Home » Cum să faci orice » 5 flori care rezistă în vază câteva săptămâni fără probleme. Ce e bine să știi despre îngrijirea lor

5 flori care rezistă în vază câteva săptămâni fără probleme. Ce e bine să știi despre îngrijirea lor

Alexandru Cazacu / 08.10.2021, 10:21
5 flori care rezistă în vază câteva săptămâni fără probleme. Ce e bine să știi despre îngrijirea lor

Știați că unele specii de flori pot rezista în vază chiar și câteva săptămâni? Cu toate acestea, pentru ca ele să supraviețuiască o perioadă atât de mare, trebuie să știi cum să le îngrijești. Află în următoarele rânduri care sunt aceste flori și ce trebuie să faci pentru ca ele să rămână frumoase și sănătoase mai mult timp.

Flori care rezistă în vază câteva săptămâni fără probleme

Fără doar și poate ai primit o dată un buchet de flori de care ai fost foarte încântată, însă acestea s-au ofilit după câteva zile. Ei bine, există unele flori care pot rezista în vază chiar și câteva săptămâni. Cu toate acestea, există și câteva lucruri de care trebuie să ții cont la îngrijirea acestora. Hai să vedem care sunt florile care rezistă o perioadă mai lungă de timp și cum trebuie să ai grijă de ele.

Crizantema

Nu mulți sunt cei care știu acest lucru, însă crizantemele pot să supraviețuiască în vază aproape două săptămâni. Cu toate acestea, atunci când le așezi în vază trebuie să ai grijă ca ele să nu stea direct în razele soarelui. În special în zilele călduroase de vară, aceste minunate flori preferă locurile umbrite, însă trebuie să aibă și destulă lumină. De asemenea, apa din vază trebuie schimbată la cel puțin două zile.

Orhideea

Dacă vrei să ai în casă o plantă ornamentală deosebită, atunci orhideea este alegerea perfectă. Aceste flori pot rezista cel puțin două săptămâni, în funcție de soi. Așadar, dacă vrei să te bucuri pentru o perioadă mai îndelungată de orhidee, trebuie să cauți specii precum anthurium sau cymbidium, pentru că ele vor rezista cel mai mult. Chiar și tăiate acestea pot trăi până la patru săptămâni.

Aceste flori rezistă în vază câteva săptămâni
Florile care rezistă în vază chiar și câteva săptămâni

Garoafele

De asemenea, printre cele mai rezistente flori se numără și garoafele. Ele pot sta în vază fără să se ofilească chiar și trei săptămâni, dacă le îngrijești corespunzător. Tot ce trebuie să faci este să le ții departe de razele directe ale soarelui și să le uzi regulat.

Crinul peruan

Această specie de crin este perfectă pentru înfrumusețarea casei tale, mai ales că face mai multe flori pe fiecare tulpină. Chiar dacă fiecare floare poate rezista 5-7 zile, datorită faptului că sunt mai multe pe tulpină, un buchet de astfel de crini va rezista până la două săptămâni într-o vază. Însă trebuie să știți că aceste flori preferă locurile însorite, dar suportă bine și puțină umbră.

Hortensia

Hortensia este o altă floare rezistentă, așadar ar fi o idee bună să ai în casă o vază cu astfel de flori. Cu toate acestea, hortensiile au nevoie de o îngrijire puțin mai aparte. Mai exact, ele au nevoie ca apa din vază sa fie schimbată în fiecare zi. De asemenea, atunci când observi că planta nu-și mai trage substanțele nutritive, trebuie să tai puțin din tulpina ei. Ca să le menții sănătoase pentru mai mult timp, trebuie să pulverizezi apă și pe petalele hortensiei. Ai grijă totuși ca apa să nu fie foarte rece.