Home » Când, unde, cum » Viața de apoi. Cele mai cunoscute 10 teorii și ipoteze care circulă în lume

Viața de apoi. Cele mai cunoscute 10 teorii și ipoteze care circulă în lume

Manolică Anca / 09.08.2022, 11:14
Viața de apoi. Cele mai cunoscute 10 teorii și ipoteze care circulă în lume

Tu te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă în viața de apoi? Ce se întâmplă cu sufletul unui om după ce trupul său trece în neființă? Mulți se tem de moarte deoarece le este frică de necunoscut. Decoperim împreună, în rândurile de mai jos, 10 dintre cele mai cunoscute teorii și ipoteze care circulă în lume cu privire la ceea ce s-ar întâmpla după ce murim.

Teorii și ipoteze despre viața de apoi

Deocamdată nu se cunoaște, cu exactitate, ce se întâmplă cu sufletul omului după ce acesta moarte. Merge în Rai, în iad sau se reîncarnează? Sau pur și simplu nu se mai întâmplă nimic?

De-a lungul timpului, oamenii au inventat fel și fel de ipoteze cu privire la viața de apoi, în funcție de anumite religii sau convingeri. Iată 10 teorii bizare despre ceea ce s-ar întâmpla după moartea noastră, potrivit playtech.ro.

1. Teoria universului paralel

Este o temă care face subiectul a o mulțime de filme SF sau benzi desenate îl tratează. Potrivit acestei teoriii, după ce murim ajungem să trăim în același univers din care am venit. Ceea ce va fi diferit este că vom face parte din alt spațiu și timp.

2. Teorii despre viața de apoi. Teoria „locului bun”

Este ideea de bază a serialului „The Good Place”, de pe Netflix. Teoria susține că aici sufletele intră accidental și își găsesc jumătatea pe care au căutat-o pe Pământ toată viața. În acest loc totul este frumos la prima vedere, sufletele au tot ce le trebuie și trăiesc într-o societate de poveste. De fapt, însă, locul e fix opusul a ceea ce sufletele credeau.

3. Teoria paranormală

Potrivit acestei teorii, după moarte, fiecare suflet rămâne pe Pământ, iar energia lor poate fi adesea simțită de rude și poate să fie benefică sau malefică. Fantomele lor sunt reprezentate de îngeri sau poltergeist, în concepția acelora care intră în contact cu entitățile. Adepții acestei teorii cred că există oameni înzestrați care pot comunica cu spiritele celor morți.

4. Teoria vieții infinite

Conform acesteia, oamenii care mor renasc imediat. Sufletul lor revine pe pământ unde se reîncarnează fără a avea, în schimb, vreo amintire despre viața anterioară. Spre deosebire de alte teorii, aceasta spune că orice suflet va reveni pe pământ ori de câte ori este nevoie.

5. Teorii despre viața de apoi. Teoria budistă

O teorie destul de populară pentru că, știm cu toții, budiștii cred în reîncarnare după moartea trupului. Numai că, odată ce un suflet a părăsit un trup de om normal, el va renaște apoi sub formă de zeu, semizeu, animal, fantomă sau iar în om.

6. Teoria creștină

Cei care cred în această teorie consideră că există Raiul și iadul și că fiecare suflet ajunge după moartea trupului acolo unde faptele din timpul vieții l-au plasat. Dacă un om a fost bun și a urmat cuvântul lui Dumnezeu va ajunge în Rai și va sta la dreapta Lui. În schimb, dacă acesta a trăit în păcat și L-a renegat pe Dumnezeu,el va ajunge în iad unde va plăti pentru tot ceea ce a făcut în viața de pe pământ.

7. Teorii despre viața de apoi. Teoria lui Platon

Potrivit filozofului Greciei antice și fondatorului Academiei din Atena, lumea fizică ne limitează cunoștințele, la fiecare om în parte. Astfel că, după ce omul moare, sufletul trece la o viață nouă care este mai completă decât cea anterioară. Potrivit acestuia, sufletele își descoperă adevărata existență abia după ce omul a murit.

8. Teoria egocentrică

Este teoria potrivită pentru toți aceia care cred că sunt centrul universului. Practic, Universul începe în momentul în care ei s-au născut și se termină în momentul în care ei ai murit.

9. Teoria nihilistă

Această teorie susține că toate valorile sunt nefondate și lipsite de sens. Abordarea morții este la fel de simplă ca a vieții: nu există nimic după ea pentru că ea este un nimic!

10. Teorii despre viața de apoi. Teoria simulării

Ai avut impresia că  totul este cumva programat în viața ta? Dacă da, de ce nu ar fi și moartea un eveniment programat? Teoria simulării susține că viețile noastre sunt date dintr-o matrice, un joc video al unei ființe superioare. Ea știe adevărul și decide cursul vieții pe Pământ.