Home » Când, unde, cum » We Will Rock You. Cum a luat naștere celebra piesă a trupei Queen și care este de fapt mesajul

We Will Rock You. Cum a luat naștere celebra piesă a trupei Queen și care este de fapt mesajul

Manolică Anca / 11.06.2021, 11:42
We Will Rock You. Cum a luat naștere celebra piesă a trupei Queen și care este de fapt mesajul

Într-o pantă ascendentă spre succes, accelerată şi de impactul pozitiv avut odată cu hit-ul Bohemian Rhapsody, trupa Queen lansa „We Will Rock You”. O altă melodie care avea să devină de colecție și folosită adesea ca imn la diverse evenimente importante. Dar hai să vedem cum a luat naștere celebra piesă pe care toată lumea a fredonat-o măcar o dată.

Cum a luat naștere celebra piesă We Will Rock You

O auzim adesea pe marile stadioane, însoţită de bătăi ritmice de palme şi aplauze. Hitul We Will Rock You este cu adevărat un imn care a biruit în lupta cu multe piese memorabile şi, mai mult, a trecut proba timpului. Scrisă de chitaristul trupei, Brain May, şi inclusă pe albumul Queen „News of the World”, în 1977, piesa are o semnificaţie aparte.

Însă, care să fi fost sursa de inspiraţie a lui Brian May pentru un asemenea cântec. Potrivit metro.co.uk, sursa ar fi venit din aceeaşi zonă de unde a răsărit și inspiraţia solistului Freddie, atunci când a scris celebra piesă We Are the Champions. Deşi nu aveau habar de acest lucru, amândoi au mers pe aceeaşi temă, au avut acelaşi scop, acela de a crea piese care să adune mulţimi de oameni.

Chitaristul trupei Queen, Brain May
Chitaristul trupei Queen, Brain May

Care este de fapt mesajul hitului

Cum a luat naștere celebra piesă We Will Rock You? Simplu, în dimineața de după un concert. Versurile piesei sunt împărţite în trei părți: prima este despre un băiat, a doua, despre un tânăr şi a treia, despre un bătrân. Unii au sugerat că aceste versuri indică etapele vieţii unui om, însă nu într-o manieră prea optimistă.

„Am scris trei seturi de versuri şi apoi le-am înregistrat şi ascultat la micul meu casetofon. Aveam în cap această poveste despre puterea unei persoane pe măsură ce îmbătrâneşte. Cele trei porţiuni reprezintă cele trei etape ale vieţii – copilăria, vârsta adultă tânără şi bătrâneţea.

Primul set de versuri este despre a fi un copil, care se întreabă dacă va conta în această lume. În calitate de adult tânăr, simţim puterea pe care o avem, ne supărăm pe lucruri şi încercăm să le schimbăm. Şi ultima parte a fost despre bătrâneţe şi acceptare” și-a expus propria versiune Brian pentru Wall Street Journal.

Acesta a continuat să descifreze versurile, spunând că, firul urmărește evoluţia cuiva, care doreşte să schimbe lumea, care nu primeşte niciodată furia cu bucurie, dar învaţă să trăiască cu ea. „Este despre ceea ce visezi şi speri şi despre frustrările cu care te confrunţi. Dar este, de asemenea, conştientizarea faptului că puterea noastră este limitată. Odată ce recunoşti că eşti neputincios, eşti motivat să găseşti o putere mai mare”.

Trupa britanică Queen a luat naștere în anul 1971, la Londra, versiunea originală fiind alcătuită din Freddie Mercury (care a murit în 1991), Brian May, John Deacon și Roger Taylor. Queen a devenit extrem cunoscută și iubită de la jumătatea anilor ’70, menținând până astăzi o bază internațională de fani foarte mare.