Home » Când, unde, cum » Psalmi care se citesc la diferite trebuințe. Ce să rostești în caz de necaz, pentru spor la muncă și bunăstare

Psalmi care se citesc la diferite trebuințe. Ce să rostești în caz de necaz, pentru spor la muncă și bunăstare

Alexandru Cazacu / 02.11.2021, 14:40
Psalmi care se citesc la diferite trebuințe. Ce să rostești în caz de necaz, pentru spor la muncă și bunăstare

Cu siguranță, fiecare dintre noi trecem, la un moment dat, prin momente grele ale vieții. Ei bine, în clipele de cumpănă, putem rosti unele rugăciuni, în speranța că Dumnezeu ne va ajuta să trecem cu bine peste toate greutățile. Așadar, noi astăzi v-am pregătit o listă cu psalmi care se citesc la diferite trebuințe. Iată ce e bine să rostești în caz de necaz, pentru spor la muncă și bunăstare în casă.

Psalmi care se citesc la diferite trebuințe

Putem să apelăm la Psaltire atunci când necazurile, ispitele zilnice, supărările și multe alte greutăți ale vieții ne dau târcoale. Așadar, putem să rostim psalmii pentru diferite trebuințe. Aceste rugăciuni sunt foarte puternice și au diverse semnificații și învățături tămăduitoare.

De ce sunt psalmii atât de puternici? Ei bine, puterea acestor rugăciuni vine din cuvintele de laudă și mulțumire pe care I le aducem lui Dumnezeu. De altfel, Sfinții Duhovnici ne învață că mai întâi trebuie să aducem slavă și să-I mulțumim lui Dumnezeu, iar abia apoi să ne rugăm pentru cele necesare. Acestea fiind spuse, iată o serie de psalmi care se citesc pentru diferite trebuințe din viața de zi cu zi, potrivit lataifas.ro.

  • Psalmul 2 – Putem să rostim acest psalm atunci când avem nevoie de înțelepciune și de luminare a minții.
  • Psalmul 3 – Acesta poate fi rostit pentru încetarea certurilor în familie și a necazurilor din viața noastră.
  • Psalmul 4 – Atunci când ne aflăm în primejdie, iar viața noastră este înconjurată de mâhnire și tristețe, putem rosti Psalmul 4, care ne va ajuta să trecem peste perioada respectivă. De asemenea, este bine să rostești această rugăciune pentru a avea un somn liniștit.
  • Psalmul 10 – Pentru conflicte în căsnicie, acest psalm este al nădejdii și pentru dobândirea încrederii sincere în Dumnezeu.
  • Psalmul 20 – Rugăciunea celui care a păcătuit, care cere iertare lui Dumnezeu, îmbărbătare și curaj.
  • Psalmul 6 – Aceasta poate fi o rugăciune pentru vindecarea unor boli, tulburări sau suferințe.
  • Psalmul 14 – Dorința de a trăi în pace cu semenii.
  • Psalmul 21 – Rugăciune în vreme de patimă, boală sau suferință și lăsarea în voia lui Dumnezeu.
  • Psalmul 27 – Este psalmul omului care trece prin suferințe, întâmplări rele, nenorociri sau boală.
  • Psalmul 29 – Ridicarea sau construirea unei locuințe, vindecarea bolovanului.

De asemenea, Psalmul 18 se rostește pentru ca femeile însărcinate să aibă parte de o naștere mai ușoară. Pe de altă parte, soții care nu pot face copii din cauza bolii, pot rosti Psalmul 19, pentru ca Dumnezeu să-i vindece și să îi ajute să nu se despartă.

Psalmi care se citesc la diferite trebuințe. Ce să rostești în diferite situații
Psalmi care se citesc la diferite trebuințe. Ce să rostești în diferite situații

Psalmi care se citesc la vreme de boală sufletească sau trupească

Psalmul 22 se citește pentru diferite boli. Acesta este un psalm al însănătoșirii dinspre suflet spre trup. Iată ce spune acesta:

„Domnul mă paște și nimic nu-mi va lipsi. La loc de pășune, acolo m-a sălășluit; la apa odihnei m-a hrănit. Sufletul meu l-a întors, povăţuitu-m-a pe căile dreptății, pentru numele Lui. Că de voi și umbla în mijlocul morții, nu mă voi teme de rele; că Tu cu mine ești. Toiagul Tău și varga Ta, acestea m-au mângâiat. Gătit-ai masă înaintea mea, împotriva celor ce mă necăjesc; uns-ai cu untdelemn capul meu și paharul Tău este adăpându-mă ca un puternic. Și mila Ta mă va urma în toate zilele vieții mele, ca să locuiesc în casa Domnului, întru lungime de zile”.

De asemenea, persoanele care au nevoie de penitență și purificare sufletească pot să rostească și alți psalmi. Printre aceștia se numără psalmii 21, 31, 50 și 141.