Home » Când, unde, cum » Ziua din săptămână care este cea mai productivă. Sigur nu te așteptai la acest răspuns

Ziua din săptămână care este cea mai productivă. Sigur nu te așteptai la acest răspuns

Cojocaru Cristian / 04.01.2022, 12:12
Ziua din săptămână care este cea mai productivă. Sigur nu te așteptai la acest răspuns

De-a lungul anilor, am învățat multe din muzică în ceea ce privește zilele săptămânii. De exemplu, potrivit lui Robert Smith and the Cure, vineri ești îndrăgostit. Cu toate acestea, când vine vorba despre activitatea de la job, nu avem o melodie care să cânte despre asta și totuși, ar trebui să știi care este ziua cea mai productivă din săptămână. Află când vei da dovadă de cel mai mare randament la locul de muncă.

Ziua săptămânii care este cea cea mai productivă pentru tine

Chiar dacă îți vine greu să crezi, ziua de luni este cea mai productivă zi a săptămânii. Da, cu toții ne gândim cu groază la această zi, mai ales când e weekend, însă potrivit unor studii științifice, aceasta este ziua în care dăm cel mai mare randament.

„Studiile științifice confirmă practic că zilele de luni sunt rele, dar adevărata întrebare pe care trebuie să ți-o pui este de ce e dezastruoasă de luni. Luni e o zi grea pentru că o facem să fie grea. Luni semnalează adesea momentul în care trebuie să fim serioși și să ne concentrăm să ne trezim devreme, să stăpânim proiecte dificile de lucru, să avem întâlniri grele și alte sarcini pe care este posibil să nu dorim să le facem ”, scrie Choncé Maddox într-un articol anterior din Calendar.

Un sondaj online de la Moneypenny a constatat că luni, la 10:54 a.m., majoritatea americanilor declară că sunt cei mai productivi. În cadrul sondajului au participat aproximativ 2.000 de adulți din SUA. Desigur, acest lucru nu este valabil pentru toată lumea, astfel că dacă îți place să stai până târziu, atunci cu siguranță nu vei fi cel mai productiv a doua zi dimineața. Cu toate acestea, există motive întemeiate pentru care dimineața de luni poate fi atât de productivă pentru mulți oameni.

„Pentru că ai plecat câteva zile, aceste dimineți de întoarcere la serviciu sunt cele mai memorabile pentru restul săptămânii”, a declarat Lynn Taylor, expertă la locul de muncă și productivitate, pentru CNBC.

Un sfat în acest sens constă în a evita să pune întâlnirile luni dimineața și să facem ceea ce putem luni și marți. Antreprenorul Jeff Shore susține, de asemenea, că luarea unei pauze de la serviciu în weekend te pregătește pentru o revenire puternică de luni.

„Când îmi iau un weekend întreg liber, luni dimineața sunt o fiară. Îmi fac munca cea mai creativă în zilele de luni, când creierul meu sa bucurat de un weekend complet liber de la muncă. Așa că pregătește-te pentru o creștere uriașă a productivității”, a scris el.

ziua productivă
Potrivit studiilor, zilele de luni si marti par sa fie cele mai productive zile din saptamana

Productivitatea scade dupa ora 16:00

Pentru a nu fi eclipsată, mai multe studii au descoperit că ziua de marți este de fapt cea mai productivă zi a săptămânii. În fiecare an, de când Accountemps a început sondajele în 1987, marți a fost cea mai productivă zi a săptămânii.

„Mulți lucrători își petrec luni să recupereze din urmă săptămâna anterioară și să planifice pe cea care urmează. Marți, angajații pot începe să aibă timp să se concentreze pe sarcini individuale și să devină mai productivi. Scopul ar trebui să fie menținerea impulsului pozitiv stabilit marți pe tot parcursul săptămânii”, a spus Max Messmer, președintele Accountemps.

Pe baza rezultatelor unui sondaj Accountemps din 2019 cu peste 300 de manageri de HR, angajații sunt cei mai productivi în zilele de luni și marți, în special dimineața. Peste jumătate dintre lucrătorii chestionați în Canada au raportat că începutul săptămânii a fost perioada lor cea mai productivă, marți (35%) depășind luni (25%). Cu toate acestea, productivitatea angajaților scade după Hump Day (18%), urmată de joi (12%) și urmată de vineri (10%).

Un studiu mult mai amplu a fost realizat de Redboth, o companie specializată în managementul sarcinilor și comunicare. Și, au găsit rezultate similare cu Accountemps. Instrumentele Redboth le-au permis să urmărească datele de productivitate, ceea ce i-a ajutat să identifice modelele de productivitate. Conform constatărilor lor, utilizatorii Redbooth au creat 1,8 milioane de proiecte și 28 de milioane de sarcini. Raportul a indicat că luni și marți au fost cele mai productive zile ale săptămânii. Redboth a găsit, de asemenea:

  • majoritatea sarcinilor noastre sunt finalizate în jurul orei 11:00 (9,7%);
  • productivitatea noastră scade după ora prânzului și apoi scade complet după ora 16:00;
  • majoritatea sarcinilor noastre sunt finalizate la începutul săptămânii, luni (20,4%);
  • vinerea este cea mai puțin productivă zi (16,7%) și se realizează foarte puțin în weekend (sâmbătă + duminică, 4,7%)