Home » Când, unde, cum » Povestea incredibilă a bărbatului care a fost lovit de fulger de patru ori. De trei ori când era în viață, dar nu a scăpat nici în mormânt

Povestea incredibilă a bărbatului care a fost lovit de fulger de patru ori. De trei ori când era în viață, dar nu a scăpat nici în mormânt

Manolică Anca / 28.01.2022, 16:33
Povestea incredibilă a bărbatului care a fost lovit de fulger de patru ori. De trei ori când era în viață, dar nu a scăpat nici în mormânt

Viața este plină de multe povești uimitoare, dintre care unele te vor face să râzi, să plângi sau să te strâmbi. Povestea incredibilă a bărbatului care a fost lovit de fulger de patru ori, maiorul Walter Summerford, este într-adevăr un caz care te-ar face să te cutremuri. Cum a reușit să supraviețuiască de fiecare dată și din ce cauză a murit.

Walter Summerford a fost lovit de fulger de patru ori

Walter Summerford este considerat cea mai ghinionistă persoană din istorie, deoarece a fost lovit de fulger de trei ori și încă o dată după ce a decedat. Mulți la vremea respectivă au presupus că a fost blestemat de cineva sau de ceva. Mai ales dacă luăm în calcul că există o șansă de 1 la 13.000 să fii lovit de fulger, potrivit Laboratorului Național de Furtuni din Statele Unite.

Putem considera că în urmă cu 100 de ani posibilitatea era și mai mică, având în vedere că nu existau atât de multe obiecte exterioare care să atragă fulgerele. Ceea ce este și mai surprinzător este faptul că rata mortalității în cazul în care ești lovit de fulgere este destul de mică, deoarece majoritatea persoanelor care sunt lovite supraviețuiesc, însă ajung să dezvolte complicații neurologice și cardiovasculare care pot duce la deces în câțiva ani.

Prima lovitură de fulger

Potrivit History of Yesterday, prima dată când Summerford a fost lovit de fulger a fost în timpul Primului Război Mondial. Walter Summerford era un ofițer britanic la acea vreme care provenea dintr-o familie bună de englezi. Supraviețuise multor bătălii, deși moartea îl pândea la orice pas. Dar ceva foarte neobișnuit avea să-l doboare pe Summerford, ceva ce niciun soldat nu ar fi putut prevedea, deoarece ar fi fost cea mai mică dintre grijile de pe câmpul de luptă.

Walter Summerford, barbatul lovit de fulger de patru ori
Walter Summerford, barbatul lovit de fulger de patru ori

În timp ce Summerford mărșăluia pe calul său pe frontul din Belgia, a fost lovit de fulger din senin. Lovitura l-a aruncat de pe cal, dar fulgerul nu l-a ucis. Deși și-ar fi dorit să o fi făcut, deoarece a paralizat de la șolduri în jos, devenind incapabil și fiind țintuit într-un scaun cu rotile.

A doua lovitură de fulger

După război, Walter a decis să înceapă o nouă viață în Canada. A încercat să aibă propria familie și a devenit foarte pasionat de activitățile în aer liber, cum ar fi pescuitul. Ajunsese să câștige și concursuri. Paralizia cauzată de prima lovitură de fulger nu l-a împiedicat niciodată să realizeze ceea ce își dorea.

Din păcate, în 1924, când bărbatul a mers la pescuit, a fost lovit din nou de fulger. De data aceasta nu a fost lovit direct, dar curentul care a lovit copacul sub care se afla a ajung până la el. Și mai interesant este faptul că această a doua lovitură este posibil să Îl fi ajutat cu paralizia sa, deoarece la două zile după incident, el a fost putut să își folosească din nou picioarele.

A treia și ultima, cât încă era în viață

A treia oară când Walter avea să fie lovit de fulger a fost în 1930, la șase ani după cea de-a doua lovitură. Walter era un om nou, deoarece își putea folosi picioarele, așa că a început să se plimbe foarte mult prin păduri și mai ales prin parcuri.

În timpul uneia dintre plimbările sale obișnuite prin parcul local, vremea s-a schimbat brusc, trecând de la o zi însorită la un cer plin de nori negri și furioși. După numai câteva momente, Walter a auzit un sunet cu care era deja prea familiarizat. În timp ce încerca să fugă să se adăpostească, a fost din nou lovit de fulger, dar de data aceasta a rămas complet paralizat.

Nu a avut odihnă nici după moarte

Din 1930, după cea de-a treia lovitură, Walter a trebuit să se lupte cu o mulțime de complicații medicale, reușind să mai supraviețuiască doar doi ani, decedând în 1932. Familia sa ajunsese să fie cuprinsă de teamă, deoarece el a devenit senil din cauza gândurilor că ar fi putut fi blestemat.

Piatra de mormânt a lui Walter Summerford
Piatra de mormânt a lui Walter Summerford

În 1936, la patru ani de la înmormântarea în cimitirul Mountain View din Vancouver, piatra sa de mormânt a fost lovită de un fulger, Existând șanse atât de mici ca un astfel de eveniment să se întâmple de atâtea ori aceleiași persoane, putem considera că Walter Summerford a fost unul dintre cei mai ghinioniști oameni din lume.