Home » Cum să faci orice » Bicarbonat de sodiu și ulei: soluția eficientă pe care o poți folosi primăvara în grădină

Bicarbonat de sodiu și ulei: soluția eficientă pe care o poți folosi primăvara în grădină

Alexandru Cazacu / 05.04.2022, 11:39
Bicarbonat de sodiu și ulei: soluția eficientă pe care o poți folosi primăvara în grădină

După cum bine știm, bicarbonatul de sodiu nu are întrebuințări doar în bucătărie, ci în toată casa. Cu toate acestea, nu mulți știu că îl putem folosi chiar și în grădină. De exemplu, o soluție din bicarbonat de sodiu și ulei este foarte eficientă primăvară pentru plantele din grădina ta. Află în continuare cum te poate ajuta bicarbonatul din acest punct de vedere.

Cum te poate ajuta bicarbonatul de sodiu în grădină

Deși îl folosim de cele mai multe ori la gătit, bicarbonatul de sodiu este extrem de eficient și la curățenie. Având nenumărate întrebuințări, acest praf minune poate fi folosit și în afara locuinței tale, adică în grădină.

Mai exact, cu ajutorul bicarbonatului putem face chiar și un pesticid foarte eficient. În ultima vreme, mulți oameni vor să protejeze mediul înconjurător și evită să folosească substanțe chimice, așa că o alternativă perfectă este utilizarea bicarbonatului de sodiu.

Pesticid din bicarbonat de sodiu și ulei

Tot ce ce trebuie să faci, este să pregătești un recipient cu 5 litri de apă, în care să pui 3 linguri de bicarbonat de sodiu, 2 linguri de ulei și câteva picături de săpun ecologic. Amestecă bine toate ingredientele și toarnă soluția într-un pulverizator. Acum, ca să scapi de insectele dăunătoare, pulverizează plantele cu această soluție o dată la trei zile.

Scapă de furnici cu bicarbonat de sodiu

Furnicile îți fac probleme în grădină? Nu intra în panică, deoarece bicarbonatul de ajută și de această dată. Amestecă într-un bol 4-5 lingurițe de bicarbonat, 5 lingurițe de zahăr și puțină apă. Acum, pune soluția pe mușuroaie. Este cunoscut faptul că furnicile sunt atrase de zahăr, așa că ele vor mânca din soluția respectivă, iar bicarbonatul le va fi fatal. În scurt timp, ai să observi că ai scăpat de furnici.

Îndepărtează mucegaiul de pe frunze cu bicarbonat

Din diferite motive, se poate întâmpla ca frunzele plantelor din grădină să fie acoperite de mucegai. Chiar și în această situație bicarbonatul poate fi o soluție foarte eficientă. Trebuie doar să amesteci 2 linguri de bicarbonat cu 2 linguri de ulei horticol și 4 litri de apă. Și de această dată vom pune soluția rezultată într-un pulverizator și vom stropi plantele. Astfel ele vor avea un strat protector împotriva mucegaiului.

Compost

Dacă îți faci de obicei singur compostul, cu siguranță știi că până vei obține un îngrășământ natural acesta nu va avea un miros tocmai plăcut. Așadar, pentru a absorbi mirosurile neplăcute și pentru a regla aciditatea compostului poți să adaugi puțin bicarbonat de sodiu. Însă ai grijă să nu adaugi mai mult decât este necesar, deoarece procesul de descompunerea ar putea fi încetinit.

Cum te poate ajuta bicarbonatul de sodiu în grădină
Cum te poate ajuta bicarbonatul de sodiu în grădină

Spray pentru roșii

Roșiile sunt predispuse la tot felul de boli fungice. Praful minune ne vine în ajutor și de această dată. Amestecați bicarbonatul de sodiu cu ulei vegetal pentru a face un spray organic ce te va ajuta la combaterea bolilor fungice ale roșiilor. Această soluție funcționează și împotriva mucegaiului.

Amestecă 4 litri de apă cu 1 lingură de bicarbonat de sodiu și jumătate de linguriță de săpun ecologic. Toarnă amestecul într-un recipient cu pulverizator și pulverizează soluția pe frunzele roșiilor. Repetă această operație o dată la 2-3 zile până când boala fungică dispare.