Home » Cum să faci orice » Capcană țânțari. 3 ingrediente banale te ajută să scapi de aceste insecte. Metoda simplă

Capcană țânțari. 3 ingrediente banale te ajută să scapi de aceste insecte. Metoda simplă

Alexandru Cazacu / 02.08.2021, 13:27
Capcană țânțari. 3 ingrediente banale te ajută să scapi de aceste insecte. Metoda simplă

Cu siguranță, nu există om care să nu fie deranjat de țânțari, mai ales în nopțile călduroase de vară. Ei bine, dacă te afli printre aceștia, trebuie să știi că există o soluție simplă pentru a scăpa de aceste insecte enervante. Iată cum poți să faci o capcană de țânțari cu ajutorul a doar trei ingrediente banale.

Cum să faci o capcană de țânțari

În magazine poți să găsești nenumărate produse care țin țânțarii la distanță. Cu toate acestea, ele nu sunt chiar atât de eficiente afară în aer liber. Spre exemplu, dacă stai seara în curte, în balcon sau pe terasă, unele soluții care alungă țânțarii nu fac față numărului crescut de insecte. Așadar, poți să faci o capcană de țânțari foarte eficientă care nu necesită o cheltuială mare. Iată care sunt obiectele de care vei avea nevoie:

  • o sticlă de plastic de 2l goală
  • un pahar cu apă caldă
  • un cub de drojdie
  • o lingură de zahăr

Cum se face capcana pentru țânțari

În primul rând, vom tăia o treime din partea superioară a sticlei. Acum, recipientul care a rămas, vom pune apa caldă, zahărul și drojdia și vom amestecă ușor, până se dizolvă drojdia. După ce am făcut toate acestea lucruri, vom pune partea de sus a sticlei cu gâtul în jos în sticla cu amestecul de drojdie și zahăr.

Poate te aștepți ca indicațiile să continue, însă capcană noastră pentru țânțari este gata. Dispozitivul pe care l-ai creat este destul de eficient pe terasă, balcon sau alte spații libere. Tot ce trebuie să faci este să o ții la distanță de aproximativ doi metri de tine.

Cum să faci o capcană de țânțari
Cum să faci o capcană de țânțari

Cum funcționează această capcană de țânțari? Ei bine, drojdia începe să fermenteze, iar mirosul și dioxidul de carbon care se emană, va atrage țânțarii care vor intra în sticlă, fără să mai poată ieși la suprafață. Așadar, în loc ca enervantele insecte să se adune în jurul tău, ele vor fi mult mai atrase de amestecul de drojdie cu zahăr și nu te vor mai pișca. Ba chiar mai mult de atât, dacă deții și un altfel de aparat electric împotriva țânțarilor, cu siguranță seara ta în aer liber va fi una liniștită și relaxantă.

Capcana de țânțari este eficientă și împotriva viespilor

De asemenea, poți să plasezi capcana pentru țânțari într-un colț întunecat al casei. Aceasta va atrage țânțarii, care vor intra prin gâtul inversat al sticlei, însă nu vor mai putea ieși. După cum spuneam, drojdia fermentează cu apa și zahărul și produce alcool care amețește țânțarul. Ei bine, acesta nu va mai putea zbura la un moment dat și cade în lichid.

Este important să menționăm faptul că, o astfel de capcană este eficientă și în timpul zilei pentru muște sau viespi.

După cum ați putut observa, această capcană este foarte simplă și sigur eficientă, atunci când vine vorba de a scăpa de țânțari. Așa că, nu mai stați pe gânduri și treceți la treabă. Rezultatele se vor vedea imediat.