Prăjitură de post din mere. Ce alte ingrediente trebuie să adaugi pentru o super rețetă delicioasă. Nu trebuie să folosim neapărat ouă, unt sau lapte pentru a prepara o prăjitură delicioasă de mere. Puteți încerca acest desert și vă veți convinge de acest lucru, mai ales că este o rețetă simplă și rapidă. Iată cât de ușor se pregătește această prăjitură de post cu mere.
Această prăjitură cu mere de post este perfectă pentru această perioadă de primăvară, este foarte gustoasă, deși nu conține lapte, unt sau ouă. Aproape că nici nu vă veți da seama de acest lucru, deoarece umplutura de mere aromată va compensa, iar de gustul acestor fructe vă veți îndrăgosti pe loc. Cei care urăsc să-și petreacă timpul prin bucătărie, nu trebuie să-și facă griji pentru că acest desert se prepară foarte simplu, ușor și nu aveți nevoie de multe ingrediente.
Deși internetul este plin de rețete de post, cea mai bună alegere este această prăjitură cu mere! Motivul? Ei bine, aceste fructe aduc un plus de savoare și prospețime. Atunci când îți dorești să obții cel mai bun gust, bucătarii te sfătuiesc să ai grijă în momentul în care alegi fructele. Este obligatoriu ca merele să fie proaspete, să le curățați foarte bine și să îndepărtați părțile stricate.
[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]Cei mici și cei mari se vor bucura de aceată prăjitură cu mere. În plus, se poate servi în cadrul unui eveniment, ca gustare în timp ce sunteți la serviciu sau atunci când aveți musafiri. Complimentele nu vor întârzia să apară, iar invitații nici nu vor realiza că acest desert este de post. Iubitorii de cafea o pot savura dimineața și este alegerea ideală atunci când ai poftă de ceva dulce și ții post. În continuare vă vom demonstra cât de ușor se prepară și de ce ingrediente aveți nevoie.
Pentru blat:
Pentru compoziție:
Într-un vas mai mare se pune cantitatea de apă minerală, fiola de esența de vanilie, uleiul, zahărul, zeama de lămâie, se presară puțină sare, după gust. Toate ingredientele se amestecă cu ajutorul unui tel, până când se omogenizează. Apoi, se presară praful de copt și făina.
Compoziția se frământă bine până obținem un aluat. Acesta se pune la rece, de preferat în frigider, pentru un timp de circa 20 de minute. Cât timp stă aluatul la rece, ne ocupăm de pregătirea compoziției. Pentru început, se curăță merele de coajă și se dau prin răzătoare. Acestea trebuie scurse bine de apă, motiv pentru care le punem într-o sită și le lăsăm câteva minute. Apoi, se pun într-o oală, se adaugă zahărul, scorțișoara, grișul și se călește totul la foc mic până când zeama lăsată de mere se va evapora și până când prinde o nuanță aurie.
După ce este gata, cratița se dă de pe foc și se lasă să se răcească. Între timp, scoatem aluatul din frigider și ne ocupăm de împărțirea acestuia. Acesta se desparte în două jumătăți și se întinde pe masă cu ajutorul unui făcăleț. Apoi, se pune prima foaie pe care am obținut-o într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se adaugă merele călite, iar deasupra lor se așează a doua foaie de aluat.
Pentru a se coace cât mai bine există și un secret! Aluatul se înțeapă din loc în loc cu vârful unei furculițe, apoi se introduce prăjitura la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 25-30 de minute sau până când aluatul este copt. Totul este gata! Prăjitura se servește rece. Spor la treabă și poftă bună!