Home » Life & Style » Cea mai simplă rețetă de negresă. Modul simplu și ușor prin care poți prepara, acasă, un desert delicios

Cea mai simplă rețetă de negresă. Modul simplu și ușor prin care poți prepara, acasă, un desert delicios

Violeta Badea / 28.02.2021, 14:59
Cea mai simplă rețetă de negresă. Modul simplu și ușor prin care poți prepara, acasă, un desert delicios

Cea mai simplă rețetă de negresă. Modul simplu și ușor prin care poți prepara, acasă, un desert delicios. Negresa este un desert foarte popular și este iubit atât de cei mici, cât și de cei mari. Acesta are un gust intens de ciocolată, are un aspect fizic plăcut, cu un mijloc moale și se poate servi în orice moment al zilei. În acest articol vă vom prezenta o rețetă simplă de negresă pe care o puteți prepara acasă.

Cea mai simplă rețetă de negresă

Negresa este o prăjitură delicioasă, iar mirosul intens de ciocolată te duce cu gândul la copilărie. Desertul este ușor de preparat, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui. Prăjitura are un gust inconfundabil și se poate găti pentru cei dragi sau pentru un eveniment important. Negresa este pe gustul tuturor și nu aveți cum să dați greș cu o astfel de minunăție. Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie pentru acest preparat.

Negresa este un desert popular si iubit de toti
Negresa este un desert popular si iubit de toti

Ingrediente

  • un ou
  • 290 de grame de zahăr
  • 150 de grame de ulei
  • 300 de ml de lapte
  • două sau trei linguri de cacao
  • un praf de copt
  • 420 de grame de făină
  • arome (esență de vanilie, esență de rom etc.)
  • trei linguri mari de dulceață sau fructe uscate
  • 100 ml frișcă lichidă
  • 150 de grame de ciocolată neagră

Mod de preparare

Pentru început, se ia un bol și printr-o sită se pun următoarele ingrediente: făina, praful de copt, trei linguri de cacao. Toate acestea se cern bine prin sita respectivă. Apoi, se ia un vas și se adaugă oul. Cu ajutorul unui tel îl batem și adăugăm ușor zahărul.

După ce l-am încorporat, se adaugă sarea, zahărul vanilat și continuăm să amestecăm ușor. Apoi, se adaugă treptat laptele, uleiul și amestecăm bine până se omogenizează totul. Peste această compoziție se adaugă ingredientele uscate (făina, praful de copt și cele trei linguri de cacao) și se amestecă ușor cu telul până încorporăm totul și obținem o compoziție destul de densă! Atenție! După ce am încorporat toate ingredientele, ne folosim de o spatulă pentru a ne asigura că nu au rămas cocoloașe în compoziție.

Apoi, se adaugă cele trei linguri de dulceață (se poate folosi orice tip de dulceață: de căpșuni, de cireșe, de caise etc.) și amestecăm totul, iar compoziția este pregătită pentru copt. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se adaugă compoziția. Apoi, prăjitura se pune la cuptor, după ce acesta se preîncălzește la o temperatură de 180 de grade. Negresa se lasă la cuptor timp de 35 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.

Mai exact, se ia o scobitoare și se înfige în centrul prăjiturii, apoi se scoate. Dacă scobitoarea este curată înseamnă că negresa este gata. După ce o scoatem din cuptor, se pregătește o glazură foarte simplă, dar care va schimba cu totul aspectul fizic al acestui desert minunat. Astfel, punem ciocolata într-un vas și peste turnăm frișca lichidă încălzită. Se lasă cinci minute, iar apoi se amestecă. Cu compoziția obținută se acoperă toată prăjitura. Totul este gata! Se servește rece și merge foarte bine cu ceai sau cafea. Spor la treabă și poftă bună!