Home » Când, unde, cum » Top 14 societăți secrete care ar influența conducerea lumii. Ce urmăresc ele de fapt

Top 14 societăți secrete care ar influența conducerea lumii. Ce urmăresc ele de fapt

Manolică Anca / 02.07.2021, 14:43
Top 14 societăți secrete care ar influența conducerea lumii. Ce urmăresc ele de fapt

Societăți secrete din toate timpurile care ar influența conducerea lumii. De-a lungul timpului, au circulat multe zvonuri despre conducătorii care ar influența cursul omenirii. Bazate majoritatea pe politică sau religie, aceste societăți sunt adesea criticate și văzute ca niște teorii ale conspirației. Ce urmăresc de fapt aceste organizații.

1. Societăți secrete care ar influența conducerea lumii. Frăția Șarpelui sau Frăția Dragonului

Simbolurile dragonului și al șarpelui reprezintă cunoașterea limitată, lipsită de suflet. Această organizație mai există și astăzi, însă sub alte numeroase denumiri. Părintele acestei cunoașteri, care îl îndepărtează pe om de Dumnezeu, este Lucifer, cunoscut și ca „Purtătorul Luminii”. Frăţia Şarpelui se crede a fi nucleul reţelei globale actuale de societăţi secrete existente pe pământ.

2. Grupul Bilderberg

Clubul Bilderberg își are începuturile după cel de-Al Doilea Război Mondiall, în anul 1952, și poartă numele hotelului în care a avut loc prima întâlnire secretă, în anul 1954. Cel care a pus bazele grupului este prințul Bernhard de Lippe-Biesterfeld de Olanda și, împreună cu Consiliul pentru Relații Externe, a condus la crearea Comisiei Trilaterale.

Acesta este format din oameni foarte influenţi, lideri politici din occident, oameni de afaceri și academicieni, care se reunesc o dată pe an, de obicei cu o securitate foarte bine organizată. Conform lui Stelian Octavian Andronic, unul dintre ofițerii superiori ai Securității, Grupul ar fi fost interesat de o colaborare cu Nicolae Ceaușescu, care, însă, a respins orice colaborare la acea vreme.

3. Societăți secrete care ar influența conducerea lumii. Cavalerii Templieri

Templierii reprezintă sărmanii soldați ai lui Hristos și ai Templului lui Solomon, cunoscuți și sub numele de Ordinul Templului. Ei au apărut pentru după prima Cruciadă, în 1119, la inițiativa francezului Hugo de Payens, împreună cu alți opt cavaleri aleși dintre rudele sale. Organizația militar-călugărească aveau misiunea declarată de a proteja pelerinii din Țara Sfântă. Cu acordul regelui Baldvin al II-lea al Ierusalimului, aceștia și-au înființat sediul pe Muntele Templului, loc în care acum se regăsește Moscheea Al Aqsa.

În timp, aceștia au devenit o forță militară, politică și economică atât în Țara Sfântă, cât și în Europa. Sistemul lor bancar le permitea cruciaților să depună aur în țările de origine și să îl retragă din altă parte. În anii de glorie, templierii deţineau întreaga insulă Cipru, o flotă şi creditau monarhii şi aristocraţia din toată Europa. Însă, odată cu peorderea portului Acra, în 1291, relevanţa lor militară a scăzut, urmând ca activitatea bancară să le aducă, în cele din urmă, sfârşitul.

Societăți secrete care ar influența conducerea lumii
Societăți secrete care ar influența conducerea lumii

4. Francmasoneria

Creată în anul 1717, (documentele îi atestă existența din anul 1300), Francmasoneria nu este o formă de religie organizată, însă membrii ei cred într-o putere superioară, numită „Puterea Supremă” sau „Mare Arhitect al Universului”. În cadrul acesteia există 3 niveluri prin care trebuie să treacă toţi membrii. Cel care ajunge la nivelul cel mai înalt, primește numele de Master Mason şi devine conducătorul.

Masoneria este cea mai mare organizație caritabilă fraternă dedicată dezvoltarii spirituale de sine a inițiatului. Influenţa lor este foarte mare în istoria americană, 13 dintre cei 39 de oameni care au semnat Constituţia Statelor Unite ale Americii au fost masoni, printre aceştia fiind și George Washington sau Benjamin Franklin.

5. Societăți secrete care ar influența conducerea lumii. Illuminati

Ordinul a fost fondat pe 1 mai 1776, la Ingolstadt (Bavaria de Nord). Fondatorul a fost Adam Weishaupt, inspirat fiind de către principiile iluministe, dar şi de principiile şi practicile Kabalei şi ale Francmasoneriei. Mulţi dintre intelectualii acelor vremuri credeau că mişcarea reprezintă o conspiraţie de infiltrare şi răsturnare a monarhiilor europene. Mai mult, se cred că aceştia doresc să creeze un guvern mondial bazat pe idei ateiste şi principii umaniste.

6. Societatea Craniu şi Oase sau Skull and Bones

Este o societate secretă studențească din cadrul Universității Yale din New Haven, Connecticut, SUA. Președintele american George H. W. Bush, fiul său, președintele George W. Bush și senatorul John Kerry sunt toți presupuși membrii ai Skull and Bones. Aceasta ar fi singura instituție americană care a adoptat câteva dintre ritualurile francmasoneriei europene, adaptând însă aceste ritualuri și credințe într-o formă nouă. Mai mult, s-a spus că grupul ar fi fost responsabil de crearea bombei nucleare sau de asasinarea lui Kennedy.

7. The Knights of the Golden Circle

Organizaţie creată de George W. L. Bickley în 1854, în Cincinnati, Ohio, aceasta deținea mulți membri care erau şi francmasoni. Planul societății secrete era să creeze o nouă națiune, care ar fi inclus sud-estul Statelor Unite, Cuba, Indiile de Vest, Mexicul şi America Centrală. Pe acest nou teritoriu, sclavia ar fi fost legală, lucru care ar fi putut să domine piaţa globală în exportul de cafea, tutun, orez şi zahăr.

La începutul Războiului Civil, în 1861, erau 65.000 de membri în The Knights of the Golden Circle în sud, şi alţi 20.000 în nord, însă dinThe Knights of the Golden Circle s-au desprins două organizaţii: Ordinul Cavalerilor Americani şi Fiii Libertăţii. După război, activitatea a fost considerată ilegală, organizația transformându-se în Ku Klux Klan.

Vezi cealaltă jumătate a listei de societăți secrete care ar influența conducerea lumii pe playtech.ro