Home » Cum să faci orice » 14 trucuri de aur din bucătărie. De ce e bine să pui mălai în grișul pentru găluște

14 trucuri de aur din bucătărie. De ce e bine să pui mălai în grișul pentru găluște

Manolică Anca / 15.02.2022, 16:10
14 trucuri de aur din bucătărie. De ce e bine să pui mălai în grișul pentru găluște

Când vine vorba de gătit, mulți ducem lupte pentru a obține cantitatea potrivită de măsurători, pentru a obține gustul perfect și, bineînțeles, modalitățile prin care ne putem ușura munca în bucătărie. Așadar, dacă și tu ești în căutarea unor modalități de a-ți spori abilitățile de gătit, atunci aruncă o privire la aceste trucuri de aur din bucătărie care îți vor fi cu siguranță de folos!

Trucuri de aur din bucătărie care îți fac munca mai ușoară

Din fericire, era internetului înseamnă că fiecare dintre noi are acces la propria școală culinară. Cu toate acestea, pe măsură ce internetul este în continuă expansiune, la fel este și informația din el, ceea ce ne poate lăsa uneori puțin confuzi.

Pentru a te ajuta, am alcătuit o listă de trucuri din bucătărie pe care fiecare dintre noi ar trebui să le știe pentru a face experiența culinară puțin mai eficientă și mâncarea puțin mai delicioasă:

  1. Dacă vrei să obții șnițele mai crocante, pune în făina prin care le tăvălești o linguriță de praf de copt. Prăjeștele apoi în ulei bine încins pentru a ieși mai puțin grase, să absoarbă o cantitate minimă de ulei.
  2. Dacă vrei ca orezul tău să nu iasă moale, adaugă un vârf de linguriţă de sare în apa în care îl pui la fiert (la 180 de g de orez).
  3. Înainte de a pune la fiert orezul, înmoaie-l în apă rece. Va fierbe mai repede apoi.
  4. Presară puțină făină în tigaie înainte de a prăji ouăle sau alte alimente care se lipesc și nu te vei mai confrunta cu această problemă.
  5. Nu mai curăța ardeii copți sub apă pentru că îşi pierd din vitamine şi din valoarea nutritivă. Aceștia se pun într-un vas, se presară o mână de sare, se acoperă și se lasă să se răcească. La curățat, trebuie să îți umezești tu puțin degetele.

    Trucuri de aur din bucătărie care îți fac munca mai ușoară
    Trucuri de aur din bucătărie care îți fac munca mai ușoară

  6. Pune puțin oțet în apa în care fierbi cartofii și vei vedea că piureul va avea acea culoare albă frumoasă.
  7. Reîmprospătează pâinea înfășurând-o într-un tifon sau şervet umed şi ține-o 10-15 minute la cuptor.
  8. Când fierbi pastele făinoase, pune o bucățică de unt în apă, pentru a nu se mai forma spumă.
  9. Adaugă 2-3 lingurițe de mălai de bună calitate în găluștele de griș pentru ca acestea să iasă mai aspectuoase, dar și mai gustoase.
  10. Atât timp cânt friptura se află pe grătar, aceasta nu este bine să fie înțepată cu furculiţa sau cu cuţitul, fiindcă se va scurge sucul prin acele orificii.
  11. Friptura de porc la tigaie sau cea de vită la grătar devin și mai gustoase dacă se freacă cu unt şi cu cimbru.  Untul proaspăt şi cimbrul frecat, amestecate cu mujdei de usturoi, dau un gust desăvârșit și puilor la frigare.
  12. Pune puțin bicarbonat în apa în care fierbi fasolea verde și mazărea și vei vedea că își vor păstra culoarea intactă.
  13. Pune sare în apa în care fierbi ouăle și vei vedea că acestea nu se vor mai crăpa.
  14. Varza crudă se sărează mai întâi şi apoi se frământă pentru a se frăgezi.