Home » Când, unde, cum » S-a descoperit o comoară de pe vremea lui Iisus Hristos. Unde a fost localizată și ce conține

S-a descoperit o comoară de pe vremea lui Iisus Hristos. Unde a fost localizată și ce conține

Manolică Anca / 22.07.2021, 15:23
S-a descoperit o comoară de pe vremea lui Iisus Hristos. Unde a fost localizată și ce conține

Fascinant! S-a descoperit o comoară fără precedent de pe vremea lui Iisus Hristos. Unde a fost localizată și despre ce este vorba mai exact vei afla în rândurile de mai jos.

Comoară de pe vremea lui Iisus Hristos

Arheologii se ocupă cu studiul activităților umane din cele mai vechi timpuri, cu recuperarea și analiza culturii materiale și datelor lăsate în urmă de civilizațiile din trecut. Acestea includ artefacte, arhitectură și peisaje culturale, iar descoperirile făcute de-a lungul timpului sunt printre cele mai fascinante.

Acesta este și cazul unei descoperiri arheologice care a fost făcută recent. Oamenii de știință s-au arătat de-a dreptul fascinați de o impresionantă descoperire istorică în Hillingdon, în vestul Londrei. Este vorba despre o comoară care datează de pe vremea lui Iisus Hristos, un tezaur de neprețuit. Descoperirea aparție unei perioade de mari schimbări, atunci când romanii au început să se stabilească în Marea Britanie, punând bazele așezării Londonium, viitoarea capitală a Imperiului Regatului Unit.

Ce reprezintă, mai exact, această comoară

Această descoperire de pe vremea lui Iisus Hristos cuprinde 300 de monede. Descoperirea are o valoare inestimabilă ținând cont de faptul că aceste monede datează de la sfârșitul epocii Fierului. Pe ele se pot vedea ilustrate chipul zeului grec Apollo, pe o parte și un cap de taur, pe cealaltă parte. Potrivit experților în domeniu, acestea ar fi fost fabricate la Marseille, în Franța, cu circa 2.000 de ani în urmă. Ele s-ar fi folosit peste tot în Europa de Nord, în acea perioadă.

Comoară de pe vremea lui Iisus Hristos, descoperită Hillingdon, în vestul Londrei
Comoară de pe vremea lui Iisus Hristos, descoperită Hillingdon, în vestul Londrei

În Marea Britanie, aceste monede au fost legate de anumite așezări, precum Essex, Kent și Hertfordshire, fiind denumite „potins”. Ele erau făcute dintr-un metal foarte asemănător cu argintul, un amestec de cupru, plumb și staniu.

Cu toate acestea, nu este încă foarte clar în ce scop erau folosite aceste monede. Se știe foarte bine faptul că, în Epoca Fierului, schimburile de bunuri și servicii erau făcute prin troc, principalul mijloc care reglementa comerțul. Monedele descoperite au fost trimise la Muzeul de Artă din Birmingham, unde vor fi curățate și conservate în siguranță.

„La situl HS2 nu construim doar viitorul, ci și păstrăm trecutul. Aceasta este o descoperire extraordinară și ea ne oferă mai multe informații despre modul în care strămoșii noștri au trăit și s-au stabilit la Londra. Săpăturile arheologice de aici sunt fără precedent și ne-au permis să depănăm poveștile istoriei noastre și să lăsăm o moștenire pentru generațiile vitoare.”, a declarat Helen Wass, șeful Patrimoniului arheologic din Marea Britanie.

De asemenea, istoricul Emma Tetlow a declarat că această comoară este o descoperire care se face o dată în viață și care ne ajută să ne lărgim aria cunoștințelor în ceea ce privește traiul din Hillingdon, cu multe secole în urmă.