă – Bucharest Christmas Market. Persoanele care doresc să se înscrie ca expozanți la cea de-a XIV-a ediție a Bucharest Christmas Market pot consulta regulamentul disponibil”.

târgul de crăciun
Celebrul eveniment din Sibiu va avea loc in perioada 26 noiembrie – 2 ianuarie 2022

Unde va avea loc evenimentul din Sibiu

Pentru cei care doresc să viziteze Târgul de Crăciun de la Sibiu, aceștia trebuie să știe că locul unde va fi organizat este Centrul Vechi, în Piața Mare, Piața Mică și Strada Nicolae Bălcescu. Perioada în care se va desfășura evenimentul de la Sibiu este 26 noiembrie – 2 ianuarie 2022. După data de 27 decembrie, acesta se va numi Târgul de Revelion din Sibiu.

În cadrul târgului, peste 100 de expozanți din țară dar și de peste hotare îi vor aștepta pe toți participanții cu o mulțime de suprize. Totodată, turiștii vor avea parte de o proiecție grandioasă pe toate clădirile din Piața Mare, astfel că Sibiul va deveni cel mai luminat oraș din Țară. Pentru aproximativ o lună, Piața Mare din Sibiu va deveni o scenă imensă unde vor rula proiecții video cu peisaje de iarnă,

Prima ediție a târgului din Sibiu a avut loc în anul 2007, atunci când orașul era numit Capitală Culturală Europeană, prezentând un proiect pilot, având în vedere că această tradiție nu exista la noi în țară. Inițial, doar 38 de căsuțe erau montate în Piața Mică. Zece ani mai târziu, târgul număra deja peste 80 de căsuțe și erau amplasate în Piața Mare din Sibiu.