Home » Life & Style » 14 alimente pe care nu e bine să le ții în frigider. Greșeala pe care o fac mulți

14 alimente pe care nu e bine să le ții în frigider. Greșeala pe care o fac mulți

Cojocaru Cristian / 19.08.2021, 17:04
14 alimente pe care nu e bine să le ții în frigider. Greșeala pe care o fac mulți

Obișnuim să păstrăm multe alimente în frigider, în speranța că acestea vor rezista mai mult. Este greșit totuși, având în vedere că unele alimente nu se păstrează în frigider. Pe lângă faptul că acestea își pierd din proprietățile nutritive, din cauza aerului rece este posibil că prospețimea să fie de o durată mai scurtă decât ne așteptăm.

Alimente care nu ar trebui păstrate în frigider

Frigiderul este aparatul electrocasnic util oricărei gospodării. Acesta ajută la o conservare mai bună a alimentelor însă, nu toate acestea trebuie păstrate la rece.

Pepenele galben

Pepenele galben care nu a fost încă tăiat, ar trebui păstrat la temperatura camerei. Astfel, acesta se va coace mai mult și implicit va deveni mai dulce. În cazul celui care a fost deja feliat, este recomandată depozitarea lui în frigider pentru a-și păstra calitățile nutritive pentru o perioadă mai îndelungată.

Roșiile

Unul dintre cele mai apreciate alimente din salate și nu numai, roșiile, de asemenea se vor păstra la temperatura camerei pentru a-și căpăta aroma dorită.

Cartofii

Nu este recomandată depozitarea în frigider a alimentelor care conțin amidon, iar din această categorie fac parte și cartofii. Atunci când amidonul întâlnește o temperatură scăzută, acesta se trasnformă în zaharuri, lucru care îl va determina să fie mai dulce precum și cu o altă textură. Cel mai indicat este să depozitezi cartofii într-o pungă din hârtie, pe care să o păstrezi într-un loc uscat și răcoros.

Pâinea

Multe persoane aleg să păstreze pâinea în frigider. Problema este că ulterior, aceasta va căpăta o textură uscată și totodată gustul va fi unul rânced. Cel mai recomandat este să achiziționezi o cutie special destinată depozitării de pâine sau, o altă variantă constă în congelarea acesteia.

Mierea

Mulți dintre noi ne-am confruntat cu cristalizarea mierii atunci când am depozitat-o în frigider. Acest lucru se întâmplă din cauza temperaturii scăzute, astfel că cel mai bine este să o ții într-un dulap, la temperatura camerei.

Cafeaua

Cafeaua este întâlnită la rândul ei destul de des în frigiderele oamenilor. Aceasta are proprietăți de a absorbi mirosurile, indiferent că este boabe sau măcinată. Astfel, dacă vrei ca aceasta să nu prindă mirosurile din frigider, depozitează cafeaua într-un recipient cu închidere ermetică. În afara faptului că aceasta își va păstra aroma, va rezista pe o perioadă mai lungă.

alimente frigider
Ketchupul la randul lui nu ar trebui pastrat in frigider

Busuiocul

Se întâmplă să mergi la magazin și să cumperi câteva frunze de busuioc. Observi că nu l-ai putut folosi pe tot și te decizi să îl păstrezi în frigider. Nimic mai greșit, având în vedere că, busuiocul, spre deosebire de multe alte ierburi, se va ofili mult mai rapid la temperaturi scăzute și totodată va prinde și dintre mirosurile din frigider. Păstrează mai mult busuiocul într-un pahar cu apă, la temperatura camerei.

Ceapa

Într-adevăr, ceapa va rezista mai mult timp dacă este ținută la frigider însă aceasta va deveni mult mai moale ulterior.

Fructele citrice

Lămâia dar și alte citrice ar trebui păstrate la temperatura camerei și nicidecum la frigider. Totodată, vei observa că depozitate în acest fel, este vor avea un gust mai accentuat.

Untul de arahide

Textura untului de arahide se va îngroșa dacă este păstrat la frigider. Temperatura camerei este cea mai recomandată dacă dorești ca acesta să poată fi în continuare tartinabil și aromat.

Bananele

Bananele ținute la frigider se vor înnegri mult mai repede. Chiar dacă miezul acestora nu va fi atât de afectat, coaja cu siguranță își va schimba culoarea.

Uleiurile

Uleiurile la rândul lor vor căpăta o textură mai groasă atunci când sunt depozitate în frigider. Temperatura camerei este cea mai ideală pentru a depozita uleiurile. Excepție de la această regulă o face uleiul din nuci care trebuie păstrat la temperaturi joase pentru a nu se altera.

Produse de patiserie

Produsele de patiserie, unele dintre gustările preferate ale românilor vor deveni mai uscate iar gustul diferit atunci când le vom pune în frigider. Depozitează astfel de produse la temperatura camerei, într-o pungă din hârtie.

Ketchupul

Chiar dacă mulți dintre noi păstrăm ketchupul la frigider, acestă alegere nu este una tocmai indicată. Din cauza acidității crescute este împiedicată multiplicarea bacteriilor făcând ca sosul să fie imposibil de alterat.