Home » Știri » 7 moduri în care poți folosi bicarbonatul de sodiu în baie. Efectele sunt uimitoare

7 moduri în care poți folosi bicarbonatul de sodiu în baie. Efectele sunt uimitoare

Bucur Ioana / 20.11.2020, 16:49
7 moduri în care poți folosi bicarbonatul de sodiu în baie. Efectele sunt uimitoare

Când vorbim despre trucuri pentru curățenie și întreținerea locuinței, bicarbonatul de sodiu este ingredientul-minune. Iată cele șapte moduri în care poți folosi bicarbonatul de sodiu în baie, cu efecte uimitoare garantate.

Șapte moduri în care poți folosi bicarbonatul de sodiu în baie

Ieftin, ușor de găsit și ingredient de bază pentru unele preparate culinare, însă bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și în tratemente de înfrumusețare sau pentru curățenie. Există voci care susțin că bicarbonatul ar fi mai eficient decât multe dintre produsele de curățenie și dezodorizare ce se găsesc, în prezent, pe piață.

Baia este una dintre cele mai pretențioase camere din casă, când vine vorba despre curățenie. Mobilierul și accesoriile sunt făcute din materiale cu suprafețe delicate, peste care murdăria de strânge ușor. Iată 7 moduri în care poți folosi bicarbonatul de sodiu în baie:

Bicarbonatul de sodiu poate îndepărta murdărie de pe suprafețele delicate, fără a le deteriora
Bicarbonatul de sodiu poate îndepărta murdărie de pe suprafețele delicate, fără a le deteriora
  1. Curățarea accesoriilor din inox. Umezește un burete moale și pune pe el o pastă formată din bicarbonat de sodiu și oțet, apoi șterge cu încredere accesoriile din inox din baie.
  2. Amestecă două părți bicarbonat de sodiu și o parte apă oxigenată. Aplică pasta obținută pe suprafața căzii și chiuvetei și lasă să acționeze aproximativ o jumătate de oră. Freacă energic suprafețele și clătește bine.
  3. Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și pentru curățarea vasului de toaletă. Cel puțin o dată pe lună, toarnă o cană de bicarbonat de sodiu în vas și lasă să acționeze peste noapte. A doua zi, trage apa de câteva ori, pentru a îndepărta soluția.
  4. Elimină mucegaiul din baie. Freacă gresia, faianța, cada și chiuveta cu un burete umed și bicarbonat de sodiu. Clătește apoi foarte bine pentru a obține suprafețe strălucitoare, fără pic de mucegai sau depuneri de calcar.
  5. Desfundă scurgerea înfundată și elimină mirosurile neplăcute. Toarnă o jumătate de cană cu bicarbonat de sodiu în scurgere, apoi o jumătate de cană cu oțet. Acoperă scurgerea cu o lavetă umedă pentru a împiedica pătrunderea gazului format. Așteaptă cinci minute, apoi lasă apa caldă să curgă timp de câteva minute.
  6. Elimină mirosurile neplăcute. În cazul celor care au pisică și îi țin litiera în baia locuinței, puțin bicarbonat de sodiu va face minuni împotriva mirosului specific.
  7. Curăță peria și pieptenele. Înmoaie peria și pieptenele de păr într-o soluție obținută din trei căni de apă caldă și două lingurițe de bicarbonat de sodiu. Agită-le bine, pentru a ajuta solutia să intre între dinți, apoi lasă-le la înmuiat cel puțin o jumătate de oră, apoi clătește-le bine și lasă-le la uscat.
Bicarbonatul de sodiu are efecte benefice asupra pielii
Bicarbonatul de sodiu are efecte benefice asupra pielii

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în apa din cadă

Fiind la capitolul „moduri în care poți folosi bicarbonatul de sodiu în baie”, o altă utilizare a ingredientului-minune folosit de gospodine ține de îngrijirea corporală. Bicarbonatul de sodiu are efecte uimitoare și asupra pielii. De aceea, băile cu bicarbonat de sodiu le sunt recomandate persoanelor care au probleme de acest tip. Ajută la scăderea durerilor musculare, stimulând în același timp și circulația sângelului. Mai mult, este cunoscut că băile regulate cu bicarbonat de sodiu ajută organismul și în procesele de vindecare. Bicarbonatul poate fi adăugat în cantități moderate, de maximum trei lingurițe, în apa din cadă, înainte de-a face baie.