Home » Când, unde, cum » Tatăl și mama lui Vladimir Putin, imagini unice. Cine au fost părinții liderului rus și ce s-a ales de ei

Tatăl și mama lui Vladimir Putin, imagini unice. Cine au fost părinții liderului rus și ce s-a ales de ei

Cojocaru Cristian / 10.03.2022, 13:31

Vladimir Putin continuă să fie una dintre cele mai controversate fețe politice ale lumii. Atât trecutul său și numeroasele scandaluri din care a făcut parte, dar și actualul conflict armat lansat pe teritoriul Ucrainei, i-au adus acestuia notorietatea în ultimele decenii. Este cunoscut faptul că Vladimir Putin a fost agent secret, însă puțini știu cine au fost tatăl și mama liderului de la Kremlin.

Cine au fost tatăl și mama lui Vladimir Putin

Odată cu invazia sa nemiloasă a Ucrainei, președintele rus Vladimir Putin a fost numit „malefic” și „noul Hitler” de restul lumii. Deși și-a numit cucerirea drept „demilitarizarea și de-nazificarea” Ucrainei, liderii globali fac asemănări între războiul aflat în desfășurare și invazia Poloniei de către Hitler în 1939. Mulți experți chiar se tem că acest lucru ar putea chiar deschide calea celui de-al treilea război mondial.

Pe fondul protestelor în creștere împotriva lui Putin, există un interes din ce în ce mai mare pentru viața de familie și filiație. Deși nu au fost dezvăluite multe detalii despre trecutul președintelui în vârstă de 69 de ani, se crede că acesta a crescut într-o perioadă în care Rusia se zguduia de sărăcie și criză ca urmare a celui de-al Doilea Război Mondial. De fapt, propriul tată al lui Putin a fost un soldat din prima linie care a luptat curajos cu forțele naziste pe câmpul de război.

Într-un interviu acordat pentru New York Times în 2000, Putin a vorbit despre copilărie și viața de familie, reflectând asupra detaliilor despre părinții săi. S-a născut în 1952 din Vladimir Spiridonovici Putin, funcționar în Marina Sovietică și Maria Ivanovna Putina, muncitor la fabrică. Putin a fost al treilea copil al cuplului născut după moartea primilor doi fii ai lor.

În 1932, părinții lui Putin au venit la Sankt Petersburg ca un tânăr cuplu proaspăt căsătorit. Tatăl său a fost apoi recrutat în flota de submarine a armatei ruse și și-a încheiat mandatul de serviciu înainte de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial. Cu toate acestea, a fost trimis din nou pe front în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când a ajuns să fie grav rănit. A sfârșit cu o șchiopătare de-a lungul vieții din cauza rănilor de război.

tatăl mama vladimir putin
Vladimir Putin alaturi de mama si tatal sau

Cu ce se ocupa mama liderului de la Kremlin

Între timp, mama sa Maria era „pe jumătate moartă” de foame și luptă din cauza blocadelor din Sankt Petersburg și Leningrad. Duo-ul a reușit cumva să supraviețuiască prin greutăți și în cele din urmă și-a întâmpinat fiul Vladimir Putin la vârsta de 41 de ani. Interviul de la NYT o descrie pe mama lui ca fiind o „persoană foarte drăguță, amabilă, altruistă, sufletul bunătății”.

„Nu a fost o femeie foarte educată. Nu știu dacă a terminat nici măcar cinci clase de școală. A muncit din greu toată viața. Era îngrijitoare, făcea livrări într-o brutărie noaptea și spăla tuburi într-un laborator. Cred că chiar a lucrat ca gardian la un magazin la un moment dat”.

Între timp, tatăl său a fost „mult plăcut și apreciat” de toți, deoarece lucra ca producător de scule într-o fabrică după ce a supraviețuit războiului. Bunicul lui Putin, Spiridon Putin, a fost bucătar personal pentru Vladimir Lenin și Iosif Stalin în timpul Primului Război Mondial, în timp ce bunica sa maternă a fost ucisă de germani în 1941.

Ca un copil în creștere, Putin a fost descris ca un „adolescent romantic”, timid și introvertit. Cu toate acestea, statutul său actual de personaj autoritar de temut de lume spune o altă poveste, contrară a ceea ce spunea și știa despre Putin adolescent.