Home » Life & Style » Prăjitură simplă și delicioasă cu mere. Ai nevoie doar de 4 ingrediente. Rețeta genială

Prăjitură simplă și delicioasă cu mere. Ai nevoie doar de 4 ingrediente. Rețeta genială

Violeta Badea / 22.02.2021, 11:06
Prăjitură simplă și delicioasă cu mere. Ai nevoie doar de 4 ingrediente. Rețeta genială

Prăjitură simplă și delicioasă cu mere. Ai nevoie doar de 4 ingrediente. Rețeta genială. Prăjitura cu mere este rețeta care ne amintește cel mai mult de copilărie. Este un desert care se prepară simplu, rapid și nu implică costuri foarte mari, deoarece avem nevoie de doar patru ingrediente. Un alt avantaj este că această prăjitură se potrivește perfect oricărui sezon. În continuare veți afla care sunt pașii pentru a pregăti acest desert savuros.

Prăjitură simplă și delicioasă cu mere

Prăjitura simplă și delicioasă cu mere este o rețetă clasică, având nevoie de numai patru ingrediente. Este exact desertul pe care îl pregătea bunica cu ceea ce avea prin casă. Gospodinele care o pregătesc pot folosi arome naturale de scorțișoară și coajă de lămâie, dar este absolut minunată și fără ele. De asemenea, desertul acesta este sănătos și ideal pentru copii. O să vă indrăgostiți și voi de ea! Iată care sunt cele patru ingrediente de care aveți nevoie pentru a o prepara.

Prajitura simpla si delicioasa cu mere
Prajitura simpla si delicioasa cu mere

Ingrediente:

  • trei ouă mari
  • 200 de grame de zahăr
  • 150 de grame de făină
  • trei mere

Mod de preparare:

Pentru început, se ia un vas în care se adaugă cele trei ouă. Apoi, le batem bine cu ajutorul unui mixer. În același vas adăugăm zahărul făina și amestecăm foarte bine. Toate ingredientele trebuie să se omogenizeze. După aceea, pregătim o tavă pe care o acoperim cu hârtie de copt.

Apoi, jumătate din compoziția obținută se toarnă în tavă. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem merele felii, iar aceastea se așează peste aluat și pe deasupra se adaugă aluatul rămas. Tava se introduce în cuptorul setat la o temperatura de  180 de grade, pentru aproximativ 50 de minute. În final, prăjitura se pudrează din belșug cu zahăr și se taie doar în momentulîn care este răcită complet. Acum totul este gata pentru servire. Spor la treabă și poftă bună!

Beneficiile merelor

Așa cum am menționat și mai sus, prăjitura este foarte sănătoasă datorită conținutului de mere. Aceste fructe sunt recunoscute pentru beneficiile lor și pentru puterea de a preveni o serie de boli grave. Merele au un conținut ridicat de fibre solubile, acestea sunt foarte utile pentru cei care vor să slăbească și mențin sănătatea sistemului gastro-intestinal.

De asemenea, merele previn apariția diabetului, deoarece controlează nivelul de insulină și elimină zahărul în sânge. Pe lângă fibre, aceste fructe au un conținut ridicat și de vitamine, dar și de fosfor, fier și calciu. Specialiștii ne recomandă să mâncăm un măr pe zi, deoarece reprezintă o porție din cele cinci porții necesare de fructe și legume recomandate de medici.

Merele pot fi folosite în dserturi delicioase, precum cea de sus. Însă, ai posibilitatea de a le adăuga în smoothie-uri, alături de fripturi sau chiar și în salate. Aceste fructe sunt cele mai recomandate pentru funcționarea normală a organismului. Iată ce valori nutritive are un măr de mărime medie, de circa 200 de grame:

– 95 de calorii

– 25 de grame de carbohidrați

– patru grame de fibre

–  14% din doza zilnică recomandată de vitamina C

– 5% din doza zilnică recomandată de vitamina K

– 6% din doza zilnică recomandată de potasiu