Home » Când, unde, cum » Prăjitură cu nucă și bezea. De ce ingrediente ai nevoie pentru un desert incredibil de bun. Rețeta completă

Prăjitură cu nucă și bezea. De ce ingrediente ai nevoie pentru un desert incredibil de bun. Rețeta completă

Violeta Badea / 27.05.2021, 17:31
Prăjitură cu nucă și bezea. De ce ingrediente ai nevoie pentru un desert incredibil de bun. Rețeta completă

Prăjitură cu nucă și bezea. Iubești nuca și bezeaua? Ei bine, atunci îți propunem combinația perfectă, un desert extrem de delicios, pe care îl poți pregăti foarte ușor chiar la tine acasă. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente și se prepară foarte rapid. Familia ta va fi încântată de această rețetă. În acest material îți vom prezenta, pas cu pas, cum se prepară.

Prăjitură cu nucă și bezea

Prajitura cu nuca si bezea
Prajitura cu nuca si bezea

Ingrediente

Pentru blat:

  • 300 de grame de făină
  • 200 de grame de unt
  • patru gălbenușuri de ou
  • 50 de grame de zahăr
  • zece grame de zahăr vanilat
  • un pliculeț de praf de copt

Pentru compoziția de nucă:

  • 250 de grame de miez de nucă

Pentru bezea:

  • patru albușuri de ou
  • 180 de grame de zahăr pudră
  • zece grame de amidon

Pentru cremă:

  • două gălbenușuri de ou
  • 40 de grame de zahăr
  • zece grame de zahăr vanilat
  • 40 de grame de amidon
  • 400 de ml de lapte

Mod de preparare

Într-un vas se pun făina, cele patru gălbenușuri de ou, zahărul, zahărul vanilat, untul și se amestecă bine până se formează un aluat. Pe masă se presară puțină făină, se întinde aluatul și se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pe un fund de lemn se toacă bine miezul de nucă și se presară pe toată suprafața aluatului.

Se setează cuptorul la o temperatură de 180 de grade Celsius și se introduce tava pentru o perioadă de aproximativ 20 de minute. Ulterior, se lasă la răcit. Între timp, se pregătește bezeaua. Într-un vas se pun albușurile de ou, amidonul zahărul pudră și se mixează foarte bine până se obține o spumă densă, de culoare albă.

Bezeaua se întinde peste nuca de pe aluat și se nivelează frumos cu ajutorul unui cuțit mai lat. Tava se introduce la cuptorul preîncălzit la o temperatură de 150 de grade Celsius și se ține pentru aproximativ 20 de minute. După ce a expirat acest timp, prăjitura se taie pe jumătate și apoi se pregătește crema.

Într-o cratiță se pun cele două gălbenușuri de ou, cele 40 de grame de amidon, zahărul, zahărul vanilat, laptele și se amestecă cu ajutorul unui tel până se omogenizează toate ingredientele. Apoi, cratița se pune pe foc și se amestecă încontinuu pentru a nu se lipi compoziția. După câteva minute, compiziția va începe să se îngroașe și se va transforma într-o cremă de culoare gălbuie.

După ce s-a îngroșat o așezăm deasupra primei bucăți de prăjitură pe care am tăiat-o mai devreme. Cealaltă jumătate de prăjitură o așezăm deasupra cremei și introducem totul la frigider pentru o perioadă de 30 de minute. Totul este gata! Arată fantastic,  iar gustul este incredibil de bun. Spor la treabă și poftă bună!