Home » Când, unde, cum » Vacanța de vară 2022. Cât costă un sejur într-o destinație exotică. Prețul diferă în funcție de loc și pachetele turistice

Vacanța de vară 2022. Cât costă un sejur într-o destinație exotică. Prețul diferă în funcție de loc și pachetele turistice

Alexandru Cazacu / 26.05.2022, 10:49
Vacanța de vară 2022. Cât costă un sejur într-o destinație exotică. Prețul diferă în funcție de loc și pachetele turistice

Mulți dintre români aleg să își petreacă vacanța de vară în destinații exotice, chiar dacă prețurile sejururilor sunt mai ridicate în acest an. De fapt, pachetele turistice în destinații de lux, precum Bali, Maldive sau Mauritius, s-au vândut foarte bine în 2022. Află în continuarea acestui articol cât costă un sejur într-o destinație exotică.

Cât costă un sejur într-o destinație exotică, în 2022

După cum spun reprezentanții agențiilor de turism din România, prețurile pachetelor turistice au crescut chiar și cu 30 de procente. De exemplu, în 2021, un bilet București – Bali costa în jur de 600 de euro. Ei bine, anul acesta, un bilet pe aceeași rută, cu o escală dus și două la întoarcere costă aproape 940 de euro.

Dacă vrei să mergi în Maldive în luna iunie, trebuie să știi că vei plăti peste 7.000 de euro pentru un sejur de 7 nopți. O cameră cu mic dejun inclus costă aproape 6.000 de euro și în Seychelles. Dacă alegi să mergi în Mauritius, pentru o cameră cu vedere la mare, la all-inclusive, într-un hotel de 5 stele, vei plăti tot peste 7.000 de euro.

Cât costă vacanța de vară în Egipt sau Turcia

În acest an, mulți dintre turiștii români aleg să își petreacă vacanța și în Turcia sau Egipt. Totuși, în aceste locuri prețurile sunt mai mici. De exemplu, un sejur de 7 zile în Lara (Turcia), la un hotel de 5 stele (all-inclusive), costă 1.930 de euro pentru două persoane. Tariful este valabil pentru jumătatea lunii iulie, iar prețul biletului de avion nu este inclus.

Tot în Turcia, însă în Antalya de această dată, două persoane vor plăti pentru un sejur de 7 zile 1.110 euro. Hotelul este de 5 stele, iar în prețul pachetului este inclus doar micul dejun. De asemenea, zborul îl vei plăti separat.

Dacă alegi Egiptul ca destinație de vacanță în această vară, trebuie să știi că o cameră la un hotel de 5 stele din Hurghada costă în jur de 1.300 de euro. Pachetul este all-inclusive, iar prețul pentru două persoane este 1.810 euro cu tot cu biletul de avion.

Vacanța de vară 2022. Cât costă un sejur într-o destinație exotică
Vacanța de vară 2022. Cât costă un sejur într-o destinație exotică

Italia și Spania se află printre destinațiile de vacanță preferate de români, în 2022

Ne puteam aștepta ca printre destinațiile preferate ale românilor să se numere Italia și Spania. Ei bine, în acest an există mai multe zboruri săptămânale din București și Cluj pentru destinații din Spania, cum ar fi: Tenerife, Mallorca, Costa del Sol, Costa Brava și Costa Blanca.

În schimb, pentru vacanțele de vară în Italia, agențiile de turism vin cu oferte deosebite pentru Ischia și Coasta Amalfitană, cu zbor direct din București.

Tot mai mulți români preferă vacanțele exotice

Reprezentanții agențiilor de turism susțin că din ce în ce mai mulți români aleg să își petreacă vacanțele în destinații exotice.

„Sunt undeva la 150-170 de pachete pe care le putem considera de lux, în destinații exotice. Vânzările sunt cu aproximativ 80-90% mai mari. Prețul ar începe de la 2.500-3.000 de euro”, spune Cosmin Marinof, directorul unei agenții de turism, potrivit Observator.

Ba chiar mai mult de atât, unele agenții de turism au înregistrat în acest an creșteri ale vânzărilor chiar și de două ori mai mari față de aceeași perioadă a anului precedent.