Home » Când, unde, cum » Singura femeie din România care poartă numele țării noastre. Povestea te va surprinde

Singura femeie din România care poartă numele țării noastre. Povestea te va surprinde

Cojocaru Cristian / 27.02.2022, 16:50
Singura femeie din România care poartă numele țării noastre. Povestea te va surprinde

Atunci când vine vorba despre numele de botez, nenumărați părinți se gândesc foarte mult înainte de a lua decizia importană și a alege numele pe care copilul îl va purta toată viața. Cu toate acestea, uneori se întâmplă ca, din anumite considerente să fie alese nume mai puțin obișnuite. Este și cazul unei femei din România care poartă numele țării noastre. Află care este povestea României.

Femeia care poartă numele țării noastre

Alegerea numelui este unul dintre cele mai dificile etape atunci când pe lume vine un nou copil. Cu toate acestea, poate că din lipsa de inspirație sau anumite evenimente ale momentului respectivă, determină unele persoane să aleagă un nume mai puțin obișnuit precum…România.

Este cazul singurei femei din țara noastră care poartă acest nume, fiind vorba despre România Matcașu. Aceasta a fost botezată de către Regele Carol al II-lea și provine dintr-o familie cu 16 frați. Din cauza faptului că familia acesteia avea o situație financiară scăzută, atunci prinții s-au hotărât să apeleze la un ajutor regal.

Cunoscuții și prietenii o alină „Milica” și s-a născut în satul Pleșcoi din județul Buzău. Aceasta provine dintr-o familie numeroasă, astfel că din lipsa banilor, a ajuns să se numească România.

„Regele Carol mai boteza copii și pe tata l-a învățat cineva, a făcut o cerere, dar n-a apucat să mă boteze, mi-a dat doar numele la sfat, numele de România”, povestește România Matcașu.

În perioada adolescenței, România s-a mutat în Brașov unde a ajuns să lucreze în cadrul Uzinei Tractorul. Printre angajații uzinei, aceasta l-a întâlnit pe soțul ei. Împreună cu acesta au doi copii, o fată și un băiat. Din cauza numelui ei aparte, de-a lungul vieții România a avut parte de nenumărate reacții din partea celor cu care se întâlnea pentru prima dată.

„Peste tot cine aude prima dată se miră. Zice: Cum? Nu! Spune-ți numele! Păi ăsta e numele meu. Nu le vine să creadă și popa la biserică și la sfat și la poliție, peste tot s-au mirat’, mărturisește românca, potrivit Digi24. „Chiar și la cununie m-au pus să repet cum îmi zice, credeau că le-am spus țara în care m-am născut”, a mai povestit România.

poartă numele țării
Romania Matcasu a fost botezata de Carol al II-lea

Își dorește să boteze o fată cu același prenume

Femeia povestește că de multe ori i se explica faptul că nu se referă la țara de proveniență ci la numele său, iar după ce auzeau același lucru, cei din jurul ei rămâneau foarte mirați.

„Foarte mirați! De obicei îmi spuneau: Nu, nu, nu, nu țara! Cum o cheamă, cum o cheamă? România o cheamă, întotdeauna erau foarte mirați, de unde, cum, de ce…”, a povestit Loredana Rusu, fiica României.

România și-a exprimat, de asemenea, una dintre cele mai mari dorințe care constă în faptul ca la un moment dat să boteze o fetiță cu același prenume. România este foarte mândră de numele pe care îl poartă.

„Mi-ar plăcea să pot boteza o fetiță cu prenumele România (…) Niciodată nu m-am simțit dezavantajată că mă numesc România!„, a spus femeia.

În fiecare an în data de 1 decembrie, la ușa sa vin nenumărate cunoștințe, fiind una dintre marile ei plăceri atunci când casa îi este plină. Această sărbătorește alături de ei atât Ziua Națională cât și onomastica sa.