Home » Când, unde, cum » Top 10 cele mai bune orașe, în 2021. Metropola care se află în fruntea clasamentului

Top 10 cele mai bune orașe, în 2021. Metropola care se află în fruntea clasamentului

Cojocaru Cristian / 09.09.2021, 18:35
Top 10 cele mai bune orașe, în 2021. Metropola care se află în fruntea clasamentului

O publicație a realizat un top în care sunt prezentate cele mai bune orașe din lume în anul 2021. Află cine ocupă prima poziție în topul în care România nu intră.

Care sunt cele mai bune orașe în anul 2021

Publicația Time Out a realizat un top al celor mai bune orașe din lume. Indicele celor mai bune orașe din lume îmbină o combinație între progesivitate, acceptare și durabilitate, lucru care i-a adus orașului San Francisco primul loc în top. Acest clasament este completat de Amsterdam pe locul doi, Manchester pe cel de-al treilea loc, Copenhaga pe locul patru și New York pe cel de-al cincilea loc.

Acest clasament a fost întocmit pe baza unui sondaj la care au participat 27.000 de persoane la nivel mondial din sute de orașe din întreaga lume. Află mai multe despre primele poziții ocupate și consultă întregul top de 37 de astfel de orașe unde se merită să locuiești.

1. San Francisco

În timpul pandemiei, San Franciscanii și-au arătat „spiritul comunitar unic și creativ” astfel că aceștia au distribuit 1 milion de dolari către întreprinderile mici prin SF New Deal, astfel că acestea au putut rula în continuare, după cum arată Time Out. ”Nu e de mirare că a fost votat drept cel mai progresist oraș din lume, recenta mișcare oferind rezidenților LGBTQ + mai multă putere politică”.

2. Amsterdam

”În timpul pandemiei, Amsterdam a simțit absența culturii și a vieții sociale mai acut decât majoritatea”, arată Time Out. ”Totuși, orașul a folosit timpul cu înțelepciune, concentrându-se spre faimoasa sa frumusețe, istorie și spirit comunitar jurând în același timp să elimine cafenelele, bordelurile și locurile unde se vine alcool care i-au distrus atât de mult centrul istoric.” Unul dintre punctele de atracție ale orașului este Vondelpark, ”o imensă oază chiar în centru, care găzduiește totul, de la jam sessions la teatru și sport, cu adevărat, plămânii orașului”.

3. Manchester

Conform Indexului, Manchester este cel mai ușor loc pentru a exprima cine ești, a-ți face noi prieteni, a-ți cunoaște vecinii și a întâlni oameni diferiți de tine. ”Așadar, este bine ca orașul să fie și cel mai prietenos și să aibă un bun spirit comunitar. Viața de noapte a orașului a fost votată și ea de top”. Primarul din Manchester, Andy Burnham, crede că spiritul comunitar al orașului îl face să devină un oraș grozav.

”Acest loc se unește întotdeauna când vremurile sunt grele. Și s-a făcut din nou. Din punctul meu de vedere pentru că, evident, am avut unele diferențe de opinie cu guvernul prin intermediul pandemiei, nu vă pot spune ce înseamnă când ridic vocea și mă uit în spatele meu și oamenii sunt acolo. Locul se reunește și este greu să-l exprimăm în cuvinte cât de mult înseamnă: există doar un sentiment de bine și rău aici”, a declarat primarul orașului.

cele mai bune orașe
Copenhaga ocupa locul 4 in top

4. Copenhaga

Danemarca este considerată pe scară largă ca fiind unul dintre cele mai fericite locuri din lume, așa că este logic că 66% dintre copenhageni au spus că orașul se „relaxează”. Calitatea generală a vieții este ridicată aici și, fără îndoială, numeroasele inițiative ecologice inovatoare ale orașului ajută la relaxarea minții localnicilor: 60% dintre noi consideră orașul drept „verde”. Însă la Copenhaga există mult mai multe decât centralele energetice cu dublu scop, precum CopenHill. De fapt, 82% dintre rezidenți găsesc cu ușurință descoperirea „lucrurilor noi și surprinzătoare” în oraș.

5. New York

Dacă există un lucru care îi definește pe newyorkezi, aceea este rezistența. De aceea, nu este o surpriză uriașă faptul că NYC a obținut note mari doar pentru această calitate în sondajul din acest an, devenind „cel mai rezistent” dintre toate orașele din America de Nord. De la succesul continuu al inițiativei sale Open Restaurants care a transformat trotuarele în hub-uri comunitare vibrante, la noul său program Key to NYC, Gotham a reușit să supraviețuiască și să prospere în ultimele 12 luni. Mulțumită, în mare parte, acelei atitudini iconice de a face, a găsit soluții creative pentru schimbarea măsurilor de precauție pentru sănătate, iar acum străzile sunt din nou pline de zumzet.

Topul integral al celor mai bune orașe din lume

În ceea ce privește restul topului este necesar să știi care orașe se află pe primele locuri, în cazul în care picioarele îți spun ”Du-te!” și nu știi încotro să mergi.

  1. San Francisco
  2. Amsterdam
  3. Manchester
  4. Copenhaga
  5. New York
  6. Montreal
  7. Praga
  8. Tel Aviv
  9. Porto
  10. Tokyo
  11. Los Angeles
  12. Chicago
  13. Londra
  14. Barcelona
  15. Melbourne
  16. Sydney
  17. Shanghai
  18. Madrid
  19. Mexico City
  20. Hong Kong
  21. Lisabona
  22. Boston
  23. Milano
  24. Singapore
  25. Miami
  26. Dubai
  27. Beijing
  28. Paris
  29. Budapesta
  30. Abu Dhabi
  31. Sao Paulo
  32. Johannesburg
  33. Roma
  34. Moscova
  35. Buenos Aires
  36. Istanbul
  37. Bangkok.