Home » Când, unde, cum » Singurul loc de pe glob unde noaptea ține doar 40 de minute. Cum este posibil

Singurul loc de pe glob unde noaptea ține doar 40 de minute. Cum este posibil

Cojocaru Cristian / 22.10.2021, 17:44
Singurul loc de pe glob unde noaptea ține doar 40 de minute. Cum este posibil

Uneori ne dorim ca noaptea să dureze cât mai puțin pentru a ne continua activitățile. Surprinzător acest loc există. În acest loc noaptea durează doar 40 de minute. Descoperă în materialul uimitor în ce colț al lumii se petrece fenomenul uimitor.

Care este locul în care noaptea durează doar 40 de minute

Fiecare țară are farmecul său și lucruri cu adevărat speciale care o face una dintr-atâtea. Există un loc care reușește să se remarce prin ceea ce reprezintă durata nopții. Cu toții, după o zi plină de activități, abia așteptăm să ajungem în dormitor însă, ce te faci în momentul în care noaptea durează doar 40 de minute. Chiar dacă pare greu de crezut, acest loc există cu adevărat.

În orașul Hammerfest din Norvegia, soarele apune la ora 12:43 și răsare după doar 40 de minute, păsările începând să ciripească puțin după miezul nopții. Acest fenomen natural nu are loc doar pentru o zi sau două pe an, ci timp de două luni și jumătate. Astfel, datorită fenomenului mai este numită și ”Țara Soarelui de la miezul nopții”.

Soarele nu se ascunde aici timp de aproximativ 76 de zile între mai și iulie. Explicația constă în faptul că  că Norvegia se încadrează în cercul polar polar. La granița de est a Norvegiei, se află Suedia, în timp ce în nord, țara se învecinează cu Finlanda și Rusia. Totodată, Norvegia este și una dintre cele mai bogate țări ale lumii, iar locuitorii țării sunt foarte conștienți de sănătate și de a trăi cât mai bine.

Soarele este staționar în spațiu și Pământul completează o orbită în 365 de zile. De asemenea, completează o rundă pe axa ei, adică douăzeci și patru de ore. Zilele și nopțile apar din cauza aceleiași rotații a Pământului în jurul Soarelui. În același timp, durata zilei și a nopții nu este întotdeauna egală.

noaptea 40 de minute
Hammerfest este un oras care se bucura de foarte multi vizitatori anual

Explicația care stă în spatele acelor nopți foarte scurte

Uneori zilele sunt mari și nopțile scurte, alteori zilele sunt scurte și nopțile devin mai lungi. Este cauzată de înclinarea axei Pământului. Desigur, nu există o axă reală a Pământului, însă atunci când Pământul se rotește, un capăt al axei spre nord și celălalt spre sud. Pământul se rotește la un unghi de 66 de grade față de planul său, datorită căruia axa sa este înclinată la douăzeci și trei de grade în loc să fie dreaptă.

Datorită înclinării axei, ziua și noaptea sunt mari sau mici. Data de 21 iunie și data de 22 decembrie sunt două astfel de date în care lumina soarelui nu se răspândește în părți egale pe Pământ din cauza înclinării axei pământului, deci, există o diferență între zile și nopți. .

Soarele de miezul nopții în Norvegia este, de asemenea, o situație similară.  În acest moment, întreaga parte a pământului de la 66 de grade latitudine nordică la 90 de grade latitudine nordică rămâne sub lumina soarelui. Aceasta înseamnă că ziua este mai lungă și noaptea este mai scurtă. Acesta este motivul pentru care acest fenomen ciudat apare în Norvegia.

Vorbind despre alte caracteristici ale Hammerfest, este, de asemenea, un loc foarte frumos. Oameni din întreaga lume vin aici pentru a vedea frumusețea naturală a Norvegiei și a se bucura de aerul curat al regiunii.