Home » Când, unde, cum » Sendvişurile cu ton de la Subway nu conţin ton. La ce concluzie au ajuns specialiștii în urma unor analize de laborator

Sendvişurile cu ton de la Subway nu conţin ton. La ce concluzie au ajuns specialiștii în urma unor analize de laborator

Violeta Badea / 24.06.2021, 09:04
Sendvişurile cu ton de la Subway nu conţin ton. La ce concluzie au ajuns specialiștii în urma unor analize de laborator

Oamenii care preferau să-și potolească foamea consumând un sendviş cu ton de la Subway vor fi tare dezamăgiți să afle că produsul nu conține de fapt deloc carne de ton. Iată la ce concluzie au ajuns specialiștii în urma unor analize de laborator și cum se apară reprezentanții lanțului de magazine.

Sendvişurile cu ton de la Subway nu conţin ton

De-a lungul timpului, renumitul lanț de magazine Subway a fost bănuit că produsele sale cu ton nu conțin de fapt deloc carne de ton, ci doar anumite ingrediente care imită mirosul. Un reporter al publicației New York Times a cumpărat sendişuri cu ton de la trei magazine Subway din Los Angeles, apoi le-a dus la un laborator specializat în testarea peştelui. În urma analizelor de laborator, cercetătorii nu au reușit să identifice nici urmă de pește.

„Există două concluzii – este atât de procesat încât, oricât am putea scoate, nu reuşim să facem o identificare, sau nimic de acolo nu e ton”, a precizat un purtător de cuvânt al laboratorului.

Pe data de 21 ianuarie a acestui an s-a mai dezvătut acest subiect, deoarece a fost înregistrată o plângere la un tribunal din Districtul California de Nord. La acea vreme, doi reclamanți au acuzat faptul că au fost păcăliți să cumpere produse alimentare din care lipsea carnea cu ton. Karen Dhanowa și Nilima Amin au mers mai departe și au mers la un laborator pentru a confirma ceea ce bănuiau.

„Produsele sunt făcute din amestecuri care nu conțin carne de ton, ci au fost combinate de acuzați ca să imite tonul”, se arată în plângerea respectivă.

Renumitul lant de magazine Subway a fost banuit ca produsele sale cu ton nu contin de fapt deloc carne de ton, ci doar anumite ingrediente care imita mirosul
Subway a fost banuit ca produsele sale cu ton nu contin de fapt deloc carne de ton

Cum se apară reprezentanții celebrului lanț de magazine

După toate aceste acuzații, oficialii Subway își apară produsele și neagă toate acuzațiile, spunând că toate restaurantele sale conțin ton gătit 100%, amestecat cu maioneză și salate proaspete. De asemenea, aceștia susțin că tonul este unul din cele mai îndrăgite și consumate produse de la aceste magazine, iar angajații fac eforturi considerabile pentru a menține Subway la standarde înalte.

„Pur și simplu, acuzațiile din plângerea înregistrată în California contravin adevărului. Subway furnizează restaurantelor sale ton gătit 100%, care este amestecat cu maioneză și folosit pentru sandvișuri, wraps și salate proaspete care sunt servite spre satisfacția clienților”, a precizat un purtător de cuvânt al companiei, citat de TODAY.

Cei doi clienți nemulțumiți cer daune compensatorii, amenzi și cheltuieli de judecată. De asemenea, aceștia vor ca lanțul de magazine să recunoască faptul că sendvișurile cu ton nu conțin de fapt acest tip de carne, iar reprezentanții să fie penalizați cu profiturile provenite din vânzarea acestor produse.

Subway a mai fost dată în judecată în anul 2013. Un client din Chicago a reclamat faptul că sandvișul pe care-l comandase avea 11 inci în loc de 12 inci. De asemenea, celebrul lanț de magazine a ajuns în mass media când Curtea Supremă din Irlanda a hotărât că franzeluțele pentru sandvișuri ale restaurantului sunt prea dulci pentru a fi numite pâine.