Home » Știri » Cea mai simplă prăjitură cu mere. O prepari în doar 5 minute. Ce ingrediente conține rețeta

Cea mai simplă prăjitură cu mere. O prepari în doar 5 minute. Ce ingrediente conține rețeta

Violeta Badea / 17.03.2021, 12:23
Cea mai simplă prăjitură cu mere. O prepari în doar 5 minute. Ce ingrediente conține rețeta

Cea mai simplă prăjitură cu mere. O prepari în doar 5 minute. Ce ingrediente conține rețeta. Ai poftă de un desert, dar nu îți place să petreci mult timp în bucătărie? Ei bine, îți recomandăm prăjitura cu mere! Nu o să-ți vină să crezi cât de rapid se prepară și cât este de gustoasă. În continuare, îți vom prezenta rețeta pentru acest desert minunat.

Cea mai simplă prăjitură cu mere

Prăjitura cu mere este un desert extrem de delicios, aromat și răcoritor. Se poate servi în zilele obișnuite sau atunci când aveți un anumit eveniment. Merele îi dau o savoare incredibilă acestei prăjituri și te duc cu gândul la merele copate ale bunicilor. Soiul acestora nu contează, alegeți merele care vă plac vouă și pe care le mâncați cu plăcere.

Acest desert are un blat pufos, mere aromate și o savoare specială. Trebuie neapărat să încerci acestă prăjitură, mai ales că se prepară foarte rapid. De asemenea, ai nevoie de puține ingrediente și nu este costisitoare. Acest desert se poate servi la micul dejun, alături de o cană de cafea sau ceai.

Este foarte bună și se poate servi în orice moment al zilei, ca gustare, dar și pentru o ieșire în aer liber, sau ca să luați o mică gustare la locul de muncă. Așadar, aveți toate motivele ca să preparați aceată rețetă acasă! Mai jos vă prezentăm ingredienetele de care aveți nevoie.

Cea mai delicioasa prajitura cu mere
Cea mai delicioasa prajitura cu mere

Ingrediente

  • 150 de grame de făină
  • 150 de grame de zahăr
  • trei ouă
  • cinci mere (noi vom folosi unele acrișoare)
  • zece grame de unt
  • 20 de grame de pesmet
  • un pliculeț de praf de copt
  • zece grame de zahăr pudră
  • 150 de grame de gem de zmeură
Cum asezam merele pentru a pregati prajitura de mere
Cum asezam merele pentru a pregati prajitura cu mere

Mod de preparare

Așa cum vă spuneam și mai sus, această rețetă se prepară foarte rapid, adică în doar cinci minute. Iată ce aveți de făcut pentru început. În primul rând, se curăță merele de coajă și se taie în bucăți medii. Apoi, se ia o tavă cu un diametru de aproximativ 20 de cm, se unge cu unt și se presară foarte bine cu pesmet.

După ce avem grijă să acoperim toată suprafața, se aranjează merele uniform pe fundul tăvii. Luămun bol în care adăugăm cele trei ouă, zahărul și le mixăm bine până obținem o spumă. Apoi, se adaugă făina, praful de copt și continuăm să amestecăm cu ajutorul unui tel până se omogenizează toată compoziția.

Aluatul pe care l-am obținut se toarnă peste mere, uniform și avem grijă să acoperim toată suprafața. Apoi, tăiem un măr în formă de ronduri, iar bucățile le așezăm deasupra aluatului. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade Celsius pentru o perioadă de aproximativ 40 de minute.

După ce s-a copt prăjitura, o decorăm cu gem de zemeură. Prăjitura se lasă să se răcească, iar apoi se servește. Arată senzațional, miroase foarte bine, iar de gust ce-am mai putea să spunem. O minunăție! Spor la treabă și poftă bună!