Home » Life & Style » Cea mai curată vs. murdară plajă din România. Locul de pe litoralul românesc unde merită să ajungi

Cea mai curată vs. murdară plajă din România. Locul de pe litoralul românesc unde merită să ajungi

Voicu Costin / 17.05.2022, 15:05

Litoralul românesc reprezintă o parte din țărmul occidental al Mării Negre și se întinde de la granița cu Ucraina (Nord, în golful Musura) până la cea cu Bulgaria (Sud, la câteva sute de metri de localitatea Vama Veche). Este cea mai exploatată zonă turistică din România. Care este cea mai curată plaja din România şi cum poţi ajunge aici?

Plaja din România unde merită să ajungi

Cea mai curată porțiune de plajă de pe litoral este Tuzla, acolo unde au fost găsite 78 de deșeuri. Plaja din Năvodari este considerate cea mai murdară plajă, iar pe locul doi se află cea din Mamaia.

Lucruri de ştiut despre Plaja Tuzla

Turiștii care își doresc să scape de muzica puternică și să se bucure de o plajă frumoasă și liniștită, au soluția chiar pe litoralul românesc. Plaja din Tuzla este un loc liniștit, în care oamenii se pot bucura de natură. Astfel că, datorită apei turcoaz și nisipului fin, a devenit o locație tot mai îndrăgită în rândul turiștilor.

Puțină lume știe că aici există Plaja Tuzla, o plajă sălbatică. Plaja este protejată de o stâncă înaltă. Tot aici există unul din cele mai vechi faruri de pe malul mării românești. Sălbatica plajă Tuzla se află la 22 km sud de Constanța.

Drumul către plaja Tuzla este pavat până la marginea satului și apoi continuă cu un drum prăfuit. Odată ce ați ajuns, vă puteți bucura de soare și de apa verde ca de smarald. De fapt, culorile se schimbă zilnic și trec de la turcoaz, albastru senin, verde, până la combinații între aceste culori.

Poți găsi mici baruri pe plajă care servesc cocktailuri, băuturi răcoritoare, dar și mâncare. Sunt situate la extremitățile plajei și au diverse feluri de mâncare, precum burgeri, midii, hamsii etc. Aici poți închiria sky jeturi sau poți face plimbări cu barca spre epava de la Costinești. Ori dacă vrei să te distrezi cu prietenii sau familia, îți poți aduce saltea sau colac și te poți bucura de mare.

Poţi campa pe plajă?

Poți merge cu cortul pe plaja Tuzla, unde nu mai ai voie să îl amenajezi direct pe plajă, însă există câteva opțiuni în care îți poți amplasa cortul în zone special amenajate. Ca să ajungi la aceste locuri, poți întreba pescarii sau localnicii unde se află locurile de camping, iar aceştia te vor ghida.

Unde se află Plaja Tuzla

Plaja Tuzla este situată la numai 5 km de șoseaua principală care face legătura între Constanța și Mangalia. Tuzla este o localitate mică, aflată între orașele Constanța și Mangalia, la o distanță de 2 km pe șoseaua DN39, imediat după Eforie Sud. Față de Costinești se află la 9 kilometri distanță. Cu trenul se poate ajunge până la strada Nicolae Titulescu, apoi o distanță de 30 de minute trebuie parcursă pe jos.

Cele mai frumoase plaje de pe litoralul românesc

Există multe plaje pe litoralul românesc pentru toate gusturile. Plajele din Mamaia sunt recunoscute pentru opulenţa lor şi petrecerile cu spumă private sau cu invitaţi speciali. Pentru cei care preferă locuri mai sălbatice sau mai retrase, plajele din Corbu sau Vadu sunt ideale. Iată cele mai frumoase plaje:

  • Plaja Corbu
  • Plaja Vadu
  • Plaja Năvodari
  • Plaja Sfântu Gheorghe
  • Plaja Sulina
  • Plaja Mamaia
  • Plaja Olimp
  • Plaja Tuzla
  • Plaja Vama Veche
  • Plaja Costinești