Home » Când, unde, cum » Top 10 curiozități din lume. Țara care are cele mai multe piramide. Nu este Egiptul

Top 10 curiozități din lume. Țara care are cele mai multe piramide. Nu este Egiptul

Alexandru Cazacu / 06.04.2022, 14:04
Top 10 curiozități din lume. Țara care are cele mai multe piramide. Nu este Egiptul

Cu aproape 200 de țări și peste 7,8 miliarde de oameni, Pământul este plin de lucruri interesante, distractive și fascinante. Așadar, dacă îți dorești să afli mai multe informații interesante despre planeta noastră și populația sa în continuă creștere, în rândurile de mai jos îți vom prezenta o listă cu 10 curiozități din lume.

Curiozități din lume care, deși par absurde, sunt de fapt adevărate

După cum am menționat și mai sus, lumea noastră este plină de lucruri fascinante, așa că nu este de mirare faptul că, cele 194 de țări suverane recunoscute de Organizația Națiunilor Unite au o mulțime de curiozități, pe care nu mulți dintre noi le cunoaștem. Așadar, în continuare vă vom dezvălui câteva dintre acestea.

Ninsoare în Sahara

Toată lumea știe că, în deșert precipitațiile sunt foarte scăzute. Ei bine, dacă ploile sunt rare, ninsoarea nu ar fi și mai rară? Ei bine, imposibilul s-a întâmplat în 2018, când Deșertul Sahara a fost acoperit de o pătură de zăpadă albă. Cu toate acestea, zăpada a durat doar o zi înainte de a se topi sub soarele fierbinte.

totuși, prima ninsoare înregistrată în Sahara a fost în 1979. Deși temperaturile scad până la îngheț în timpul nopții, lipsa umidității face aproape imposibilă producerea de zăpadă.

Țările în care nu există Coca-Cola

Mulți dintre noi am putea crede că faimoasa bătură răcoritoare, Coca Cola, o putem găsi oriunde în lume. Totuși, pe rafturile magazinelor din Coreea de Nord și Cuba nu vom găsi celebrul suc.

Sudanul are cele mai multe piramide din lume

Atunci când vorbim despre Egipt, automat ne vin în minte piramidele. Cu toate acestea, cele mai multe piramide din lume sunt în Sudan. Mai exact, în regiunea Nubia din Sudan există în jur de 255 de piramide, adică de două mai multe ca în Egipt. Se pare că după cea de-a 25-a dinastie a Egiptului, faraonii nubieni au fugit în Sudan și au format regatul kușit, aducând cu ei cultura egipteană.

Deșertul Sahara a fost o pădure tropicală

Deșertul Sahara este considerat unul dintre cele mai fierbinți locuri de pe Pământ. Însă, cu aproximativ 6.000 de ani în urmă, în locul „mării de nisip” era o pădure tropicală, cu vegetație abundentă.

Curiozități din lume – Machu Pichu, orașul rezistent la cutremure

Acest oraș antic este situat pe vârful a două linii de falie din Peru. Asta înseamnă că seismele erau evenimente așteptate în această zonă. Incașii au creat o tehnică de inginerie strălucitoare, în care rocile sunt tăiate pentru a se potrivi perfect între ele, fără mortar. Acest lucru a permis pietrelor să se miște în timpul unui cutremur, după care revin în pozițiile lor inițiale.

Top 10 curiozități din lume - Macu Pichu, orașul rezistent la cutremure
Top 10 curiozități din lume – Machu Pichu, orașul rezistent la cutremure

Poți să mergi pe gheață din Rusia până în Alaska

Rusia și Alaska sunt despărțite de strâmtoarea Bering. Iarna, când este foarte frig, apa mării îngheață, poți trece dintr-o parte în alta pe jos. Cea mai scurtă distanță dintre cele două teritorii este de 3,8 km. În 2006, doi aventurieri au pornit din Alaska pentru a traversa poteca înghețată. Au traversat 90 de kilometri în 15 zile înainte de a fi reținuți în Rusia pentru încălcarea legilor privind imigrația.

Curiozități din lume – Localitatea fără străzi

În localitatea Giethoorn din Olanda nu există străzi. În micul sat olandez există doar poteci și peste 6 km de canale, iar circulația se face cu barca.

Canada are cele mai multe lacuri din lume

Este aproape imposibil să ne gândim la Canada fără să ne vină în minte imagini cu Marile Lacuri. În caz că nu știai deja acest lucru, există mai multe lacuri în Canada decât în ​​toate celelalte țări ale lumii la un loc.

Bolivia este cea mai plată țară din lume

Dacă nu îți place să urci dealurile, atunci Bolivia este locul potrivit pentru tine. Unul dintre faptele amuzante despre lume este că această țară deține titlul de cea mai plată țară de pe planetă. Deține, de asemenea, alte recorduri, cum ar fi cel mai lung plat de sare. Salina Uyuni este, de asemenea, cea mai mare rezerva de litiu din lume.

Cea mai lungă graniță terestră a Franței este cu Brazilia

Nu, nu am chiulit de la geografie. Brazilia și Franța chiar împart o graniță de 673 de kilometri în Guyana Franceză, acesta fiind cel mai mare teritoriu de peste mări al Franței.