Home » Cum să faci orice » 6 funcții utile ale Telegram care nu se găsesc pe WhatsApp. Ce trebuie să știe utilizatorii

6 funcții utile ale Telegram care nu se găsesc pe WhatsApp. Ce trebuie să știe utilizatorii

Alexandru Cazacu / 06.11.2021, 13:47
6 funcții utile ale Telegram care nu se găsesc pe WhatsApp. Ce trebuie să știe utilizatorii

Dezvoltat de Telegram Messenger LLP, în ultima perioadă, serviciul de mesagerie Telegram face concurență celor de l WhatsApp. Această aplicație are multe funcții care pot fi folosite în avantajul utilizatorilor, iar datele care trec prin Telegram sunt criptate și securizate. Mai departe, noi vă vom prezenta o serie de astfel de funcții utile ale Telegram care nu se găsesc în aplicația WhatsApp.

Funcții utile ale Telegram care nu se găsesc pe WhatsApp

După cum spuneam, între cele două servicii există o concurență destul de mare, așa că atât, WhatsApp cât și Telegram sunt într-o continuă dezvoltare. Deși WhatsApp are aproximativ 2 miliarde de utilizatori, iar Telegram în jur de 550 de milioane, aceasta din urmă are câteva funcții speciale, pe care nu le găsim deocamdată la alte servicii de comunicare. Haideți să vedem care sunt acestea.

Editarea mesajelor

Editarea mesajelor este unul dintre plusurile aplicației Telegram. Mai exact, înainte de a șterge un mesajele pe WhatsApp, trebuie să ținem cont de mai multe lucruri. Ei bine, în cazul Telegram, mesajele pot fi editate. Adică, orice typo sau mesaj răutăcios poate fi editat, iar dacă te miști repede, ai toate șansele ca destinatarul să nu fi citit mesajul needitat.

Blocare accesului la unele conversații

Dacă dorești ca unele persoane să nu poată vedea conversațiile tale, poți să le protejezi cu ajutorul unei parole. Tot ce trebuie să face este să mergi în meniul aplicației, la ”Settings” – ”Privacy and Security” – ”Password Lock”, iar aici vei seta parola dorită.

Funcții utile ale Telegram care nu sunt și pe WhatsApp
Funcții utile ale aplicației Telegram care nu sunt și pe WhatsApp

Telegram restricționează redirecționarea mesajelor

Un alt aspect interesant pe care nu îl putem găsi și pe WhatsApp este reprezentat de faptul că, poți să restricționezi redirecționarea mesajelor tale. Adică, dacă dorești ca persoanele cu care vorbești să nu redirecționeze mesajele pe care le-ai trimis, poți să activezi această opțiune. Tot ce trebuie să faci este să intri la ”Settings” – ”Privacy and Security” – ”Forwarded Messages”, unde vei găsi lista cu utilizatori, pe care îi vei alege să nu poată face acest lucru.

Filtrarea de conținut sensibil

Printre funcțiile Telegram pe care nu le putem găsi și la WhatsApp este cea de filtrare de conținut sensibil. Putem folosi această opțiune, mai ales atunci când la dispozitiv au acces și copiii. Mai exact, Telegram pune la dispoziție utilizatorilor săi filtre de conținut pentru eliminarea rezultatelor dăunătoare. Aceste filtre sunt perfecte și pentru canalele publice unde circulă fel și fel de informații.

Nu salvează fotografiile nedorite

De asemenea, în cazul în care nu dorești ca pozele din Telegram să se salveze automat, poți să activezi această opțiune, iar fotografiile le vei putea viziona doar în aplicație, nu și în galeria telefonului. Pentru a activa această funcție, trebuie să intrați la ”Opțions”, apoi în rubrica ”Automatic Media Download”, unde vei debifa opțiunea ”Save to Gallery”.

Chat în grupuri din apropierea ta

Pe lângă toate acestea, o un alt aspect deosebit este faptul că, atunci când activezi chatul bazat pe locație, te poți alătura grupurilor de conversație din apropierea ta. Cu toate acestea, grupurile trebuie să fie publice, potrivit androidliste.ro.