Home » Cum să faci orice » 5 trucuri de aur pentru ciorbe și supe. Așa ies delicioase

5 trucuri de aur pentru ciorbe și supe. Așa ies delicioase

Balan Daniel / 15.02.2022, 09:48
5 trucuri de aur pentru ciorbe și supe. Așa ies delicioase

Ținând cont că afară temperaturile sunt încă scăzute, cu siguranță, o farfurie cu ciorba sau supă este mai mult decât binevenită. Pe lângă faptul că ne ajută să ne încălzim organismul, aceste preparate sunt și foarte sănătoase. Așadar, dacă ți-am făcut poftă și vrei să prepari chiar tu o supă sau o ciorbă delicioasă, în rândurile de mai jos vei găsi o serie de trucuri pentru ciorbe și supe care să te ajute în acest sens.

Trucuri de aur pentru ciorbe și supe delicioase

Cu un conținut scăzut de calorii, legumele sunt perfecte pentru cei care își doresc o siluetă de invidiat. În plus, sunt și foarte sățioase, mai ales în combinație cu o sursă de proteine precum carnea. Ei bine, supele sunt o modalitate optimă de a consuma cât mai multe legume, iar în continuarea acestui articol, noi ți-am pregătit câteva trucuri pentru ciorbe și supe care te vor ajuta să gătești preparatul perfect. Haideți să vedem care sunt acestea.

Supă cremă sau ciorbă cu ingredientele tăiate bucăți

De la ciorba clasică de văcuță și până la o supă delicioasă de supă de ceapă, ciorbele și supele sunt de nenumărate feluri și prezente în gastronomia tuturor țărilor. Din punct de vedere al texturii, poți alege o ciorbă sau o supă mai groasă cu bucăți de legume tăiate mai mari sau o supă cremă mai fină.

Bineînțeles, ciorbele și supele cu ingrediente tăiate bucăți sunt mai simple și mai ușor de preparat, nefiind necesară utilizarea robotului de bucătărie sau a blenderului. Așadar, pentru acestea este recomandat să tai legumele de aceeași dimensiune, ținând cont de timpul de gătire. Asta deoarece unele dintre acestea necesită un timp mai îndelungat de fierbere. De asemenea, supele ciorbele vor fi mai sățioase și mai delicioase dacă, pe lângă legume, folosim carne și paste făinoase.

Pe de altă parte, supa cremă este mai fină, fiind preparatul ideal pentru atunci când ai mai puține ingrediente. Însă, acest lucru poate fi compensat cu diferite toppinguri, crutoane sau legume crocante. Totodată, în supe putem adăuga și produse lactate (smântână, brânză de vaci, parmezan, etc.

Trucuri pentru ciorbe și supe
Trucuri pentru ciorbe și supe

Aromele sunt foarte importante

Atât ciorbele, cât și supele trebuie să fie aromate cu fel și fel de ierburi. Mai exact, unele gospodine folosesc cimbru sau tarhon la supele de leguminoase. Pentru cele de legume, sunt perfecte verdețuri precum pătrunjel, leuștean sau coriandru.

În schimb, la ciorbe, supe și legume în general, merg de minune condimente, cum ar fi piperul, chimenul, ghimbirul, curry sau fulgii de ardei iute, potrivit libertateapentrufemei.ro.

Aspectul contează

Evident, mâncare trebuie să fie gustoasă, însă trebuie să ne încânte și ochiul. Așadar, la garnisirea ciorbelor și a supelor putem folosi aceleași ierburi aromatice proaspete, pe care le vom pune de această dată după ce am pus mâncarea în farfurii. Acestea vor da un plus de savoare, dar și un aspect plăcut preparatelor noastre.

De asemenea, un aspect inedit putem obține și cu o lingură de smântână sau iaurt. În ceea ce privește textura crocantă, putem consuma alături de aceste preparate crutoane, așchii de parmezan sau chipsuri din șuncă, conform sursei citate.