Home » Life & Style » Timp liber » Prăjitură cu mere. Rețetă deosebită, ușor și rapid de preparat acasă, ca la cofetărie

Prăjitură cu mere. Rețetă deosebită, ușor și rapid de preparat acasă, ca la cofetărie

Violeta Badea / 31.03.2021, 09:43
Prăjitură cu mere. Rețetă deosebită, ușor și rapid de preparat acasă, ca la cofetărie

Prăjitură cu mere. Rețetă deosebită, ușor și rapid de preparat acasă, ca la cofetărie. Dacă iubești merele, atunci trebuie neapărat să încerci această rețetă delicioasă de prăjitură cu mere! Acest desert te va duce cu gândul la aromele senzaționale ale copilăriei, create de ingredientele clasice pe care le găsești oricând în bucătărie. În plus, prăjitura de prepară rapid și ușor. 

Prăjitură cu mere. Rețetă deosebită, ușor și rapid de preparat acasă

Multe persoane iubesc prăjitura cu mere. Aroma senzațională te duce cu gândul la vacanța de vară, atunci când bunica te întâmpina cu această minunăție dulce. Se prepară foarte ușor și nu trebuie să petreci mult timp în bucătărie. Este un desert clasic, delicios, care nu are cum sa dea greș, indiferent de ocazie. Îl poți savura dimineața la cafea, pe parcursul zilei sau la diferite evenimente. Cu siguranță, familia sau prietenii îți vor aprecia îndemânarea culinară. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și cât de ușor se prepară.

Aceasta prajitura cu mere arata minunat si are un gust delicios
Aceasta prajitura cu mere arata minunat si are un gust delicios

Ingrediente

  • 300 de grame de făină
  • 400 de grame de zahăr
  • 150 de grame de unt
  • trei ouă
  • o linguriță de praf de copt
  • o jumătate de linguriță de sare
  • o jumătate de lingurăță de scorțișoară
  • trei sau patru mere (depinde de mărimea acestora)
  • 400 de ml de apă

Mod de preparare

Iată ce aveți de făcut pentru început. Se iau merele, se spală bine, se curăță de coajă și se înlătură cotorul. Un măr se taie în formă de cubulețe, iar restul se taie în formă de felii subțiri. Apoi, se ia o crăticioară în care se pune apa, jumătate din cantitatea de zahăr, scorțișoara măcinată și se amestecă bine până se omogenizează. Se pune pe foc timp de aproximativ zece minute, apoi se adaugă în aceată compoziție merele pe care le-am tăiat în felii.

După ce începe să fiarbă, se dă focul mai încet și se mai lasă circa un minut. Apoi, merele se scot, se așează pe un platou și se lasă să se răcească. Compoziția o păstrăm, deoarece mai târziu o vom folosi pentru a unge prăjitura cu mere. Într-un vas, adăugăm cele trei ouă, restul de zahăr și amestecăm bine compoziția, folosind un mixer. Apoi, se adaugă coaja rasă de lămâie, sarea, untul moale și continuăm să amestecăm.

În compoziția demai sus se presară ușor făina, praful de copt și se amestecă încet până se încorporează. Apoi, luăm o tavă tapetată cu hârtie de copt și adăugăm jumătate de compoziție. După aceea punem un strat de mere și deasupra turnăm restul de aluat. Din feliile de măr de pe platou, încercați să le rulați și să vă iasă o formă de trandafiri.

Trandafirii de măr se așează deasupra compoziției și se bagă tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade celsius, timp de circa 40 de minute. După ce s-a copt, prăjitura cu mere se lasă să se răcească, iar apoi se unge deasupra toată suprafață cu siropul pe care l-am pregătit la început. Totul este gata. Spor la treabă și poftă bună!