Home » Life & Style » Vacanță Turcia. 7 cele mai frumoase plaje, dacă pleci la mare în Turcia

Vacanță Turcia. 7 cele mai frumoase plaje, dacă pleci la mare în Turcia

Voicu Costin / 23.05.2022, 15:11

Una din cele mai faimoase țări din lume adună anual milioane de turiști din întreaga lume. Țara recunoscută pentru mirodeniile, cafeaua, dulciurile și condițiile din domeniul hotelier reușește să uimească și prin cultură. Turiștii aleg această destinație și datorită prețurilor, care sunt mult mai scăzute decât în alte destinații, dar și pentru condițiile excelente pe care le oferă acestora. Care sunt unele dintre cele mai frumoase plaje din Turcia?

Top 7 destinaţii pe care să nu le ratezi dacă ajungi ȋn Turcia

Alanya

Localizată în sudul Turciei, pe litoralul Mării Mediterane, la 140 de kilometru de Antalya, Alanya este una dintre cele mai aglomerate stațiuni din această țară. Cunoscută și sub denumirea de „perla de pe riviera turcească“, această zonă este renumită la nivel mondial pentru plajele sale, apa translucidă și dulceața climei. Dacă vreți să aveți parte de o experiență inedită, puteți închiria o barcă pentru a face un tur al stațiunii, departe de agitația de pe plajă.

Patara, cea mai lungă plajă a Turciei

Această fâșie de nisip auriu nu numai că este cea mai lungă plajă a țării, dar și una dintre cele mai frumoase. Dacă plănuiești să călătorești cu familia, copii vor fi foarte fericiți să se scalde în apa mică, în timp ce tu te vei putea bucura de câteva ore de relaxare cu o băutură delicioasă în mână. De asemenea, în partea de est a plajei vei găsi o frumoasă zonă cu terase și cafenele, perfecte pentru cafeaua de dimineață. De menționat că această zonă se întinde pe ruinele unui vechi oraș roman.

Cirali

La aproximativ o oră de condus de Antalya, se află Cirali, o plajă care contrastează puternic cu centrele turistice aglomerate și agitate din Turcia. Așadar, dacă vrei să te bucuri de câteva momente de respiro, această fâșie de nisip alb este perfectă pentru tine. În jurul ei vei găsi cazare la prețuri accesibile, dar și restaurante cu mâncare delicioasă. Peisajul sălbatic, străbătut pe alocuri de câteva umbreluțe din paie, vă va impresiona cu siguranță. Un alt aspect care s-ar putea să te încânte este că la capătul plajei vei găsi ruinele orașului antic Olympos.

Kusadasi este renumit şi pentru atracţiile turistice istorice

Stațiunea Kusadasi are deschidere la Marea Egee și este renumită pentru plajele superbe cu apă turcoaz. Totuși, Kusadasi nu oferă doar peisaje de vis și locuri pentru plajă și baie. Stațiunea se află lângă orașul Efes, purtător al unei istorii vaste și importante, astfel că aveți posibilitatea de a-i vizita ruinele. De asemenea, tot aici puteți admira și Insula Porumbelului sau Insula Păsărilor, un simbol al locației Kusadasi (care în traducere înseamnă Insula Păsărilor).

Alacati

Stațiunea Alacati se numără printre cele mai frumoase din Turcia, plajele acesteia fiind întinse, iar apa nu foarte adâncă. Această plajă este ideală pentru pasionații de windsurf, iar dacă nu ai încercat niciodată acest sport, acum este ocazia să te bucuri de toată adrenalina pe care ți-o poate da. Ulterior, poți vizita Insula Neagră și Insula Măgarului, ambele aflate în apropiere, călătorind cu un iaht. De asemenea, pe tot întinsul stațiunii vei găsi magazine cu antichități, astfel că te vei putea întoarce acasă cu amintiri de neuitat și suveniruri deosebite.

Antalya, celebră pentru multitudinea de resorturi all-inclusive

Antalya este una dintre cele mai cunoscute și accesibile destinații pentru turiști. De asemenea, aceasta este și cea mai mare stațiune maritimă la nivel internaţional, așa că nu veți avea ocazia să vă plictisiți. Este plasată în sudul Turciei, pe malul Marii Mediterane şi este un loc perfect pentru distracție, dar și pentru relaxare. În cazul în care nu vreți să petreceți întreaga zi pe plajă, puteți să descoperiți obiectivele turistice din Antalya: Muzeul Antalya, oraşul vechi, Poarta lui Hadrian, Parcul Karaalioglu, Moscheea Iskele, Muzeul Kaleici şi Muzeul jucăriilor, etc.

Oludeniz

Această stațiune se mândrește cu ape de un albastru puternic, peisaje spectaculoase și vreme bună pe tot parcursul anului. Această plajă este ideală pentru turiștii care sunt în căutarea unui loc liniștit, cu multe forme de relaxare. La capătul ei vei găsi Laguna Albastră, unde îți poți petrece întreaga zi pe un șezlong contra a doar 3 euro. Vei fi de-a dreptul hipnotizat/ă de culoarea mării din acest loc și vei avea posibilitatea de a te bucura de câteva ceasuri în armonie cu natura. Totodată, aici vei putea vizita și Valea Fluturilor, renumită pentru marea diversitate de fluturi care trăiesc în acel ecosistem.