Home » Cum să faci orice » 10 cele mai tari trucuri cu sare. Are întrebuințări nebănuite în gospodărie

10 cele mai tari trucuri cu sare. Are întrebuințări nebănuite în gospodărie

Manolică Anca / 19.02.2022, 14:20
10 cele mai tari trucuri cu sare. Are întrebuințări nebănuite în gospodărie

Este o parte integrantă a fiecărei mese, dar sarea obișnuită poate face mult mai mult decât să adauge savoare mâncării tale. De la curățenie până la întreținerea pe timp de iarnă, sarea poate face o mulțime de lucruri în casă. Iată cele mai ingenioase trucuri cu sare care sigur te vor ajuta în gospodărie. Pe unele sigur nu le știai.

Cele mai tari trucuri cu sare

Sarea este o soluție de curățare complet naturală și foarte rentabilă, care este folosită în întreaga lume de mii de ani. Există o serie de obiecte și moduri în care poți folosi sarea, nu doar pentru a aromatiza mesele, ci și pentru îți curăța casa. Iată câteva dintre ele.

1. Curăță scurgerea chiuvetei

Sarea funcționează ca un agent de curățare uimitor. Toarnă în mod regulat în chiuveta de bucătărie o soluție din jumătate de găleată de apă caldă și jumătate de cană de sare pentru a împiedica acumularea de grăsime. Acest lucru dezodorizează, de asemenea, chiuveta.

2. Ucigaș natural al buruienilor

Dacă ai buruieni enervante care cresc printre crăpăturile din pavaj sau de-a lungul liniilor din terasă, nu este nevoie să cheltui bani pe soluții scumpe. Fie le stropești cu o soluție formată din o cană de sare fiartă în două căni de apă, fie pui direct sarea pe ele și va fi absorbită când va ploua.

3. Cele mai tari trucuri cu sare. Îndepărează grăsimea din tigaie

Presară sare peste tigaia unsuroasă și lasă să acționeze timp de câteva minute. Ulterior, freacă tigaia cu un burete umed sau cu o lavetă.

4. Curăță obiectele din alamă și cupru

Amestecă părți egale de sare și oțet alb sau suc de lămâie pentru a face o pastă. Freacă ușor pasta pe obiectele de cupru și alamă, lasă să acționeze timp de o oră, după care curăță cu o cârpă moale.

5. Îndepărtați urmele de inele de apă

Vasele fierbinți și paharele cu băuturi reci lasă urme de inel de apă pe suprafața de lemn. Poți îndepărta cu ușurință aceste urme încăpățânate folosind sarea. Alcătuiește o pastă dintr-o linguriță de sare și câteva picături de ulei de gătit sau ulei vegetal și freacă foarte ușor aceste urme.

6. Cele mai tari trucuri cu sare. Îndepărtează petele de vin roșu

Sarea are o mare proprietate de absorbție. Așadar, data viitoare când cineva varsă vin roșu pe covorul sau canapeaua ta, înmoaie imediat pata cu un prosop de hârtie sau o cârpă de bumbac și apoi acoperă cu o grămadă de sare. La final, îndepărtează sarea și șterge pata cu o soluție ușoară de apă și săpun.

Cele mai tari trucuri cu sare. Îndepărtează petele de vin roșu 
Cele mai tari trucuri cu sare. Îndepărtează petele de vin roșu

7. Curăță frigiderul

Alege să cureți refrigeratorul cu un amestec de sare și apă carbogazoasă (apă minerală). Pune soluția într-o sticlă cu pulverizator și folosește-o pe petele dificile. În acest fel vei putea curăța în profunzime frigiderul și elimina mirosul neplăcut.

8. Curăță „talpa” fierului de călcat

Trece fierul de călcat fierbinte (fără aburi) peste hârtie simplă pe care ai presărat sare. Această metodă va curăța orice murdărie, pete aspre sau lipicioase de pe talpa fierului de călcat.

9. Cele mai tari trucuri cu sare. Curăță robinetul și aparatul de gătit

Curăță robinetele cromate și alte corpuri de iluminat din baie și bucătărie cu un amestec făcut din două linguri de sare și o linguriță de oțet/suc de lămâie. Freacă ușor robinetul cu o cârpă sau o periuță de dinți, apoi clătește cu apă și șterge.

10. Topește gheața

Sarea scade temperatura la care apa îngheață și se transformă în gheață enervantă, așa că folosește-o în avantajul tău. Freacă ferestrele din casa ta cu un burete care conține apă sărată. De asemenea, poți păstra sare într-o șosetă în mașină, iar când temperatura scade, freacă ciorapul pe parbriz și dimineața ar trebui ca acesta să nu mai fie înghețat.