Home » Când, unde, cum » TOP 9 locații și taverne de vizitat pe insula Mykonos

TOP 9 locații și taverne de vizitat pe insula Mykonos

Manolică Anca / 03.08.2021, 11:29

Case albe cu obloane albastre, taverne mici și cochete, mori de vânt, plus o mare cristalină și un cer albastru de vis, cam așa ar putea fi descris în câteva cuvinte colțul de rai din Mykonos. Cea mai glamour insulă a Greciei, aceasta este recunoscută pentru viața de noapte, fiind destinația preferată a multor vedete petrecărețe. Iată câteva locații și taverne de vizitat pe insula Mykonos.

1. Mykonos Town

Locații și taverne de vizitat pe insula Mykonos. Cunoscut mai bine cunoscut sub numele de Hora, Mykonos Town este capitala insulei. Față de alte capitale din Ciclade, orașul nu este construit sub forma unui amfiteatru. Plimbându-te pe străzile sale înguste de marmură, vei putea admira în toată splendoarea lor casele vopsite în alb, cu uși și ferestre colorate, copacii cocheți sau bisericuțele ascunse.

Mykonos Town
Mykonos Town

Trebuie neapărat să bifezi și biserica din Panagia Paraportiani, Primăria și castelul aflat deasupra portului, precum și Muzeul de Arheologie, de Folclor și Muzeul Maritim. Cea mai renumită biserică din Mykonos, Panagia Paraportiani, are patru capele mici și o alta pe un etaj superior la care se ajunge pe o scară exterioară. De obicei ea este închisă, însă exteriorul îți va capta atenția cu siguranță.

Biserica Panagia Paraportiani
Biserica Panagia Paraportiani

2. Locații și taverne de vizitat pe insula Mykonos. Matoyánni Street

Sigur că în vacanță merge să te relaxezi și cu ceva shopping. Așadar, trebuie neapărat să ajungi pe cea mai animată strada din oraș, Matoyánni Street. Aceasta este plină de magazine de designer, cafenele fermecătoare și restaurante elegante.

Matoyánni Street
Matoyánni Street

3. Prânz la Niko’s Taverna și poate o întâlnire cu pelicanul Petros

De ce prânz, și nu cina? Simplu, pentru că seara este extrem de aglomerat, taverna fiind un punct de reper important al insulei, fiind cel mai vechi restaurant din Mykonos. În plus, este foarte posibil să dai și peste mascota insulei, un pelican pe nume Petros. Acesta este la fel de celebru precum taverna însăși.

Petros Pelicanul
Petros Pelicanul

Petros Pelicanul a fost descoperit de un pescar după o furtuna în anul 1954, devenind cel mai bun prieten al localnicilor. Moartea sa a cauzat multă suferință localicilor, astfel încât aceștia au decis să îi caute un înlocuitor. Așa a luat naștere tradiția pelicanilor mascotă ai insulei.

4. Mica Veneție

Locații și taverne de vizitat pe insula Mykonos
Locații și taverne de vizitat pe insula Mykonos

Unul dintre cele mai pitorești colțuri ale insulei, Alefkántra sau „Mica Veneție” este un district din secolul al 18-lea. Aici se regăsesc o mulțime de vile grandioase, cu balcoane colorate și ferestre elegante. Te poți relaxa la o cafea pe malul mării, admirând morile de vânt care se ridică mândre pe deal, totul pe un fundal albastru splendid.

5. Locații și taverne de vizitat pe insula Mykonos. Ano Mera

Ano Mera
Ano Mera

Alta așezare tradițională din Mykonos este Ano Mera, aflată la jumătatea drumului dintre oraș și plaja Kalo Livadi. Satul cu adevărat fermecător se se întinde în jurul mănăstirii Panayia Tourliani, o biserică din secolul al XVI-lea, cu un iconostas din lemn sculptat superb. Pe micile străduțe ale așezării vei întâlni aceleași case de un alb imaculat, cu accente de culoare ce se regăsesc în decorațiuni și flori.

6. Cele două plaje Paradise

Plaja Paradise
Plaja Paradise

Acestea sunt cele mai căutate de pe insulă, fiind recunoscute pentru faimoasele petreceri organizate pe plaja care i-au găzduit pe cei mai renumiți DJi. Plajele sunt organizate cu șezlonguri, baruri, nisip fin și numeroase activități care includ sporturile de apă. Paradise permite și nudismul, iar Super Paradise este cea mai faimoasă plaja pentru homosexuali din Grecia.

7. Locații și taverne de vizitat pe insula Mykonos. Cavo Paradiso

Cavo Paradiso
Cavo Paradiso

Celebrul complex funcționează ca hotel ziua și club noaptea, cu piscină, restaurant și bar, este situat pe un deal deasupra plajei. Pe timpul nopții, Paradise Beach se transforma într-un club imens, unde oamenii se distrează pe nisip până în zori de zi.

8. Plaja Kalafati

 Plaja Kalafati
Plaja Kalafati

Este preferata tuturor celor care iubesc sporturile de apă. Cu nisip fin, ape cristalina și o briză plăcuta, această plajă este la mare căutare. Aici găsești un centru de snorkeling, windsurf și închiriere bărci.

9. Kalo Livadi

Kalo Livadi
Kalo Livadi

Este cea mai lungă plaja a insulei. Frumusețea apei exotice și decorul idilic întregesc peisajul acestei plaje superbe. Plaja dispune de multe umbrele și terase de stat sub soarele fierbinte, fiind destinația ideală pentru cei care doresc să petreacă câteva zile departe de mulțimea zgomotoasă. De asemenea, multe familii aleg să vină aici pentru că apa nu este foarte adâncă.