Home » Când, unde, cum » Plaje cu nisip fin din Turcia. Sunt locuri ideale pentru familii cu copii

Plaje cu nisip fin din Turcia. Sunt locuri ideale pentru familii cu copii

Alexandru Cazacu / 29.06.2022, 10:45
Plaje cu nisip fin din Turcia. Sunt locuri ideale pentru familii cu copii

O mare parte dintre turiștii români aleg să își petreacă vacanța de vară pe plajele din Turcia. În caz că nu știați, turcii au peste 450 de plaje certificate Blue Flag, așa că mulți dintre românii care au copii aleg aceste destinații. Deși plajele de pe costa Mării Egee și cea a Mării Mediterane sunt mixte, adică cu nisip și pietriș, majoritatea turiștilor le caută pe cele cu nisip fin. În acest context, noi îți vom spune unde poți găsi plaje cu nisip fin în Turcia.

Plaje cu nisip fin din Turcia

După cum spuneam, în Turcia există plaje mixte, însă la mare căutare sunt cele cu nisip fin. Având în vedere că părerile sunt împărțite, în funcție de experiențele fiecărui turist, este aproape imposibil să spui care este cea mai bună plajă din Turcia. Cu toate acestea, există mai multe plaje cu nisip fin în Turcia care merită luate în considerare dacă ți-ai planificat o vacanță aici.

Plaja Long Beach 

Situată în regiunea Kusadasi, Long Beach este cea mai lungă plajă din zonă. Aceasta are o lungime de peste 12 kilometri și găzduiește o mulțime de resorturi care oferă servicii all-inclusive. Plaja se află la o distanță de circa 8 km de centrul orașului Kusadasi. Aici puteți găsi multe restaurante, terase și alte facilități. Deși jumătate din suprafața acesteia este ocupată de plajele private, cealaltă jumătate are zone libere.

Plaje cu nisip fin din Turcia – Plaja Icmeler

O altă plajă cu nisip fin foarte apreciată este Plaja Icmeler. Aceasta este situată în apropierea stațiunii Marmaris și are o lungime de aproximativ 6 kilometri. Cu nisip fin și auriu, plaja Icmeler oferă multe facilități turiștilor. În plus, aici pot fi practicate și o varietate de sporturi acvatice.

Plaje cu nisip fin din Turcia. Sunt locuri ideale pentru familiile cu copii
Plajele cu nisip fin din Turcia. Locuri ideale pentru familiile cu copii

Plaja din Lara

Districtul Lara Kundu găzduiește una dintre cele mai căutate plaje din Turcia. Cu o lungime de peste 11 km, plaja din Lara are un nisip fin și este certificată Blue Flag. Așadar, această plajă poate fi locul perfect pentru familiile cu copii.

Plaja din Side

Printre cele mai apreciate plaje din zona Antalya se numără și plaja din Side. Acesta este lată, cu nisip fin și cu intrare lină în mare. Principalele porțiuni de plajă le găsim în vestul și estul stațiunii. Cele din vest au mai multe resorturi, în timp ce plajele din este sunt puțin mai liniștite.

Plaje cu nisip fin din Turcia – Belek și Kleopatra

Dacă tot vorbim despre plaje cu nisip fin din Turcia, trebuie să menționăm și plaja publica din Belek. Aceasta are o lungime de peste 1,5 kilometri, nisipul este fin și auriu, fiind locul perfect pentru toate categoriile de turiști. În plus, se ajunge foarte ușor la această plaja și există și locuri de parcare în imediata apropiere.

O altă plajă cu nisip fin de pe litoralul turcesc este Plaja Kleopatra din Alanya. Aceasta este, de asemenea, certificată Blue Flag și are o lungime de 2 kilometri. Deși intrarea în mare este destul de lină, după aproximativ 8 – 10 metri apa devine adâncă, așa că trebuie să aveți grijă.