Home » Cum să faci orice » 6 întrebuințări nebănuite pe care le are detergentul de vase lichid. Cum îl poți folosi în restul gospodăriei

6 întrebuințări nebănuite pe care le are detergentul de vase lichid. Cum îl poți folosi în restul gospodăriei

Alexandru Cazacu / 17.04.2022, 17:38
6 întrebuințări nebănuite pe care le are detergentul de vase lichid. Cum îl poți folosi în restul gospodăriei

Detergentul de vase lichid nu lipsește din bucătărie, însă puterea sa de curățare este incredibil de utilă în toată casa. Deoarece este este mai blând, detergentul lichid este adesea o alternativă excelentă la alte produse chimice mai dure. În acest context, mai jos vei găsi o serie de întrebuințări nebănuite pe care le are detergentul de vase lichid. Iată cum îl poți folosi și în afara bucătăriei.

Întrebuințări nebănuite pe care le are detergentul de vase lichid

Detergenții de vase conțin un amestec de agenți tensioactivi (substanțe menite să dizolve solidele). Tocmai datorită acestui amestec special, detergentul lichid de vase este atât de eficient la îndepărtarea grăsimilor de pe vase și oale. Acestea fiind spuse, hai să vedem cum îl putem utiliza și în alte locuri din  gospodărie.

Curăță bijuteriile cu detergentul de vase lichid

Puțin detergent de vase amestecat cu apă călduță este foarte eficient și la curățarea bijuteriilor. Trebuie doar să amesteci puțin detergent lichid de vase și apă caldă într-un castron, iar apoi să lași bijuteriile la înmuiat timp de circa 15-20 de minute. Folosește o periuță de dinți moale pentru a îndepărta orice murdărie și șterge bijuteria cu o cârpă moale.

Îndepărtează mai ușor petele de grăsime de pe haine

Petele de grăsime de pe țesături sunt unele dintre cele mai dificil de îndepărtat. Detergentul lichid de vase ne vine în ajutor și de această dată. Cu o cârpă moale înmuiată în detergent freacă ușor zona afectată de ulei sau grăsime. Clătește apoi cu apă fierbinte, ținând cont de temperatura la care rezistă țesătura respectivă. De asemenea, această metodă este eficientă și în cazul sosurilor.

Curăță diferite suprafețe

Mai multe suprafețe din casa ta pot beneficia de ajutorul detergentului de vase lichid. Un amestec de detergent de vase și apă este foarte eficient și în cazul blaturilor, plintelor, pervazurilor și a multor alte suprafețe.

Adaugă puțin detergent de vase într-un recipient cu pulverizator și umple-l cu apă caldă. Pulverizează apoi suprafețele și șterge cu o cârpă umedă, până spuma dispare.

Întrebuințări nebănuite pe care le are detergentul de vase lichid
Cum îl poți folosi detergentul de vase în restul gospodăriei

Scapă de petele de pe covoare cu detergentul de vase lichid

Dizolvă o lingură de detergent în două căni de apă caldă și ștergeți pata de pe covor, frecând cu o cârpă curată, înmuiată în soluție. Repetă această operație până când pata dispare de pe covor. Clătește apoi cu un burete înmuiat în apă rece și la final șterge cu o cârpă uscată și curată.

Ideal pentru curățenia băii

Amestecă într-un vas cantități egale de detergent de vase lichid și oțet. Toarnă apoi soluția într-un pulverizator și stropește cu acest amestec locurile din baie care trebuie curățate. Lasă soluția să acționeze circa 10 – 15 minute, după care șterge cu o cârpă curată și uscată.

Curăță aparatele electrocasnice

Aparatele electrocasnice, mai ales cele din bucătărie, trebuie să fie curățate mai des. Cuptoarele cu microunde, prăjitoarele de pâine, blenderele, plitele, cuptoarele și frigiderele sunt candidatele perfecte pentru curățarea cu detergent de vase lichid. De fapt, chiar și mașinile de spălat, uscătoarele și congelatoarele pot beneficia de o curățare ușoară cu o soluție de apă și detergent de vase. Însă este necesar ca acestea să fie clătite bine cu o cârpă umedă și uscate apoi cu o lavetă.