Home » Când, unde, cum » Zona din România unde bărbații pot avea 4 neveste. Cum este posibil. Detalii incredibile

Zona din România unde bărbații pot avea 4 neveste. Cum este posibil. Detalii incredibile

Alexandru Cazacu / 04.11.2021, 10:06
Zona din România unde bărbații pot avea 4 neveste. Cum este posibil. Detalii incredibile

Deși poate părea incredibil, în țara noastră există un loc unde bărbații pot avea 4 neveste. Ba chiar mia mult de atât, soțiile sunt cumpărate pe bani grei. Cum este posibil acest lucru și în ce zonă din România bărbații pot avea mai multe neveste, puteți afla în continuarea acestui articol.

Zona din România unde bărbații pot avea patru neveste

Mai exact, este vorba despre cartierul Bendea, din orașul Babadag, din județul Tulcea. Aici trăiesc nu mai puțin 1.500 de persoane. Ei bine, ceea ce face din acest cartier un loc unic în România sunt obiceiurile unora dintre locuitorii de aici.

Oamenii din Babadag i-au poreclit ”țigani turciți”, deoarece trăiesc după unele obiceiuri musulmane, credință îmbrățișată de aceștia cu zeci de ani în urmă. Deși pentru unii poate fi greu de crezut, în cartierul Bendea, din Babadag, bărbații din această comunitate pot avea chiar și patru neveste, iar după cum spuneam anterior, soțiile pot fi cumpărate pe bani frumoși de familiile mai înstărite.

Ba chiar mai mult de atât, până și căsătoria între veri primari este permisă în această comunitate. De asemenea, într-o curte putem găsi chiar și trei case și o anexă (bucătărie), unde locuiesc în jur de 50 de persoane. Ei bine, 40 dintre acestea sunt copii, potrivit ziareonline.ro.

Prețul unei neveste poate ajunge la 30.000 de euro

În ceea ce privește căsătoria, bărbați își pot cumpăra soțiile, iar prețurile variază în funcție de aspectul tinerelor, adică între 10.000 și 30.000 de euro, potrivit sursei citate. Se pare că cele mai căutate sunt domnișoarele cu părul blond. Care este motivul? Ei bine, aceasta este culoarea aurului și simbolizează prosperitatea. Așadar, dacă mireasa are părul blond, familia mirelui trebuie să plătească mai mulți bani. Cu toate acestea, se pare că adulții nu lucrează, iar alocația copiilor este singurul lor venit oficial.

Totodată, tinerele din această comunitate se mărită încă de la vârste foarte fragede. De fapt, dacă fata are 16 ani ar putea fi considerată bătrână, dacă nu este deja măritată. Cu toate că multe dintre locuințele de aici sunt mari și impunătoare, majoritatea acestora nu sunt racordate la apă sau la rețelele de furnizare a energiei electrice.

”Tații de băieți caută să cumpere neveste odraslelor lor, soții alese din aceeași comunitate. Prețul acestora pleacă de la câteva sute de euro și ajunge până la 10.000-20.000 de euro, iar valoarea “achiziției” ține cont de calități”, spune cercetătorul Daniela Rusu-Mocănașu, potrivit sursei citate.

Locul din România unde bărbații pot avea patru soții
Locul din România unde bărbații pot avea patru neveste

Despre orașul tulcean Babadag

Numele orașului Babadag vine din limba turcă și înseamnă ”Muntele Tatălui”, care face referire la Sari Saltuk Baba (d.1297). Acesta a fost un mistic care a venit pe meleagurile dobrogene să răspândească credința musulmană. De fapt, prima atestare documentară a acestui oraș este din anul 1263, arunci când Sari Saltuk Baba a venit în Dobrogea.

Din punct de vedere demografic, după recensământul din 2011, populația orașului este de aproximativ 8.900 de locuitori, iar majoritatea acestora sunt români (69,91%). În ceea ce privește  minoritățile din Babadag, principalele sunt cele de romi (în jur de 13%) și turci (aproximativ 4,5%). Pentru restul minorităților, apartenența etnică nu este cunoscută.