Home » Cum să faci orice » 5 flori de apartament care rezistă în timp fără probleme. Planta care are o durată de viață de peste 10 ani

5 flori de apartament care rezistă în timp fără probleme. Planta care are o durată de viață de peste 10 ani

Manolică Anca / 23.09.2021, 16:32
5 flori de apartament care rezistă în timp fără probleme. Planta care are o durată de viață de peste 10 ani

Prin simpla lor prezență, florile de apartament aduc un plus de culoare și oxigen în casele noastre, acestea fiind doar două dintre multiplele lor beneficii. Iar iubitorii de flori își doresc să aibă cât mai multe în jurul lor și să fie cât mai rezistente. Iată ce flori de apartament să alegi, de care poţi fi sigur că vor rezista în timp. Sunt ideale pentru decorul apartamentului sau pentru decorul casei tale!

Flori de apartament care rezistă în timp

Probabil mulți dintre noi sunt iubitori de flori sau plante de apartament. Le ținem pentru că înfrumusețează spațiul, îl fac mai primitor, îmbunătățesc calitatea aerului din locuință, aduc natura mai aproape de sufletul nostru, dar și pentru a beneficia de iubire, înțelegere și energia pozitivă pe care o transmit. În continuare îți vom prezenta o serie de flori de apartament care rezistă foarte bine ani la rând.

  • Aloe Vera

Cu siguranță ai auzit de multe ori că Aloe Vera este o plantă care face minuni pentru pielea noastră, mai ales în cazul în care ai stat prea mult sub razele soarelui. Aloe este o plantă excelentă care poate fi ţinută în casă şi care rezistă bine în timp. Are nevoie de multă lumină pentru a se dezvolta, de aceea trebuie ținută în locurile în care razele soarelui ajung cu ușurință la ea. Nu are nevoie de multă apă, iar iarna udarea se face rar, cu cantităţi și mai mici de apă.

Aloe Vera
Aloe Vera
  • Flori de apartament care rezistă în timp. Filodendron (Philodendron)

Plantă perenă şi căţărătoare, aceasta se potrivește de minune în apartament, înfrumusețând spațiul prin frunzele sale aparte. Se udă o dată pe săptămână şi nu trebuie ținută în lumina directă a Soarelui, pentru că razele puternice îi îngălbenesc frunzele verzi. Floarea are o creştere lentă, de aceea se recomandă să fie plantați mai mulţi lăstări în acelaşi vas.

  • Potos (Iedera Diavolului)

Potos, cunoscută şi sub numele de „Iedera Diavolului” creşte ca o viţă de vie şi poate înfrumuseța orice spaţiu oricât de mic din locuinţă. Frunzele sale sunt au forma unei inimi și sunt verzi cu pete aurii sau albe. Floarea rezistă perfect în locuri scăldate în lumina Soarelui. Ea are nevoie de umiditate, așa că trebuie dată cam o dată pe săptămână. Floarea de interior are o durată de viaţă de mai mult de 10 ani.

  • Zamioculcas

Zamioculcas, cunoscută şi ca „Planta ZZ” , „Planta Zuzu”  sau „Palmier Smarald” are tulpini foarte înalte şi niște frunze verzi minunate. Purifică aerul din încăperea în care este ținută și din acest motiv are nevoie de multă apă. Floarea se dezvoltă la lumină scăzută sau moderată, dar departe de razele directe ale Soarelui. De asemenea, trebuie ținută la o temperatură între 13 – 26 °C și udată moderat, numai în momentul în care pământul ei este uscat.

Flori de apartament care rezistă în timp. Zamioculcas 
Flori de apartament care rezistă în timp. Zamioculcas
  • Flori de apartament care rezistă în timp. Crinul Păcii

Această floare adoră să stea la interior și ajută foarte mult la purificarea aerului din locuințe. Udarea se face în mod regulat, mai ales dacă se constantă că pământul este uscat. Pe timp de iarnă se recomandă reducerea cantității de apă. Crinul Păcii se ține departe de razele directe ale Soarelui și dacă aceste reguli și condiţii sunt respectate, cu siguranţă planta va rezista mulţi ani în casa ta.