Home » Când, unde, cum » Top 10 creaturi cu cele mai multe picioare din întreaga lumea. Existența unora dintre ele te va surprinde

Top 10 creaturi cu cele mai multe picioare din întreaga lumea. Existența unora dintre ele te va surprinde

Cojocaru Cristian / 04.01.2022, 16:02
Top 10 creaturi cu cele mai multe picioare din întreaga lumea. Existența unora dintre ele te va surprinde

În lume există nenumărate creaturi cu diferite caracteristici care, uneori, le clasează pe cele mai înalte locuri ale unor topuri. Iată care sunt creaturile care numără cele mai multe picioare din întreaga lume. Alfă cum arată acest top și ce animale la care nu te așteptai, se regăsesc aici.

Animalele cu cele mai multe picioare din lume

Există animale cu mai mulți ochi sau în cazul de față, cu mai mule picioare. Deși majoritatea oamenilor nu vor fi surprinși de multe dintre creaturile de pe această listă, ai putea fi surprins de unele dintre ele…

Păianjen Camel (Solifugae) – 8 Picioare

Ar putea fi numit un păianjen de cămilă, dar nu este deloc un păianjen. De fapt, ar putea părea că are și zece picioare, dar are doar 8! Frontul 2 sunt de fapt pedipalpi.

Creveți tigru gigant (Penaeus monodon) – 10 picioare

Aceștia nu sunt doar cei mai mari creveți din mare, ci fac și parte din familia Decapoda, ceea ce înseamnă că au adesea zece picioare! Deși nu este singurul animal din această familie, am crezut că merită menționat, deoarece este cel mai mare de acest gen.

Crab pustnic (Paguroidea) – 10 Picioare

Acești crabi și mulți alții fac toți parte din familia „Decapoda”. Deși nu sunt chiar atât de periculoase, mușcătura lor este destul de puternică și te poate lăsa cu dureri serioase.

Molia zidurilor (Oniscidea) – 14 Picioare

Au mai multe denumiri (păduchi de porc, insectă Roly-poly, porcelet) și sunt destul de comune în întreaga lume. Cu un total de 7 perechi de picioare care au o singură ramură, sunt aproape versiunea mai mică a următorului nostru animal…

Isopod uriaș (Bathynomus giganteus) – 14 picioare

Aceste creaturi uimitoare sunt ca ceva dintr-un film de groază și au șapte perechi de pereopode (picioare) care au o singură ramură. S-ar putea să nu ajungi niciodată să vezi unul din cauza faptului că trăiesc între 160 – 2.100 de metri adâncime în fundul oceanului, dar sunt totuși uimitoare.

multe picioare
Omida Hickory nu ar trebui sa o atingi

Omida Hickory (Citheronia regalis) – 16 picioare

Aceasta este cea mai lungă specie de omidă din lume și majoritatea au 8 perechi de picioare. Deși ajung la lungimi impresionante, sunt în mare parte inofensivi și pot fi animale de companie destul de bune dacă sunt îngrijite corespunzător.

Symphylans (Chilopoda) – peste 50 de picioare

Majoritatea speciilor de centipede de grădină au peste 50 de picioare și pot crește până la 8 cm lungime. În timp ce majoritatea sunt destul de inofensive, ele sunt prădătoare, ceea ce înseamnă că majoritatea vor mușca dacă sunt atinse și nu vor ezita să te muște de deget.

Centipedul gigant peruan cu picioare galbene (Scolopendra gigantea) – 60+ picioare

Aceasta este cea mai mare specie de Centipede și poate măsura adesea 30 de centimetri, dar totuși nu au cele mai multe picioare din familia Centipede, în ciuda dimensiunii lor. De asemenea, se știe că această specie ucide oameni datorită veninului lor puternic și mușcăturilor profunde.

Centiped (Himantarium gabrielis) – peste 70 de picioare

Aceasta este încă o creatură pe care nu vei fi surprins să o vezi, dar ceea ce te-ar putea surprinde este numărul de picioare pe care îl are cu adevărat. În timp ce unii oameni vă vor spune că are 100 de picioare, numărul de picioare este foarte variabil de la 87 la 179 la masculi și de la 95 la 171 la femele.

Millipede siphonorhinid (Illacme plenipes) – 750 picioare

Nu va fi nicio surpriză să aflați că este un miliped pe primul loc, dar ceea ce s-ar putea să nu știți este că are 750 de picioare în medie și nu cele 1.000 spuse adesea. De fapt, nici un singur exemplar nu s-a găsit să aibă mai mult decât acest număr, dar, pe de altă parte, este rar ca ele să aibă și mai puțin decât acest număr.