Home » Știri » Prăjitură cu mere de post. De ce ingrediente ai nevoie. E foarte ușor de preparat

Prăjitură cu mere de post. De ce ingrediente ai nevoie. E foarte ușor de preparat

Violeta Badea / 19.03.2021, 10:57
Prăjitură cu mere de post. De ce ingrediente ai nevoie. E foarte ușor de preparat

Prăjitură cu mere de post. De ce ingrediente ai nevoie. E foarte ușor de preparat. Această rețetă de prăjitură cu mere este una din cele mai bune deserturi fără lapte, ouă sau unt. Puteți să o încercați în această perioadă, deoarece este delicioasă, aromată și se pregătește foarte repede. În continuare vă vom prezenta care sunt pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a prepara această minunăție.

Prăjitură cu mere de post

Această prăjitură cu mere de post este foarte savuroasă, deși nu conține lapte sau ouă. Umplutura de mere aromată  va compensa, iar de gustul dulce-acrișor vă veți îndrăgosti imediat. Un avantaj este că acest desert se prepară rapid, nu aveți nevoie de multe ingrediente, ba chiar pe multe dintre acestea le aveți la îndemână.

În ziua de astăzi există foarte multe rețete de post, dar cele cu mere aduc și un plus de savoare și prospețime. Însă, pentru a avea un gust deosebit, vă recomandăm să alegeți merele proaspete, să le curățați foarte bine și să îndepărtați părțile stricate.

Aceată prăjitură cu mere se poate servi în orice zi a săptămânii, la evenimente sau la sărbători, iar când iese atât de bună, aproape că te întrebi de ce ar mai trebui să adaugi unt, ouă sau lapte. Se poate consuma și dimineața, alături de o cană de ceai sau de cafea. Este varianta perfectă atunci când ai poftă de ceva dulce și ții post. Iată cât de ușor se prepară și de ce ingrediente ai nevoie.

Prajitura cu mere de post
Prajitura cu mere de post

Ingrediente

Pentru blat:

  • 250 de ml de apă minerală
  • o fiolă de esență de vanilie
  • 150 de ml de ulei
  • 150 de grame de zahăr
  • o linguriță de zeamă de lămâie
  • sare
  • 570 de grame de făină
  • o jumătate de linguriță de praf de copt

Pentru compoziție:

  • o jumătate de kilogram de mere
  • 100 de grame de zahăr
  • o linguriță de scorțișoară
  • două linguri de griș

Mod de preparare

Iată ce aveți de făcut pentru început. Se ia un bol mai larg și se adaugă apa minerală, esența de vanilie, uleiul, zahărul, zeama de lămâie, se presară puțină sare și se amestecă totul cu ajutorul unui tel, până când se omogenizează. Apoi, se presară praful de copt și făina. Atenție! Noi ne-am folosit de o sită pentru a cerne făina!

Se frământă bine toată compoziția și obținem un aluat. Acesta se pune la rece, în frigider, timp de aproximativ 20 de minute. Între timp, ne ocupăm de pregătirea compoziției. Astfel, se curăță merele de coajă și se dau prin răzătoare. Apoi, merele se pun într-o sită și se lasă să se scurgă de apă. După ce s-a scurs bine zeama, se pun într-o cratiță, se adaugă zahărul, scorțișoara, grișul și se călește totul la foc mic până când zeama lăsată de mere se va evapora și până când prinde o culoare aurie.

După ce este gata, cratița se lasă să se răcească. Între timp, ne ocupăm de împărțirea aluatului. Acesta se taie în două jumătăți și se întinde cu ajutorul făcălețului în strat subțire. Apoi, se pune prima foaie într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se adaugă merele călite, iar deasupra lor se așează a doua foaie de aluat.

Înțeapă aluatul de plăcintă din loc în loc cu vârful unei furculițe, apoi se introduce prăjitura la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru circa 25-30 de minute sau până când aluatul este auriu. Totul este gata! Prăjitura se servește rece. Spor la treabă și poftă bună!