Home » Când, unde, cum » Top 10 cele mai fericite țări din lume. Finlanda e prima în clasament pentru al cincilea an consecutiv. Pe ce loc se află România

Top 10 cele mai fericite țări din lume. Finlanda e prima în clasament pentru al cincilea an consecutiv. Pe ce loc se află România

Cojocaru Cristian / 25.03.2022, 14:05
Top 10 cele mai fericite țări din lume. Finlanda e prima în clasament pentru al cincilea an consecutiv. Pe ce loc se află România

2022 marchează cea de-a 10-a aniversare a World Happiness Report, care folosește datele sondajelor globale pentru a extrage informații despre modul în care oamenii își evaluează propria viață în peste 150 de țări din întreaga lume. Astfel, a fost realizat topul celor mai fericite țări din lume. Află pe ce loc se află România în acest an.

Care sunt cele mai fericite țări din lume

Raportul Fericirii Mondiale 2022 reușește să dea o lumină puternică în vremuri întunecate, când nu numai că pandemia este încă printre noi, dar un nou război a izbucnit din dorința Rusiei, sau mai degrabă a președintelui rus Vladimir Putin.

Pandemia a adus nu numai durere și suferință, ci și o creștere a sprijinului social și a bunăvoinței. Pe măsură ce luptăm împotriva bolilor și a războiului, este esențial să ne amintim dorința universală de fericire și capacitatea oamenilor de a se sprijini reciproc în momente de mare nevoie.

Deși planeta a rezistat mult în ultimii doi ani, „Raportul Fericirii Mondiale” a dezvăluit ceva neașteptat la cea de-a zecea aniversare de la publicare. Marea surpriză a fost că la nivel global, într-un mod necoordonat, s-au înregistrat creșteri foarte mari ale tuturor celor trei forme de bunăvoință despre care au fost întrebate în sondajul Gallup World.

De exemplu, s-au înregistrat creșteri semnificative în ceea ce privește donarea către organizații de caritate, ajutorarea străinilor și voluntariatul.  Din nou, țara cu cel mai fericit popor este Finlanda. Aceasta a fost desemnată pentru a cincea oară consecutiv, reușind să înregisteze un scor de aproape 8 din maximum de 10 puncte.

În topul respectiv, Finlanda este urmată de către Danemarca, Islanda și Elveția, dar și Israel sau Norvegia. La cealaltă extremă se află țările cu cel mai trist popor. Pe primul loc, din acest punct de vedere, se alfă Afganistan, fiind o țară ocupată de talibani.

De asemenea, Libanul se regăsește pe cea de-a doua poziție a celor mai triste țări, fiind zguduit de o criză economică gravă. Locuitorii țărilor Zambia, Tanzania și Rwanda sunt, de asemenea, printre cei mai nefericiți oameni din lume.

fericite țări lume
Romania se afla pe locul 28 in topul celor mai fericite tari din lume

Pe ce loc se află România în topul celor mai fericite țări din lume

Iată cum arată topul cele mai fericite țări de pe planetă:

10. Noua Zeelandă;

9. Israel;

8. Norvegia;

7. Suedia;

6. Luxemburg;

5. Olanda;

4. Elveția;

3. Islanda;

2. Danemarca;

1. Finlanda.

În prezent, România a urcat pe locul 28 în topul celor mai fericite țări din lume. Astfel, românii par să fie mai fericiți în prezent, în comparație cu anii trecuți. În anul 2022, România a reușit să ocupe acest loc, în comparație cu acum șapte ani când ocupa abia locul 86. Țara noastră a reușit în acest an să depășească scorul multor țări, dintre care amintim Spania, Ungaria sau chiar Japonia. Acest lucru demonstrează că românii par să fie mai mulțumiți din punct de vedere al factorilor care determină acest top.

„Ţările care au înregistrat cele mai mari progrese (în clasament) au fost Serbia, Bulgaria şi România. Ţările cel mai prost clasate sunt Liban, Venezuela şi Afganistan”, conform „World Happiness Report” (Raportul Mondial al Fericirii), un studiu anual sponsorizat de Organizaţia Naţiunilor Unite şi lansat în urmă cu un deceniu, scrie Agerpres.