Home » Cum să faci orice » 6 ingrediente banale din casă pentru a vă curăța baia ușor și rapid. Nu trebuie să frecați ore întregi

6 ingrediente banale din casă pentru a vă curăța baia ușor și rapid. Nu trebuie să frecați ore întregi

Manolică Anca / 22.04.2022, 14:42
6 ingrediente banale din casă pentru a vă curăța baia ușor și rapid. Nu trebuie să frecați ore întregi

Baia este una dintre cele mai utilizate încăperi din casă, astfel că ea trebuie curățată foarte des. Fie că faci acest lucru săptămânal sau o cureți în profunzime în fiecare lună, această activitate nu ar trebui să îți ocupe extrem de mult timp. Cu aceste trucuri de curățare a băii, poți face să strălucească toate suprafețele din baie, inclusiv toaleta, robinetul, cada și dușul, în cel mai scurt timp. Folosește și tu aceste ingrediente banale, data viitoare când te apuci de curățenie.

Cu ce ingrediente banale din casă poți avea o baie curată ușor și rapid

În loc să pierdeți timp și să începeți curățenia de primăvară în baie, puteți să o rezolvați în 10-15 minute. Trebuie doar să știi câteva mici trucuri și, veste bună, nu trebuie să mergi prea departe, deoarece ai deja majoritatea lucrurilor care îți pot face baia să strălucească precum un diamant.

1. Ulei de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai are multiple beneficii, dar cel mai important este că are proprietăți antibacteriene și antifungice. De aceea, a-l folosi în baie este o idee excelentă. Amestecă bicarbonatul de sodiu cu puțin ulei de arbore de ceai și folosește pasta pentru a curăța chiuveta. Uleiul îndepărtează cu ușurință mucegaiul și bacteriile și redă strălucirea chiuvetei tale.

2. Folosește spuma de ras pentru a curăța oglinzile

Pentru a preveni ca oglinzile să se încețoșeze după duș, nu trebuie decât să aplici pe ele puțină spumă de ras. Lasă să acționeze timp de un minut, după care șterge oglinda cu un prosop uscat. De asemenea, funcționează foarte bine și pentru a îți proteja oglinzile de amprente.

3. Oțetul curăță gresia

Poți scăpa ușor de gresia îngălbenită fără să folosești produse scumpe. Oțetul servește ca un puternic detergent natural. Amestecă 1/2 cană de oțet alb cu apă caldă și freacă bine gresia și faianța. Totuși, evită să îl folosești pe marmură, pentru că acizii o deteriorează.

4. Folosește ziare pentru a șterge ușile de sticlă

Dacă nu ai la îndemână o cârpă din microfibră, nu ezita să folosești ziare. Nu lasă în urmă fibre, în plus, freacă bine. De asemenea, poți combina ziarele cu oțet alb pentru a obține geamuri impecabile.

Trucuri de curățenie în baie
Trucuri de curățenie în baie

5. Pasta de dinți îndepărtează urmele de săpun

Aplică puțină pastă de dinți pe un burete și freacă bine pentru a îndepărta depunerile de săpun. Poate fi folosită și pentru a lustrui robinetele. Freacă cu o cârpă și apoi clătește cu apă. De obicei, funcționează pe orice tip de crom. Asigură-te că folosești acest truc ocazional, deoarece abrazivii pastei de dinți ar putea uza finisajul.

6. Bicarbonatul de sodiu

Presară puțin bicarbonat de sodiu în vasul de toaletă înainte de a-l folosi, pentru a-l păstra curat mai mult timp. Mai mult, îl poți folosi și pentru a desfunda toaleta. Folosește o cană de bicarbonat de sodiu și două căni de oțet, iar după 30 de minute, toaleta ta va fi în sfârșit desfundată.