Home » Cum să faci orice » 5 ingrediente banale pe care să le folosești când speli rufe. Ce se întâmplă de fapt dacă le adaugi în mașina de spălat

5 ingrediente banale pe care să le folosești când speli rufe. Ce se întâmplă de fapt dacă le adaugi în mașina de spălat

Violeta Badea / 08.06.2021, 11:15
5 ingrediente banale pe care să le folosești când speli rufe. Ce se întâmplă de fapt dacă le adaugi în mașina de spălat

Detergenții pe care îi folosești nu pot îndepărta petele adânc intrate în țesătura hainelor? Ei bine, nu trebuie să te îngrijorezi. Probabil că nu te-ai gândit niciodată la asta, dar unele mirodenii din bucătărie sunt perfecte pentru curățarea și împrospătarea hainelor. Iată câteva ingrediente banale pe care să le folosești când speli rufe.

5 ingrediente banale pe care să le folosești când speli rufe

Toată lumea trece prin asta la un moment dat! Vine o vreme în care ți se pare extrem de dificil să scoți anumite pete de pe rufele tale preferate. Fie că se îngălbenesc, se deteriorează sau prind un miros urât, hainele tale nu mai arată la fel și nu găsești o soluție eficientă pentru a le aduce la forma inițială. Nimic nu poate fi mai deranjant, mai ales când e vorba de tricoul tău preferat sau de prosoapele pe care le-ai folosit doar de câteva ori.

Din fericire, există câteva metode pentru a recăpăta senzația de nou și strălucitor după care tânjim cu toții. Cu toate acestea, după câteva spălări s-au detriorat și țesătura nu mai arată la fel. Înțelegem foarte bine această frustrare și ne-am gândit să vă enumerăm câteva ingrediente banale pe care să le folosești când speli rufe.

5 ingrediente pentru a scoate petele din tesaturi
5 ingrediente pentru a scoate petele din tesaturi

1. Lămâia

O variantă extrem de eficientă este aceea de a folosi sucul de lămâie pentru a scoate petele de pe haine, în mod natural. Probabil că acum te gândești cum este posibil. Ei bine, acest fruct chiar face minuni, iar efectul este extraordinar! Lămâia are o acțiune astringentă ce curăță în profunzime materialele, elimină murdăria și lăsă hainele albe, curate și cu un miros deosebit de proaspăt. Aceata poate fi folosită atât la hainele colorate, cât și la cele albe. Tot ceea ce trebuie să faci este să dizolvi sucul în apă. Nu-l aplica direct pe rufe!

2. Bicarbonat de sodiu

Acest ingredient miraculos este soluția ideală pentru a-ți curăța hainele, dar și pentru a elimina mirosurile neplăcute. Mai mult decât atât, bicarbonatul de sodiu este la îndemâna oricui și se găsește în orice supermarket la un preț foarte mic. Înainte de a te folosi de acest ingredient este important să separi rufele colorate de cele albe. Adaugă trei lingurițe de bicarbonat de sodiu împreună cu detergentul pentru rufe în mașina de spălat, iar rufele tale vor deveni mai strălucitoare ca niciodată.

3. Sare

Un alt ingredient miraculos este sarea. Da, ai auzit bine! Acest ingredient este un adevărat inamic al petelor de sânge, mâncarurilor și grăsimii. Deși nu te-ai fi gândit niciodată la un asemenea lucru, sarea poate fi eficientă în eliminarea anumitor pete. Astfel, petele de sânge se scot foarte simplu.

Tot ceea ce trebuie să faci este să înmoi rufele respective în apă rece, cu sare. Pe de altă parte, petele de grăsime, trebuie acoperite cu sare, deoarece aceasta va absoarbe murdăria imediat. Ulterior, hainele se pot pune la programul de spălare obișnuit. De asemenea, ingredientul are capacitatea de a alunga mirosurile neplăcute.

4. Oțet alb

Un alt ingredient care curăță rufele este oțetul alb. Tot ceea ce trebuie să faci este să adaugi un pahar de oțet la ciclul de clătire. Acesta va acționa și va elimina petele rămase în țesătură. De asemenea, oțetul împrospătează hainele. Trebuie soar să adaugi o jumătate de cană în suportul destinat balsamului chiar înainte de ultimul ciclu de clătire. Rezultatele te vor uimi!

5. Apă de gură

La asta nu te-ai fi gândit niciodată! Apa de gură, pe bază de alcool, te poate scăpa de petele dificile de pe haine. Tot ce trebuie să faci este să pui un capac in acest produs la spălatul lejeriei cu miros neplăcut. Apa de gură va elimina imediat bacteriile, mirosurile neplăcute și germenii. Produsul se folosește la ciclul de clătire, iar rezultatele sunt incredibile!