Home » Când, unde, cum » Sigur nu știai asta! De ce au capacele de pix o gaură în vârf

Sigur nu știai asta! De ce au capacele de pix o gaură în vârf

Cojocaru Cristian / 24.08.2021, 11:29
Sigur nu știai asta! De ce au capacele de pix o gaură în vârf

Cu siguranță observi că anumite obiecte pe care le utilizezi zilnic au anumite detalii, însă nu știai la ce anume folosesc. Spre exemplu, capacele pixurilor au o gaură în vârf și nu știi de ce a fost proiectat așa.

Ceea ce nu știai despre detaliile lucrurilor banale

Cu toții am observat acea gaură din vârful capacului unui pix și ne-am întrebat oare la ce folosește? Să fie oare pur și simplu design-ul acestuia sau are o utilitate? Ei bine, compania producătoare a explicat la ce folosește acel orificiu al capacului. Dacă unii cred că este utilizat pentru a facilita închiderea capacului prin reglarea presiunii aerului, ei bine el reduce riscul de sufocare.

Mulți oameni preferă să mestece capacele pixurilor, iar acest lucru poate duce la înghițirea accidentală a acestora. Capacul se poate bloca în trahee iar în scurt timp induce asfixierea. Adăugarea unui orificiu în partea de sus a capacului, compania BIC a crescut fluxul de aer, astfel că în cazul unui accident, oamenii pot respira în continuare. O simplă schimbare de design salvează vieți astfel.

„Motivul pentru care unele pixuri BIC au o gaură în capac este să împiedice capacul să obstrucționeze complet căile respiratorii dacă este inhalat accidental. Acest lucru este solicitat de standardele internaționale de siguranță ISO11540, cu excepția cazurilor în care capacul este considerat prea mare pentru a fi un pericol de sufocare.” scrie compania pe site-ul său web.

Un alt lucru pe care îl observi de multe ori este atunci când îți cumperi un articol vestimentar nou. Acesta are o bucată de material extra care te trimite imediat cu gândul la faptul că este utilizat pentru a petici în cazul în care îți deteriorezi noua haină. Ei bine, acel material este destinat de către producător pentru a putea testa pe ea diverși detergenți și soluții de curățare , astfel că nu vei risca să distrugi hainele cu substanța chimică nepotrivită.

nu știai
Majoritatea blugilor au deasupra buzunarului drept, un buzunar mai mic

Alte curiozități pe care le poți afla despre obiectele din casă

Majoritatea blugilor au deasupra buzunarului drept, un buzunar mai mic. Mulți s-au gândit anterior că este destinat pentru a păstra bricheta, însă scopul acestuia este cu totul altul. Blugii au fost inventați în anii 1800 și atunci erau purtați de către muncitori sau cowboy. Aceștia își țineau ceasurile în buzunarele respective pentru a le feri de zgârieturi, în timp ce muncitorii păstrau acolo pepitele de aur pe care le găseau în timpul săpăturilor.

Teneșii la rândul lor dețin o astfel de curiozitate. Pe partea laterală la interior, prezintă două găuri care nu par a avea vreun rol. De fapt, rolul acestor două orificii este de a aerisi piciorul în timpul purtării.

Cratițele prezintă un orificiul la capătul cozii, iar bucătarii se folosesc de ele pentru a le agăța pe diferite suporturi, economisind astfel spațiul din dulapuri. Dacă acest rol este unul de depozitare, în timp ce gătești, te poți folosi de acea gaură pentru a sprijini lingura de lemn.

Lingura de spaghete arată ca o gheară dar care are o gaură în mijloc. O primă idee care îți vine în minte este că ajută ca apa să se scurgă însă, ea poate fi utilizată și pentru a măsura porțiile, astfel că numărul de spaghete care se potrivesc diametrului respectiv, înseamnă o porție pentru un adult.

Călătorim destul de des, iar în vacanțe, alegem diferite destinații la care ajungem cu ajutorul avionului, fiind un mijloc de transport mult mai rapid. Probabil atunci când ai avut locul de la geam, ai observat că fereastra are o mică gaură în partea de jos și te-ai întrebat la ce oare folosește. Rolul acestei găuri este de a stabiliza presiunea dintre stratul exterior și cel interior, prevenind totodată aburirea acestuia.