Home » Life & Style » Timp liber » Cea mai bună prăjitură de post. Bicarbonat de sodiu și Cola, pe lista ingredientelor. Vezi aici rețeta pas cu pas!

Cea mai bună prăjitură de post. Bicarbonat de sodiu și Cola, pe lista ingredientelor. Vezi aici rețeta pas cu pas!

Violeta Badea / 15.03.2021, 15:22
Cea mai bună prăjitură de post. Bicarbonat de sodiu și Cola, pe lista ingredientelor. Vezi aici rețeta pas cu pas!

Cea mai bună prăjitură de post. Bicarbonat de sodiu și Cola, pe lista ingredientelor. Ai poftă de ceva dulce, dar ții post? Ei bine, îți recomandăm un preparat inedit: o prăjitură de post cu ness și cola. Este delicioasă, ușor de gătit și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. În continuare îți prezentăm pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a obține aceast desert absolut minunat.

Cea mai bună prăjitură de post

Atunci când ții post ai mânca toate prăjiturile din lume, nu-i așa? Tocmai pentru că te înțelegem, ne-am gândit să îți recomandăm un desert gustos cu o cremă fină și un blat pufos și aromat. Unde mai pui că este foarte ușor de preparat și nu ai nevoie de ingrediente sofisticate. Ca să te convingi de acest lucru, îți dezvăluim deja două secrete. Prăjitura noastră conține printre altele: bicarbonat de sodiu și cola. Da, ai auzit de bine! Iată cât de rapid se prepară.

Prajitura cu ness si cola
Prajitura cu ness si cola

Ingrediente

Pentru blat:

  • 250 ml de Cola
  • 250 de grame de zahăr
  • 60 de grame de miere de albine
  • 90 ml de ulei rafinat
  • o linguriță de bicarbonat de sodiu
  • o lingură de suc de lămâie
  • 120 de grame de miez de nucă măcinat
  • 280 de grame de făină
  • 20 de grame de cacao
  • o linguriță de esență de rom

Pentru sirop:

  • 100 de grame de zahăr
  • 100 ml de apă

Pentru cremă:

  • 300 de grame de margarină vegetală
  • 100 de grame de zahăr pudră
  • două linguri de ness
  • patru linguri din siropul de mai sus
  • 70 de grame de nucă prăjită și tocată

Pentru decor:

50 de grame de ciocolată neagră

Mod de preparare

Pentru început ne vom ocupa de prepararea blatului. Astfel, într-un bol se adaugă: zahărul, mierea de albine și cola. Pentru a le amesteca ne vom folosi de un mixer. Se amestecă totul bine până se topește zahărul complet. Apoi, se adaugă uleiul, esența de rom și bicarbonatul de sodiu stins. Într-un vas se combină făina cu pudra de cacao și se adăugați în compoziția de mai sus. Amestecăm totul bine cu un tel până se omogenizează. După ce este gata, se adaugă și nuca măcinată și se amestecă ușor.

Pregătim o tavă pe care o tapetăm cu hârtie de copt, apoi adăugăm toată compoziția si o nivelăm. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade Celsius și se ține timp de aproximativ 25 de minute. În cazul în care nu sunteți siguri că s-a copt, faceți testul cu scobitoarea. Blatul se lasă să se răcească bine și apoi se taie în două foi.

În continuare ne vom ocupa de prepararea siropului. Într-o cratiță se adaugă zahărul și când se topește se stinge cu apă. Apoi, se lasă pe foc până se dizolvă tot caramelul și până se răcește. În final, mai avem de pregătit doar crema. Într-un bol se adaugă margarina, zahărul pudră și le mixăm bine, până obținem o cremă fină.

Nessul se pune într-un vas mic și se dizolvă cu patru linguri de sirop. Crema se împarte în felul următor: într-un bol se pune 1/3 din cremă și se amestecă cu două linguri de sirop cu ness și în celelalte 2/3 de cremă și se adaugă două linguri de sirop cu ness și nuca tocată. Apoi, se amestecă bine.

Pe un platou se așează blatul, se însiropează și se întinde un strat de cremă de nucă. Se pune a doua foaie de blat, se acoperă cu cremă fără nucă și se lasă la răcit pentru minim trei ore. Înainte de a servi prăjitura se decorează cu ciocolată rasă. Spor la treabă și poftă bună!