Home » Când, unde, cum » Unde se câștigă cel mai bine: Glovo sau Foodpanda? Ce e bine să știi înainte de a alege acest job

Unde se câștigă cel mai bine: Glovo sau Foodpanda? Ce e bine să știi înainte de a alege acest job

Alexandru Cazacu / 12.06.2021, 14:12
Unde se câștigă cel mai bine: Glovo sau Foodpanda? Ce e bine să știi înainte de a alege acest job

Pentru a câștiga bani în plus, mulți români aleg să presteze servicii de curierat, prin care să ducă diverse produse celor care nu pot ajunge la cumpărături. Dacă te-ai hotărât să faci și tu acest lucru, cu siguranță te interesează și câți bani poate câștiga un astfel de curier. În continuare, noi îți vom spune la care dintre cele două servicii de curierat se câștigă cel mai bine.

Unde se câștigă cel mai bine: Glovo sau Foodpanda?

În pandemie, serviciile de curierat s-au dezvoltat foarte mult, acestea fiind la mare căutare. Așadar, pentru a avea un venit în plus, mulți români au ales să se angajeze ca și curieri, pentru diverse companii. Cu toate acestea, câți bani se pot câștiga în acest mod.

Înainte de toate, trebuie să știi că pentru a deveni curier Foodpanda, este necesar să deții un mijloc de transport precum un autoturism, un scuter sau chiar și o bicicletă. Pe lângă acesta, trebuie să ai și un smartphone cu ajutorul căruia să poți accesa aplicația. De asemenea, poți alege programul de lucru în funcție de timpul pe care îl ai la dispoziție. În plus, poți alege între a lucra full time sau part time, ziua, pe timp de noapte sau în weekend.

Cât câștigă un curier Foodpanda

Ei bine, în ceea ce privește câștigurile la Foodpanda, unii livratori spun că pot încasa într-o lună sume cuprinse între 3000 și 6000 de lei. Cu toate acestea, nu este chiar așa de ușor să ajungi la aceste acești bani prestând servicii de curierat, potrivit haihuin2.ro.

De asemenea, este important să menționăm faptul că baza de plată este de 9 lei pe ora de muncă și 5 lei pentru o comandă, plus bacșișul. Livratorii cei mai experimentați de mâncare susțin că cel mai important lucru în acest job este rapiditatea.

Unde se câștigă cel mai bine, Glovo sau Food Panda. Ce trebuie să știi înainte de a alege acest job
Unde se câștigă cel mai bine, Glovo sau Foodpanda. Ce trebuie să știi înainte de a alege acest job

Câți bani câștigă un angajat Glovo

Potrivit sursei citate, ca și în cazul Foodpanda, pentru a te angaja la Glovo, vei avea nevoie obligatoriu de un telefon mobil pe care să poți instala aplicația. Cu toate acestea, avantajul pentru clienții Glovo este acela că pot comanda o varietate mare de produse. Asta deoarece, spre deosebire de alte companii din acest domeniu, Glovo iți livrează la ușă și tutun sau diferite produse de igienă.

În ceea ce privește veniturile, se pare ca un curier Glovo poate câștiga chiar și 4000 de lei pe lună brut, după cum spun reprezentanții companiei, pentru 8 ore de lucru pe zi. Așadar, la un câștig mediu de 25 de lei pe oră, un astfel de curier poate ajunge la 200 de lei pe zi. Din punct de vedere a mijlocului de transport, dacă vrei să scapi de trafic și de cheltuielile pe combustibil, care nu sunt decontate de companiei, poți alege să folosești o bicicletă.

De asemenea, potrivit reprezentanților companiei, fiecare curier își poate stabili săptămânal în avans orele pe care vrea să le lucreze, nu are un superior direct căruia să îi raporteze activitatea, fiind propriul decident al timpului și veniturilor sale.