Home » Cum să faci orice » 12 metode eficiente prin care poți scăpa de furnici

12 metode eficiente prin care poți scăpa de furnici

Manolică Anca / 23.04.2021, 09:39
12 metode eficiente prin care poți scăpa de furnici

Furnicile nu sunt dăunătoare, însă atunci când ne invadează casa sau apartamentul ne pot da adevărate bătăi de cap. Există numeroase metode eficiente prin care poți scăpa de furnici, unele cu ajutorul produselor pe care le ai deja în casă. Iată care sunt acestea.

De ce apar furnicile în casă

Ai descoperit că ai o mulțime de furnici prin casă, în bucătărie sau pe balcon? Ei bine, aceste insecte vin acolo unde se găsește o sursă permanentă de hrană și, din păcate, se înmulțesc rapid dacă nu acționezi la timp împotriva lor. Din nefericire, începutul verii vine la pachet și cu furnici care, atrase de căldură, încep să își facă apariția în locuințe.

Atunci când își fac apariția, ele indică o sursă de umiditate în locuință ori materiale putrede. Cum intră în casă? Ei bine, foarte ușor! Își fac loc pe lângă ferestre, prin fisurile din fundație, prin conductele de ventilație sau uscător, prin pasajul cablurilor electrice, de telefon sau prin orice altă deschidere către mediul exterior.

Furnicile nu sunt insecte dăunătoare, dar ne pot face viața un calvar
Furnicile nu sunt insecte dăunătoare, dar ne pot face viața un calvar

Metode eficiente prin care poți scăpa de furnici

Iată câteva metode simple și eficiente de alungare a insectelor din casă sau apartament:

  1. Stoarce zeama de la o lămâie în locul lor de pătrundere și lasă și câteva coji. Aceste insecte detestă mirosul de lămâie.
  2. Pulverizează oțet alb în locurile și pe traseele lor: ferestre, terasă, bucătărie, dulapuri. Trasează bariere cu cretă. Nu le vor traversa!
  3. Pune pe o farfurie frunze de busuioc și pune-o în locurile preferate de furnici. Nu le va plăcea deloc.
  4. Pune bani de aramă în locurile unde ele se află. Acestea urăsc arama.
  5. Acid boric le va ucide. Amestecă 20 ml de acid boric cu 750 ml de apă și 250 g de zahăr sau miere. Ele vor înghiți acest amestec și îl vor transporta (în cel de-al doilea stomac) către celelalte furnici, care vor muri otrăvite după câteva săptămâni.
  6. Presară pudră de talc prin casă, prin locurile în care ele pătrund în locuință.
  7. Îneacă-le cuibul cu apă clocotită. Mai exact, amestecă 0,5 l de apă cu o linguriță de alcool de 90 de grade și o linguriță de detergent de vase, agită bine, după care pulverizează în locurile în care ele sunt.
  8. Fă dungi de lipici lichid în locurile prin care ele intră în casă. Vei vedea că nu vor trece mai departe.
  9. Amestecă 500 ml apă cu o lingură de ulei de migdale dulci, 10 picături de ulei de lavandă și 20 de picături de mentă pipărată și vaporizează pe locurile de trecere ale furnicilor
  10. Și zațul de cafea este eficient și pentru a scăpa de furnici. Pune puțin zaț de cafea pe la plinte și în locurile pe unde știi că trec furnicile.
  11. Furnicile detestă salvia verde și camforul, de aceea, alege să le pui în dulapurile din bucătărie și șifoniere.
  12. Curăță casa cu oțet de mere, fiindcă are o aromă puternică. Prepară o soluție cu părți egale de apă și oțet de mere și pulverizează prin locurile în care sunt furnici. Poți să adaugi și câteva picături de ulei esențial de lămâie sau scorțișoară.