Home » Când, unde, cum » Profețiile lui Nostradamus: ce conține cartea scrisă de renumitul astrolog. Predicții tulburătoare

Profețiile lui Nostradamus: ce conține cartea scrisă de renumitul astrolog. Predicții tulburătoare

Alexandru Cazacu / 04.05.2022, 14:32
Profețiile lui Nostradamus: ce conține cartea scrisă de renumitul astrolog. Predicții tulburătoare

Michel de Nostredame (numele real a lui Nostradamus) s-a născut pe 14 decembrie 1503, în Franța. Astrolog, medic și farmacist, Nostradamus a devenit faimos pentru lucrarea sa „Les Propheties”, a cărei primă ediție a apărut în anul 1555. Hai să vedem ce conține cartea scrisă de celebrul astrolog francez. Aceasta a devenit foarte repede populară în toate colțurile lumii.

Ce conține cartea scrisă de Nostradamus

Atunci când auzim de Nostradamus, automat ne gândim la profețiile celebrului astrolog despre viitor. În caz că nu știați, în 1555, Nostradamus a publicat o carte care conținea 942 de catrene, despre care se spunea că prezic unele evenimente viitoare.

Statutul de „clarvăzător” celebru i-a permis lui Nostradamus să solicite patronajul unor persoane bogate și proeminente precum Catherine de’ Medici, regina Franței la vremea respectivă. Chiar și după ce a murit, lucrările sale au continuat să atragă adepți care au legat scrierile sale de evenimente cutremurătoare, cum ar fi ascensiunea lui Hitler și atacurile asupra turnurilor gemene din 11 septembrie, potrivit Insider.

Vreme de trei ani, Nostradamus a scris peste 900 de catrene și centurii despre prezicerea viitorului. În aceste lucrări, el face predicții despre viitorul lumii, iar multe dintre ele s-au adeverit în prezent. Renumitul astrolog a ales o exprimare criptică, scriind într-un limbaj obscur, pornind de la franceza contemporană lui și presărat cu expresii și cuvinte din italiană, greacă, spaniolă, ebraică și latină.

Prezicerile lui Nostradamus continuă chiar și până în anul 3797. Fiecare din profeții constă în patru versuri, un catren, despre care clarvăzătorul spunea că vor fi înțelese de cei care vor veni după moartea sa.

Profețiile lui Nostradamus despre evenimente importante

În „Nostradamus, Bibliomancer: The Man, the Myth, the Truth”, biograful Peter Lemesurier concluzionează că Nostradamus credea că istoria se repetă și a folosit o tehnica de a proiecta evenimentele trecute în viitor pentru a face afirmații realiste.

Pe de altă parte, oamenii de știință au susținut că traducerile moderne ale scrierilor lui Nostradamus sunt neglijente și nesigure. Având toate acestea în minte, iată câteva dintre cele mai faimoase predicții din cartea scrisă de Nostradamus în 1555.

Ascensiunea lui Hitler

Iată ce ar fi scris Nostradamus despre ascensiunea fostului dictator nazist:

„Din adâncurile vestului Europei, din oameni săraci se va naște un copil mic, cel care prin limba lui va seduce o mare trupă. Faima lui va crește spre tărâmul Orientului.

Fiarele feroce de foame vor traversa râurile,

Cea mai mare parte a câmpului de luptă va fi împotriva lui Hister.

Într-o cușcă de fier va fi atras cel mare,

Când copilul Germaniei nu observă nimic”.

Adolf Hitler s-a născut la 20 aprilie 1889, în Austria (țară din Europa de Vest). Hitler a ajuns la putere, în mare parte, datorită abilităților sale de oratorie („prin limba lui va seduce”) și a inițiat cel de-al Doilea Război Mondial („o mare trupă”) prin invadarea Poloniei. Unii susținători a lui Nostradamus susțineau că Hister este o greșeală de ortografie a lui Hitler, însă este, de fapt, o denumire din antichitate a Dunării.

Profețiile lui Nostradamus. Ce conține cartea scrisă de renumitul astrolog
Profețiile lui Nostradamus. Ce conține cartea scrisă de renumitul astrolog

Bombardarea orașelor Hiroshima și Nagasaki

Profeția faimosului astrolog suna cam așa: „Lângă porți și în două orașe vor fi flageluri asemănătoare cărora nu s-au văzut niciodată. Foamete în ciumă, oameni alungați de oțel, plâng către marele Dumnezeu nemuritor pentru ușurare”.

Ei bine, la începutul lui august 1945, Statele Unite au aruncat două bombe atomice la Hiroshima și Nagasaki („în două orașe”). Acestea au fost devastate, iar mulți supraviețuitori ai exploziei au suferit de otrăvire cu radiații („strigând către marele Dumnezeu nemuritor pentru alinare”). De asemenea, în urma războiului, Japonia a trecut și printr-o criză de deficit de alimente („foamete în interiorul ciumei”).

Atacurile teroriste de la 11 septembrie 2011

„Foc cutremurător din centrul Pământului
Va provoca cutremure în jurul Orașului Nou.
Două pietre mari se vor război pentru mult timp,
Atunci Arethusa va înroși un nou râu”.

În dimineața zilei de 11 septembrie 2001, cele două turnuri gemene („două pietre mari”) ale World Trade Center din New York City („noul oraș”) s-au prăbușit după ce teroriștii au intrat cu avioanele de pasageri deturnate în clădiri. Cu toate acestea, predicția lui Nostradamus despre „foc din centrul Pământului” nu are legătură cu nimic referitor la atacul din 11 septembrie 2011.

Profeții ale lui Nostradamus pentru zilele noastre

Despre încălzirea globală

Cu temperaturile globale în creștere, creșterea nivelului mării și complicațiile lanțului trofic care încep deja să devină evidente, va fi 2022 anul în care temperaturile ating punctul de rupere? Moartea recifelor de corali, decimarea habitatelor naturale și scăderea numărului de pești la nivel global ar putea fi un semn de avertizare că previziunile lui Nostradamus privind mările mai calde și foametea sunt tot mai aproape. Iată ce spunea faimosul clarvăzător din acest punct de vedere:

„Ca soarele, capul va arde marea strălucitoare:

Peștele viu al Mării Negre va fierbe aproape.

Când Rodos și Genova pe jumătate înfometat va fi

Localnicii care să le taie se vor chinui.”

Inflația și foametea

O altă posibilitate serioasă asupra căreia Nostradamus avertizează este creșterea prețurilor într-o economie în declin:

„Fără stareți, călugări, fără novici de învățat;

Mierea va costa mult mai mult decât ceara de lumânare

Prețul atât de mare al grâului,

Omul acela este agitat

Semenul său să mănânce în disperarea lui”

Instabilitatea politică, Brexitul și o pandemie la nivel mondial au contribuit toate la creșterea inflației în ultimii ani, dar a prezis Nostradamus și aceste lucruri? Sau acest catren trebuie luat mai metaforic? Oricum ar fi, este sigur să presupunem că ne spunea să nu fim surprinși dacă 2022 este anul în care inflația și foamea duc la rebeliune.