Prăjitură cu nucă și bezea. Iubești nuca și bezeaua? Ei bine, atunci îți propunem combinația perfectă, un desert extrem de delicios, pe care îl poți pregăti foarte ușor chiar la tine acasă. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente și se prepară foarte rapid. Familia ta va fi încântată de această rețetă. În acest material îți vom prezenta, pas cu pas, cum se prepară.
Pentru blat:
Pentru compoziția de nucă:
Pentru bezea:
Pentru cremă:
Într-un vas se pun făina, cele patru gălbenușuri de ou, zahărul, zahărul vanilat, untul și se amestecă bine până se formează un aluat. Pe masă se presară puțină făină, se întinde aluatul și se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pe un fund de lemn se toacă bine miezul de nucă și se presară pe toată suprafața aluatului.
Se setează cuptorul la o temperatură de 180 de grade Celsius și se introduce tava pentru o perioadă de aproximativ 20 de minute. Ulterior, se lasă la răcit. Între timp, se pregătește bezeaua. Într-un vas se pun albușurile de ou, amidonul zahărul pudră și se mixează foarte bine până se obține o spumă densă, de culoare albă.
Bezeaua se întinde peste nuca de pe aluat și se nivelează frumos cu ajutorul unui cuțit mai lat. Tava se introduce la cuptorul preîncălzit la o temperatură de 150 de grade Celsius și se ține pentru aproximativ 20 de minute. După ce a expirat acest timp, prăjitura se taie pe jumătate și apoi se pregătește crema.
Într-o cratiță se pun cele două gălbenușuri de ou, cele 40 de grame de amidon, zahărul, zahărul vanilat, laptele și se amestecă cu ajutorul unui tel până se omogenizează toate ingredientele. Apoi, cratița se pune pe foc și se amestecă încontinuu pentru a nu se lipi compoziția. După câteva minute, compiziția va începe să se îngroașe și se va transforma într-o cremă de culoare gălbuie.
După ce s-a îngroșat o așezăm deasupra primei bucăți de prăjitură pe care am tăiat-o mai devreme. Cealaltă jumătate de prăjitură o așezăm deasupra cremei și introducem totul la frigider pentru o perioadă de 30 de minute. Totul este gata! Arată fantastic, iar gustul este incredibil de bun. Spor la treabă și poftă bună!